yav güzel kardeşim detaylı olarak açıklamaya hacet yok, matrah limitleri güncellenince kazanç aralığındaki vergi kesinti oranları da güncelleniyor dolayısı ile dolaylı olarak miktarsal bir zam yapılmış oluyor bu da 44% bir orana tekabül ediyor basitçe bu işte.
5 i bir yerdenin milyon liralarca vergisi 100 sene sonraya ötelensin ya da silinsin. Gariban çalışandan da her ay vergi alınsın. Böyle bi düzen yok aq. 5400 kesmişler bu ayda. Yazıklar olsun.
devletin aziz turk milletini aci aci sikmek icin kullandigi konu. bakin simdi ne anlatacagim.
2018 yilinda is degistirmistim, normalde bilirsiniz ki yeni isyerleri vergi matrahini sifirlar, ve yeni is yeriniz sanki yil yeni baslamis gibi paranizdan vergi kesintisi yapar. 10 gun evvel eve kagit geldi, haci sen is degistirmissin, goster bakalim bordrolari, yeni is yerin bi onceki sirketin kaldigi yerden mi devam etmis yoksa sifirdan mi acmis taksimetreyi diye. bugun gittim aksaraydaki vergi binasina, ayakustu 6bin odersin kanka sen dedi biraz hesap kitaptan sonra. amini siktigimin sistemi sizi sikmek icin can atiyor, ama beni ise alan firmalarin milyar tllik borclarini affediyor. o vergiyi verenin gotunu siksinler. yeter be kardesim. ananinizi mi siktik, ne bu dusmanlik. vergi vergi diye bogazimizdakini mi alacaksaniz orospu cocuklari.
firma sahipleri ile bordrolu çalışanlar arasında çok çok farkın olduğu vergi çeşididir.
bordrolu çalışan olarak kaynağından yıllık brüt maaşımın yarısını vergi olarak ödemekteyim. yetmediği gibi aldığım her şeye ek olarak ortalama %15 ek vergi ödüyorum.
firma sahipleri ise kitabına uydurup kaynağından vergi ödemediği gibi, giderlerini vergiden düşebiliyorlar. bu nasıl bir adalet anlamıyorum.
bordrolu çalışmaya son verilip herkes çalıştığı kuruma fatura kesmeye başladığı bir düzende devlet batar sanırım.
bordrolu çalışanlar için kaynağından kesilen vergidir. şimdi 10.000 brüt maaşın olsun bunun 2.5-3.000 civarı gelir vergisine gider. sonra kıyafet alırsın %18 vergi daha ödersin. Araba alırsın vergi ödersin. üstüne ötv ödersin. verginin vergisinin vergisi.
--spoiler--
Gelir vergisine tabi gelirlerin 2019 takvim yılı içinde vergilendirilmesinde esas alınan tarife yeniden belirlendi. Buna göre kapsam dahilinde yer alan gelirlerden yüzde 15 uygulanacak tutar 14,800 TL'den 18,000 TL'ye, yüzde 20 uygulanacak tutar 34,000 TL'den 40,000 TL'ye, yüzde 27 uygulanacak tutar 80,000 TL'den 98,000 TL'ye, yüzde 35 uygulanacak tutar 98,000 TL üzeri olarak belirlendi.
--spoiler--
Düşünün babanızdan size ev kalıyor. Tam tapuda devri olacak devlet baba hoop araya giriyor ve diyor ki; “ dur bakalımmm gel de bu güzel süprizden önce seni bir temiz sikeyim.” Siz de seve seve ödüyorsunuz.
Tanım: devlete ödenen zorunlu haraç.
Bu ay tarafımdan devlete verdiğim haraç;
788 lira 23 kuruştur.
Benim anlamadığım mevzu bahis;
Zaten, bir insanın temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği ve hatta yeni doğan bir bebeğin emziğinden bile %18 vergi alınan bir ülkede, gelir vergisi adı altında, haraç almak neyin nesidir. Zaten alınan herhangi bir ürünün, yarısı vergi. Yarısından fazla olan, türkiye'nin ekonomisine istihdam sağlayan, sigara, alkol, akaryakıt gibi %70-80 oranında, kdv'nin de ötv'si alınması kabul edilebilir değildir.
Adam kazandı, millet kaybetmiştir. Önce aklını, sonra geleceğini.
Artik ne desek bos dedigimiz vergi ama insan utanir. 10 senedir 30 bin olan siniri arttirir. 10 sene oncekiyle 30 binle su an ki 30 bin ayni degil lutfen idrak edin. 3 4 seneye asgari ucretli bile 27 lik dilime girecek.
Son zamla 3000 TL maaş alan memura 90 TL şeklinde saplanmıştır. Yani devlet önünüzdeki sene başka hiç bir şeye zam yapmamış olsa bile sana verdiği maaş zammını geri aldı.