yerli ürün kaldıysa desteklenesi bilinç arttırımıdır. da kaldı mı yav yerli malı yurdun malı bir şey? ayrıca, yukardaki muhterem bir zatın dediği gibi: 1. sınıf kalite ürünü yurtdışına satıp daha aşağı kalitesini de vatandaşına hem de daha pahalıya kaklayan yerli üreticiyi oturanboğa s.ksin. cidden de böyle firmalar var. örnek mavi cins'ten başlar saysak buradan istanbul'a yol olur. ayıptır günahtır!
yılmaz marka bir otomobil üretsen**, ford marka otomobillerin yanından bile geçemeyeceğin için bu ülke gençleri açısından yapılması oldukça zor hadise. halbusem ikisi de soy isim. ha biri gevurca sadece. örnekler çoğalır,
seven hill'in aslında yerli ürün olduğu, ismini yedi tepe koyup üretilse babayı alacağı gibi.hem de bu yedi tepe, istanbul'un tepeleri olan yedi tepe. hem adam direkt çevirmiş, seven hill(s) değil, seven (yedi) ve hill (tepe) olarak kullanmış. bu bozukluğa rağmen oldukça rağbet görmüş bir üründür. sebebi ne ola ki ?
(bkz: herhangi birşeyin ingilizcesi türkçesinden daha havalıdır nokta)
"yerli malı haftası" diye bir hafta vardır. okullarda yerli ürünü teşvik etmek amaçlanır. sonuç olarak öğrenciler bakkallardan alabildiğini getirmektedirler. okullarda yemek haftası olarak bilinir.
üretilen ürünlerinin çoğu yurtdışı için üretilen ürünken ve 1 liraya üretilen etiket basıldıktan sonra 100 liraya satılırken, üreticiyi çim biçme makinası ile biçtiği çimenlere benzeten bir yönetim anlayışında hangi yerli üretim? hangi yerli ürün? sorularını sorduran başlıktır.
Malatya Pazarı'ndaki kayısı bile ithal gelirken nereden buldu bu gençlik tüketecek yerli ürünü Kamil? **