gündüz dikkati dağıtacak o kadar ses, gürültü vs. varken bunların negatif etkisini ortadan kaldırmak için sessizliği tercih edenlerin yaptığı metoddur.
fakat burda kritik nokta ertesi sabah kalkma zorunluluğu olamamasıdır.
eğer ki ertesi sabah erken kalkmanız icap ediyorsa, yarınından çalma eylemidir. çünkü kişi ertesi gün zombi gibi ortalıklarda dolaşacaktır. verim oldukça azalacaktır. eğer öğrenci değilseniz patronunuz asla gözleri kurbağa gözüne dönmüş, halsiz biriyle çalışmayı istemeyecektir.
onca hayati önem taşıyan bilgilerin yanında Vehbi Koç, vasiyetinde; "gece fazla çalışıp uykusunu alamayan iş adamının randımanı oldukça düşüktür" şeklinde konunun önemini vurgulamıştır.
sabah erkenden dersiniz yoksa ve çalışmanız gereken konular çok fazlaysa yapılabilicek bi eylemdir. size gece birkaç bardak kahve muhtemelen eşlik edicektir. 2-3 saat uyuyabilirsiniz o gün içinde. size miras olarak iyi bir sınav notu biraz da baş ağrısı bırakır bu metod.
uykuyla arası iyi olmayanların , gecenin verdiği huzur ve sessizliği en iyi şekilde kullanıp sabahı kitap elinde karşılamalarıdır . Fakat ertesi gün uyumadan okula ya da işe gidildiğinde suratınızda amaçsız bir sırıtmayla algılamanın en aza inmesi .
herkesin algılarının en açık olduğu bir zaman dilimi vardır gün içinde. bu sabahın ilk saatleride olabilir gecenin bi körleride. geceleri dikkati daha iyi olan insanların aslında sessizlik gibi bir avantajlarıda vardır.
eğer kendinizi alıştırmışsanız ve günde 4 saat uyku ile yetinebiliyorsanız, final geceleri için yapılabilecek eylemdir. lakin bilgilerin taze ve kalıcı olması bakımından yarar sağlayıcıdır.
sınavdan bir önceki geceyse, uykusuz ve bütün bilgiler birbiri üstüne binmiş şekilde girilen sınavdan hiçbir hayır gelmez. hepsini bilmiyosan da bildiğin kadarını yapabilmek için yatıp uyuyacaksın.
aşırı yoğunluğum sebebiyle, son bir buçuk yıldır gece 11'den sabah 5'e kadar yaptığım eylemdir. 6'da duşumu alır, kahvaltımı yapar 7 buçukta evden çıkarım. sabaha karşı scannerdan çıkan sesler, özellikle alt katımda yaşayan ev sakini kardeşleri ( çok sakinler gerçekten hiç çıtları çıkmıyor) çok rahatsız eder. tüm gün işlerimi hallettikten sonra eve gelip 2,5 - 3 saat uyurum. sonra uyanıp yine aynı monoton çalışma düzenine devam. okul ve işyerindekilerin " oha sen hiç uyumuyorsun resmen. biliyor musun çok anavtajlısın, daha çok yaşıyorsun" !!! demelerine neden olmuştur. ancak sık sık hasta eder beni, sürekli yorgun bitkin bir hayat.