bazen bir duruma veya kişiye kıl olduğu için, çoğu zaman da kuyruk acısı olduğundan bazı önermeleri "gerçeği" kelimesi ile bitirerek yandaş toplama çabasındaki ezik yazarın nafile çırpınışına delalet eder. keza muhtemelen üçüncü, bilemedin dördüncü entry'de ayarın kralını yer, başlığı açan da o olduğu için kurtarma sınavına da katılamaz. akabinde geçen 10-12 dakikalık süre içerisindeki sessizliği de sindirmek için içtiği altılı sodaya harcadığı zamandır.
edit: imla.
yazarının öyle olduğunu düşündüğü, öyle olduğuna inanmak, inandırmak istediği gerçek(!!!)leri anlatan başlıklardır. 2+2'nin 4 ettiği gerçeği göreceli değildir; ama birilerinin aptal, salak, dinsiz, saygısız olduğu gerçeği yazanın kimbilir hangi gözlük veya başka bir aksesuarla gördüğü, görmek ve hatta inatla kabul ettirmek istediği gerçektir.
kendi bakış açısından farklı bakış açılarının farkında olamama, gerçek kelimesinin anlamından habersiz olma, hayatı sadece gördüğünden ibaret sanma düşüncesini ve at gözlüğünü kısık ateşte 30 dakika pişirin ortaya çıkan yemektir bu tür başlıklar. sadece pişiren yer.
Kızları bilmem ama böyle başlık açan erkeklerin henüz mastürbasyon sivilceleri geçmemiş adamlar olduğunu düşünüyorum. Neden böyle düşünüyorum. E o mastürbasyon dönemlerinde bende böyle dediğim dedik biriydim. Şunu sorsam cevaplayabilirler mi acaba; "Gerçek" kavramının içeriği nedir? Ben mastürbasyonu azaltıp dergi sayfaları yerine kadınlara dokunmaya başlasam bile hala "Gerçek" kavramının içinin neyle dolduğunu anlamadım. Kavrayabildiğim tek şey varsa evrenin kesin ve keskin köşelerinin olmadığıdır. En keskin bıçağın bile ağzı yuvarlak atomlardan oluşur. Siz siz olun evrenin kurallarına karşı çıkmayın, doğrular ve gerçekler problemlidir. Bu kadar keskin olmayın. Ve erkekler için söylüyorum, gün gelir sizde dergi yerine kadınlara dokunmaya başlarsınız ve kadın vücudun o keskin olmayan kıvrımlarında yumuşarsınız.
insanlara dair gerçeklerin tek olduğunu gösterir. oysa ki sizin bakış açınız herkesin gerçeği olmayabilir. bu nedenle bu tarz başlıklar nesnel değil özneldir.
gerçeğin doğruluk ölçütleri konusundaki farklı görüşleri kavrayabilme, insanların gerçeğe bakış açıları ve farklı yorumları gerçek dediğimiz gerçekliğin mümkün olup olmadığı, gerçeğin kaynağı (objektif-subjektif olabilme... taraflı da olabilir) ve o gerçeğin insan yaşamındaki önemi. doğruluk ve gerçeklik arasındaki fark.
doğrular bizim okulda matematik dersinde öğrendiğimiz gibi "iki nokta arasındaki en kısa çizgi" değildir. nitekim ne yazık ki hayattaki gerçekler ve doğrular da öyle...
gerçek ve doğru kişiye, zamana ve yere göre değişkenlik gösterebilir. netliği, kesinliği yoktur.