devlet eliyle yapılması gerekiyor çünkü böyle şeyler için maddi güç gerekli. bazılarımız bu konuda şanslıyız ama bazıları için bu konular gündemde bile yoktur.
bilimden kasıt facebook twitterda karı kız düşürmeye çalışmak, sanattan kasıt plajda akdeniz akşamlarını söylemek, spordan kasıt ise halı saha ise kalsın denilmesi gereken aktivitedir.
türkiye cumhuriyeti devleti'nin öncelikli amaçlarından olması gereken ihtiyaçtır.
zor gibi görünüyor değil mi? hayır, çok basit.
bu ülkede zorunlu eğitim var mı abi? var. yani her çocuk ilkokula mike mike gidecek mi? evet. yani bütün gelecek nesil senin denetiminde... güzel. şimdi iş geldi yetenek seçimi yapmaya. işinde uzman antrenörleri ve sanatçıları işin başına koyacaksın. bunlar her okula gidip her öğrenci üzerinde yetenek seçimi yapacak. sporda yetenekli olanlar spora, sanatta yetenekli olanlar sanata yönlenecek. bunun için de devlet bütün eğitimleri ücretsiz hale getirecek, bütün tesislerini ve malzemelerini seferber edecek, tıpkı matematik gibi zorunlu bir eğitim olacak spor ya da sanat... çocuk ilerde doktor olmak istiyorsa bile spor ve sanatla ilgilenecek. haftada birkaç saati spor ve sanata ayırmak bu çocuğun başta sağlıklı bir birey, dolayısıyla doktor olabilmesini kolaylaştıracak hata.
özet olarak sistem böyle. çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmış her ülkede bu sistem uygulanır. örneğin çin halk cumhuriyeti. olimpiyatlarda bütün madalyaları nasıl topluyor zannediyorsunuz? aynen bu sistemle. hatta daha ağır bir sistem. küçük çocuklara dayakla spor yaptırıyorlar, ailenin istememe gibi bir lüksü yok. ya da amerika. nasıl sporda en üst seviyelerde? işte böyle, koçluk sistemiyle... ama biz "aman çocuğum koşmasın, aman terlemesin, hasta olmasın" diye diye birer türk evladı değil sünepe yetiştiriyoruz. ya da "ya bırak şu kemanı gıy gıy gıy kafamızı siktin" diyerek çocuğu sanata küstürüyoruz.
binaenaleyh önce spor ve sanata yönlendirmek değil, türk ailelerini bilinçlendirmek gerekiyor.
öncelikle genç nüfusun internet ortamından uzaklaşmasını sağlamak gerekmektedir. daha sonra test çözmekten öteye geçemeyen eğitim sistemi gözden geçirilmeli, kentleşme denilen beton yığınlarının aralarına spor kompleksleri ilave edilmeli.
medya kullanılarak gençler bilim, sanat ve spora yönlendirilmeli. spor yapmak, sanat ile uğraşmak genç için maddi yük getirmemeli.
kısaca türkiye şartları ile zor biraz.
iş ailelere düşmektedir. ancak aileler sanata verilen parayı, herhangi bir yeteneğini geliştirilmek için verilen parayı boşa verilmiş saymaktadır. sonuç nedir spor yapmayarak, bilgisayar başında sosyal ağlarda gezerek enerjisini atamayan dolayısıyla asabi, sağlıksız ve tembel bir nesil. kitaba bile vermezler parayı.
durumu iyi olan bir ailede yetişmeme rağmen para biriktirerek aldım hep kitaplarımı. para biriktirerek gittim yeteneklerimi geliştirmek için kurslara. bakıyorum yaşıtlarımda ailemden farklı değiller. türkiye'nin gelişmesi için daha çok zaman var. ve geriye gidiyor gördüğüm kadarıyla her şey.
tipik cumhuriyet ve ingiliz propagandası. türkler topla tüfekle malup edilemedikleri için ancak islam dan uzaklaştırılıp müsbet bilim ile değil, darwin ci ilimlerle yıkılmak isteniyor.