röportaj için gelen muhabir kendisine "yayın evleri sizden birşeyler duymak için 5000 papel veriyorlarmış, buyurun 5000 papel lütfen bana birşey söyleyin."
bernard shaw: teşekkür ederim*
'' brahms'ın requiem'ine ancak cesetler sabırla katlanabilir'' diyen, keskin dilli, dublin'li yazar.
ünlü bir ingiliz yayımcı shaw'a;
''siz, shaw, ülkenin başına gelmiş bir felekete benziyorsunuz'' der.
shaw da ona;
''siz de o felaketin nedenine benziyorsunuz'' diye yanıt verir.
'insan hayatında iki feci olay vardır:
Biri insanın çok istediği şeyi elde edememesi, diğeri de etmesidir',
diyerek insan hayatının çıkmazını vurgularmış gibi görünürken
benim üzerimde 'istek' üzerine düşündüklerimi
tekrar gözden geçirmek gibi bir etki yaratmış olan şahıs.
bir bayanın "bendeki şu güzellik, sizdeki bu zeka birleşse, olan çocuk kim bilir nasıl harika birşey olurdu dimi?" demesi üzerine kendileri "ya tam tersi olursa?" diyerek kapağı birkez daha kapatmıştır.
Bernard Shaw, 1856'da irlanda'da doğdu. Yaşadığı ve ününü yaptığı ingiltere'de, 1950'de hayata veda etti.
19'uncu yüzyılın ikinci yarısından 20'nci yüzyılın ikinci yarısına doğru uzanan 94 yıllık ömrü boyunca Shaw'un bir an bile ara vermediği başlıca uğraşı, düşünmek ve düşündüklerini gülümseterek dile getirmek oldu.
Tiyatro oyunlarından romanlarına, siyasal ve sosyal yapıtlarından müzik, resim ve tiyatro eleştirilerine, mektuplarına dek tüm yazdıklarında ya da konuşma ve demeçlerinde Shaw, çağının her sorununu korkusuzca ele aldı, yeniden sorguladı.
insan, toplum, aile, din, bilim, uygarlık, kültür, sanat, eğitim, devlet, siyaset, savaş, barış gibi sayısız kavramı sınır tanımaz dünyasında sürekli tartıştı. Basmakalıp inançlara karşı yepyeni görüşlerin kapılarını araladı.
40'tan fazla tiyatro oyununa imza attı. En bilinen eseri 1913'te yazdığı 'Pygmalion'dur. Bu oyun daha sonra 'My Fair Lady' ismiyle müzikale ve sinemaya da uyarlanmıştır.