Resim ve müzik. En azından bizim gördüğümüz boyutu yetersizdi. Ulan flüt çalmayı bile kaç senede öğretemediler.
Resim desen o kadar gördük cin ali boyutundayız.
Hani madem böyle dersler var az takip edin.
Onun haricinde beden dersi. Ya ismini değiştirip futbol dersi yapsınlar ya da ona göre bir içerik yapsınlar.
Onun haricinde çoğu ekstra dersin öğretmeni yok diğer derslerin öğretmenleri kullanılıyor. Öğretmen yoksa niye ders ekliyorsunuz arkadaş.
mevcut içeriği ile kimya ve biyoloji. bu dersler verilecekse müfredat tekrar ayarlanmalı zira polimerleşme veya ribozom gibi saçmalıklardan fayda gören bi allah'ın kulu görmedim henüz.
Zorunlu olması saçma olan dersler diye değiştirilmelidir. Örneğin beden dersi, müzik, resim. Bunlar yetenekle ilgilidir. Not vererek çocukları daha da strese sokuyorlar. Spora yeteneği olabilir ama belki Müziğe hiç yeteneği yoktur. Ya da tam tersidir. MEB galiba çocukları Superman zannediyor.
okuduğunuz bölümle, ilgili olmayan dersleri görmenizdir. en iyisi avrupada ki eğitim sistemi adamlar küçük yaşta öğrenci neye meyilli ise onunla ilgili mesleğe yönlendiriyorlar. böyle sıkıntılar da hiç yaşanmamış oluyor.
çoğunlukla amaçsızca, zorla müfredata konulduğu açıkca belli olan yabancı dil dersleri bunların başındadır. genelde bu derslerde dil öğreneni çıkmaz pek, hatta çoğu öğrencide herhangi bir temel dahi oluşturulamaz.
öğrencilik hayatı boyunca insana katkısı bulunmayan derslerdir. resim ödevlerimi babamın asker olmasını kullanarak, desinatör olan çizerlere çizdirmişimdir hep. işin ilginci cillop gibi resimlere öğretmenin 4 vermesi olmuştur. blok flütü elimize tutuşturarak hüsnü şenlendirici olmamızı beklemeleride ayrı trajı komik nokta. ibrahim tatlıses filmlerinde drama olarak kullanılan blok flütü onca gavur filminin hangisinde gördük?
sanatla uğraşacak çocuklar zaten 5 6 yaşlarında kendini belli ederler. nasıl bir çocuğa zorla matematik öğretemiyorsan zorla müzik, resim sanatını öğretemezsin. oldu olacak heykeltraş dersi de koyun da öğrencilerin amına koyun.
din kültürü dersi de mesela ahlak dersi olarak verilmesi mantıklı. kaldırımın hangi tarafından yürünmesini, yaya geçitinde durmayı çocukken dikte etmek lazım bu dersle. zaten dini öğrenecek kişiler, okul öğretmeninden öğrenmezler.