Ateizm, toplum içerisinde ahlaki eylemlerini nasıl gerçekleştireceğini nasıl erdem sahibi olabileceğini anlatan ya da kişisel Vicdanın dışında sana doğruyu ya da yanlışı gösteren bir inanç biçimi, ahlak kuralları topluluğu değil, inançsızlık, tanrı tanımazlıktır. Bu yüzden bana göre Ateizmi şöyledir böyledir diye kalıba sokmak doğru değildir çünkü insanlara nasıl yaşayacağını söylemez Ateizm, sadece insanların bir tanrıya inanmadığını gösterir. Yani gerçek Ateizm diye bir şey yoktur, Ateizmin normları bireyin kendi vicdanına bağlıdır.
ateizm' in aslında ahlaki duruma bakış açısı dinden şu yönden ayrılır: din statik doğrular kabul eder. ve bunlar değiştirilemez doğrulardır der.
ateizm' in ahlak yapısı ise şöyledir: doğru veya yanlış görecelidir der, zamanın şartları göze alınarak mantıki çercevede bir ahlak yasası oluşturulabilir der. doğma olmaz. çünkü kesinlikle bu doğrudur demez. sadece tartışalım çağa göre bir ahlak uygun olsun bunun peşindedir. çünkü toplumların ahlaki yargıları bir değildir, ve çağ içinde bile değişik yerlerde farklılıklar gösterir. bunda ahlaksız olan ne var?
o yüzden gerçek ateizm bu değil diyebilir, çünkü o ahlakı belli bir bölgenin o anlık durumu olarak alır. asla ateizm şudur, budur diyemezler o yüzden.
ateizm bir inanç değildirki; temsil edilsin... ateistler herhangi bir ateizm inancını temsil etmezler zira öyle bir etmen yoktur... ateistler dine ve tanrıya inanmazlar, bunlar yoktur derler ve herşeyin maddeden ibaret olduğunu savunurlar... bunun nesi bir kurum oluşturuyorda; onun temsilcileri ateizmi temsil edebiliyor...
sulu kuru karıştırıp ortalığın huzurunu bozmayan, alemden aleme sekip bal emmeyen, dini tartışmalarda elindeki das kapital cildiyle deist teist demeden kafaları yarmayan ateiste ateist denmez.