kurucularından Ege Plastik Ambalaj'ın sahibi Mustafa Akçay, 2 çantaya doldurduğu 224 bin lira ile çatıdan kaçmak isterken polis tarafından yakalanmıştır.
Kapatılan üniversitelerde okuyanlar, üniversitelerin bulunduğu şehirdeki devlet üniversitelerine geçirilecekmiş. Dolayısıyla dokuz eylül, ege, iyte ye geçecek bu arkadaşlar da.
her özel üniversitenin öğrenim ücretlerinde olduğu gibi gediz üniversitesinde de ücretler enflasyon oranında artar.
sonraki yıllar için belirlenen ücret, sonraki yılda okula kayıt yaptıracaklar içindir, önceden kayıt yaptıran geçmiş yıl öğrencileri bu yeni ücrete tâbi tutulmaz. kendi kayıt yıllarına göre yıllık enflasyona göre bir zaman yapılır ki bu her özel üniversitede böyledir.
Okul ücretlerinin sabit kalmadığı üniversitedir. Örneğin sizin kaydolduğunuz yıl ücret 20.000Tl ise gelecek 22.000 Tl olur. Çoğu üniversitede kaydolduğun yıl ne kadar ödediysen üniversitenin sonuna kadar bu rakamı ödemeye devam edersin. Ama Gedizde bu yoktur. Gelecek arkadaşların bunu iyi hesaplaması lazımdır. Ulaşım konusunda sıkıntıları vardır. Zira izmir'in Menemen ilçesinin Seyrek köyünün bilmem neresinde bulunur. Siz bornovada ki, Karşıyakada ki güneşe aldanıp kısa kollu şeyler giyer gelirsiniz hüsrana uğrarsınız Zira izmir tarafları güllük gülüstanlık iken Burada sel çamur kıyamet vardır. Tam terside olur. izmir'de yağmur yağınca burda yağmayabiliyor. Ciddi anlamda iklim farkı vardır.
2014 lys yerleştirme sonuçlarına göre %90.1 doluluğa ulaşmış olan vakıf üniversitesidir. öğrenim gören 4 öğrenciden 3'ünün burslu olduğu üniversitedir ayrıca.
selims987in yazdıkları doğruyu yansıtmamaktadır. Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde şu an öğrenim devam etmektedir muhtemelen selims987 de aynı şekilde ders alıyor. Ayrıca 4 yıllık fakülteyi yaz okulu olmadan da 4 yılda bitirmek mümkün.
2012 ilk yerleştirme sonuçlarına göre %91 dolulukla ege ve akdeniz'in en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olmuştur.öğrencilerinin yarısı burslu olarak öğrenim görmektedir.
kız öğrencilerinin %75'i kapalı, gerisi tikky olma çabasında; erkeklerinin %80'i "küçük dağları ben yarattım, arabam da kapıda istersen bırakayım?" tribinde, geri kalanı ise mühendislik okuyan kuzucuklar... okuldaki zenci popülasyonu da azımsanamaz. renkli okul vesselam.
hazırlık binası; dershane binasından farksız basmanede, ana yerleşkesi menemen seyrek köyünde bulunan üniversite. seyrek'e ulaşım bi hayli zordur. izmir merkezden izbana binilir, ulukent durağında inilir, gediz üniversitesi otobüsüne aktarma yapılır, tarla tarla üstüne geçilir. köy üstüne köy aşılır. 30 dakikadan daha fazla bi sürede orda olursunuz özel bi üniversie olduğu için güzel bir taş yığını beklersiniz ancak gördüğünüz manzara bir sitenin dörtte birine kurulmuş üniversitedir. ha amfileri ve kütüphanesi çok güzeldir. sırf bu özellikleri göz önünde bulundurarak tercih edilmelidir. çevresinde 3-5 kafeterya vardır ancak öğrenciler sıkkındır. gezip-gördük manzara böyleydi.
çeşitli sebeplerden dolayı bıraktığım üniversitedir. tabiki bu sebeplerden başlıcası okulun ıssız ve ulaşımı zor olmasıdır. ayrıca tam anlamıyla bir cemaat üniversitesidir * bu yüzden geleceği parlak bir üni. diyebilirim çünkü para onlarda biliyorsunuz. hazırlık kampüsü izmir'in en iyi yerindedir; kıyaslanamaz, tartışılamaz, şahsen ben ing. eğitimini de oldukça beğendim fakat ana kampüsü izmir'de değil bile diyebilirim; menemen'in seyrek köyü'nde. fiyatları ucuz ve puanları düşük olduğu için 'yüksek zekalı' öğrenciler toplanmıştır genelde bu okulda. okulun ana kampüsü pamuk tarlaları içerisindedir, sivrisineklerle seks yapabilirsiniz*. diyeceğim o ki, sırf izmir'de ve ucuz diye yazmayın, gerek yeni bir üni. olduğundan, gerek sosyal imkansızlıklarından herşeyinden tutun bence öğrenci hayatı yaşanacak bir üni. değil. ha ama ben giderim okuluma bakarım sadece derseniz bi şey diyemem hatta iyi yaparsınız çünkü özellikle ilk seneleri olduğundan hocaları ders geçme konusunda baya yardımcı oluyor, ücret ödemelerinde kolaylık sağlıyorlar..benden bu kadar.