bütün gün yorulmuşsun,üstüne de geç yatmışsın ve en kötüsü sabah erken kalkman gerek bütün bunların verdiği psikolojiyle yatarsın birden gece geç saatte sabah oldu geç kaldım diye uyanırsın ve hala sabah olmadığını anlayınca piyango çıkmış gibi sevinirsin.
gece yarısı çiş , su vs. sebeplerle uyanıp saate bakılır ve daha 3 olduğu görülür . evet tam 4 saat daha uyuma hakkımız vardır. sevinç içinde yorgana gömülürüz ve devam ederiz uykuya .
bayram sabahı başının yanında yeni ayakkabıların kokusuyla uyanmaktır. sevgilinin elinin içindeki hayat çizgisini hissetmektir. annenin sırtını kaşıması, varmısın yokmusun da 500 bin almaktır...
sınavlardan önceki psikolojiyi yansıtır bu. gecenin bir yarısına kadar çalışılır, kişi kendini kandırır ve yatağa girer ve sabah olmasın diye dua etmeye başlar. bana öğrenciyken demişlerdi. 3 saatlik uyku yeter de artar diye. her sınava en fazla üç saatlik uykuyla girdim. tadı hala damağımda o yarım kalan uykuların. nasıl damağımda kaldıysa artık.
sabah erken saatlerde dersi olan ergen tarafından yapılması beklenen eylemdir. o uykunun 5 dakikası bile tatlıdır ki saatler olmasının yarattığı coşkuyu siz düşünün.
özellikle kış vakitleri çok erken saatlerde bile hava karanlık olduğundan, uyanıp ' lan lan lan sabah mı olmuş acaba noolur gece olsun noolur' diyerek can havliyle telefona sarılıp, saatin daha 3:00 olduğunu görüp, gece gece sevinç nidaları atma isteğinizi zor zaptederek huzurla uykuya geri dönüşünüz mevzuu.
gece yarısı uyanıp sabah olmadığını görünce tekrar uyunulacağı için sevinme halidir.
fakat o çok görünen saatler 10 dakika gibi geçince sevinciniz kursağınızda kalır.
Genelde okul zamanları olan bir durumdur. Kişi gecenin bir vakti kalkar ve bir bakar ki daha okul saatine çok var. O an onun için o mutluluktan başka hiçbir mutluluk gerekmez. Yani anlatılmaz yaşanır.