eskiden insanlar birbilerine mektup yazardı, bayramda yılbaşında kart atarlardı, şimdi hepsi maziye kaldırılmış hatıralar olarak varlıklarını sürdürmekte. artık o günlerin romantizmine dönüş imkansız.
hele bir sevgilim vardı ki, bir kaç sefer birbirimizi görebilmiştik sadece, ama buna rağmen yıllarca mektuplaşmıştık, eve her giriş çıkışta gözüm önce posta kutusuna ilişirdi, mektubun geldiğini görünce de hemen eve çıkar, önce rahat birşeyler giyinir, sigaramı çakmağımı ve küllüğümü hazırlar, teybe güzel bir müzik koyar, filtre kahvemi hazırlar ve mum ışığında sevgilimin yazdıklarını okumaya koyulurdum. okuduktan sonra aynı ortamda cevaben mektubumu yazmaya koyulurdum.
değerliydi eskiden bunlar, aşktı, ulaşılması zor olandı.
şimdi mailleri veya telefonları açarken aynı duguları yaşamıyoruz. artık herşey çok basit.
insanların da olduğu gibi...
trafiğe her yıl daha fazla sayıda araç çıkmakta ve bu araçların yaydıkları egzoz dumanları ozon tabakasının incelmesine sebep olmaktadır.
ormanların kağıt üretimi, toprak genişletilmesi, hayvancılık alanı oluşturmak gibi sebeplerle denetimsizce kesilmesi, ağaçların gündüzleri oksijenli solunum yaparak ortama oksijen salınımı yapmasını kısıtlıyor.
fabrika bacalarından çıkan zehirli gazla atmosferi kirleterek, havadaki oksijen oranını azaltmaktadır. ayrıca havanın bu denli kirlenmesi asit yağmuru olarak inerek toprağı da etkilemektedir.
hastalık taşıyan hayvanlarla ortama geçen bakteri ve virüslerin sulara veya havaya karışması.
fabrikalardan atılan arsenik, siyanür, fenol gibi toksik endüstri atılarının sulara karışması.
tankerler veya borularla taşınan petrolün kaza sonucu sulara karışması.
inorganik tuzlar, zirai mücadele ilaçları ve yapay organik kimyasal maddelerin sulara karışması.
radyoaktivitenin etkisi yani: nükleer enerji santralleri, çeşitli nükleer denemeler, tıbbi içerikli üretimler ve çeşitli endüstri tipi üretimleri, radyoaktif maddeye sahip hayvansal ürünler (et, balık, süt, vb.) ve bitkiler, bu zararlı maddeyi besin zinciri ile insanlara ve diğer canlılara taşır. böylece bağışıklık mekanizmasını felce uğratmak ve kansere neden olmak gibi sorunlara yol açar. http://www.delinetciler.net/forum/elektronik/56888-teknolojinin-zararlari-nelerdir.html
internet hızlandıkça artık pornoyu indirmeyip online izlediğimizi fark edince algıladığım gerçek.
eskiden cdlere yazar yazar paylaşırdık, sonra uzun uzun pozisyonları konuşurduk eşle dostla.
şimdi herkes 31 ini evinde çekiyor paylaşım bitmiş be artık.
dünya da teknolojinin uğradığı her ülke de hayat malesef böyle devam etmektedir. türkiye'de de yeni yetişen nesille birlikte bu iş çığrından çıkmıştır.