Çevremde yardıma ihtiyacı olan insanlara elimden geldiğince destek olmak istiyorum. Öyle maddi imkanlar değil . Ne bileyim . Kitap olur, kıyafet olur , defterdir kalemdir vs. Araştırdım belediye çok fayda sağlamıyor . Mert Fırat’ın ihtiyaç haritasıda iyi ama yazamayan bildiremeyen ne bilim gerçekten yakınımda ki Zor durumdaki kişileri bulmak isterdim.
instegram' da kelebek hastalığı ile pençeleşen çocuklar var. Onlardan birini seçip her ay yara- yanık kremi alıp yollayabilirsiniz. Çünkü kutu kutu kreme ihtiyaçları var. Derileri sürekli kanıyor, açılıyor, 7- 24 acı çekiyorlar. Şarkıcı füsun önal ' ın organize ettiği bir dernek var orada. O çocukların durumu çok zor.
izmir hasta çocuk evleri var yine instegram ' da. Yine oradan bir çocuk seçip mutlu edebilirsiniz. Kanser hastası yavrular. Bir oyuncak,bir kitap, bir giysi, bir pizza. Mutlu olurlar.
Ya da çok çocuklu aileler var. Üştü başı yırtık parkta dolaşan çok çocuk var. Ailesi ile görüşüp, her ay ona bir şeyler almak ya da vermek istediğinizi söylersiniz. O da olumlu.
Gece sokakta gezerek veya ankara aşti'de gördüğüm kadarıyla evsizler otogarlar da yerde, bankta vs. yatıyor. Otogarları gece gezerek bulabilirsiniz. Evet.
sözlüğe yazarak bile oluyormuş net !!! yarın muhtara gideceğim. bu aklıma gelmemişti. ciddi sorulan bir soruya bile cevap vermekten aciz kesim defol git ! Ayrıca bir arkadaş yazmış kelebek hastaları ile ilgili bunu da şuan öğrendim teşekkürler!
Varoşlara uzanın. Mahalle muhtarlarıyla tanışın konuşun görüşün. Okullara gidin, okul aile birlikleriyle görüşün. Öyle oturduğunuz yerden Aramadan bulunmaz. Arayın. Arayacaksınız ki bulasınız.
Genellikle köylere gidilip muhtardan yardım alınmasını doğru buluyorum bu tarz durumlarda. küçük bir yerse cami hocaları da haberdar olur genelde ihtiyaç sahiplerinden. Yalnız kimden yardım isterseniz isteyin niyeti kötüye kullanmak isteyene muhakkak rast gelinir o yüzden siz aracılar ile direkt o ihtiyaç sahiplerine ulaşın, gözünüzle görüp emin olun.
aslında herkes kendi etrafına baksa sorun kalmayacak. şehirleşmeyle maalesef yozlaştık muhtarda fazla yardımcı olamayabilir. eskiden mahalle kültürü vardı. kimdir nedir kimin ihtiyacı varsa bilirdik. şimdi kapı komşumuzu binamızdaki insanları bilmiyoruz. aslında birbirimizi dışladık diyelim. buna devlet el atmalı kızılay olsun vb ya da yeni bir kuruluş olur. kullanmadığım kıyafetleri kıyafet kumbaralarına atardım geçenlerde aradım aradım bulamadım hepsini kaldırmışlar. birde şöyle birşey var bu konu suistimale açık bir konu bu devlet kurumuda olsa artık nereye kime güveneceğimizi bilemez olduk. arkadaşın biri sokaklarda gece gezin, aşti ye felan gidin yazmış ne olur olmaz geceleri tekin değil hele kış günleri.
gerçekten durumu kötü olan insanları bulmana gerek yok. gerçekten durumu kötü olan insanlar için isyan et. bunun için mücadele eden örgütlere katıl mesela. yani biraz ateşe elini uzat. öyle 5 lira verdim 10 lira verdimle olmuyor bu işler. insanlar bu noktada sadece kendi kendini tatmin ediyor sadece. sisteme baş kaldırmadığın sürece o gerçekten durumu kötü olanlar hiç tükenmez.
Bunun en güzel yolu maddi durumu iyi olmayan insanların yaşadığı semtlere, mahallelere giderek muhtarla istişare yapmaktır. Muhtarlar kimin ne derece ihtiyaç sahibi olduğunu bilir.
Yakın çevrende olanları bulmanın en iyi yolu muhtara sormak olur.
Uzaktaki hasta çocuklar için bir dilegim var derneğini biraz incelemende fayda var. Hasta çocukların dilekleri gerçekleştiriliyor. Bazen bi oyuncak bazen kıyafet bazen bebek bezi.
muhtarlar, belediyelerin sosyal yardım müdürlüklerindeki kayıtlar, kaymakamlık yardımlaşma vakfındaki kayıtlar. bunlar alternatif kaynaklar. bunlar dışında illa senin de bildiğin vardır zor durumda diye görürsün edersin.