tıp fakültesinde yatay geçiş için 88 puan isteyen üniversite. biz yatay geçişle öğrenci almıyoruz dese daha doğru olan kendini neden bu kadar mükemmel sandığını anlamadığım üniversite.
dün inşaat mühendisliği bölümü ve öğrenci yurdunda yaşanan ve kantinde edilen galiz küfürlerle başlayan pkklı - ülkücü kavgasında 12 pkklı öğrencinin (!) pataklandığı olaylara sahne olan üniversite. bu arada bu haberi "üniversitede kürd öğrenciler saldırıya uğradı" (evet bildiniz hemde faşist vurgusu ile), "ülkücüler öğrenci avına çıktı", "masum öğrenciler, naif kürd gençler" tadında veren bilimum haber siteleri için (bkz: kürdçü ahlaksızlığı)
Mühendislik fakültesiyle nam salmış, girmesi kolay çıkması zor okul.
Tercih edenler yüzde yüz ingilizce eğitim var diye gelirler, tek fark ingilizce yüzünden ödenen fazla harçlardır. üstüne üstlük, mühendislik fakültelerinin en kolay derslerinden sayılan malzeme bilimi gibi dersler sözel olduklarından, ingilizce halleri kabus gibidir. bir definition'lar vardır, akıllara zarar. türkçe'si kalmaz ki akılda, ingilizcesi kalsın!
diğer okulların mühendislik öğrencilerinin bir saatte hallettiği dersler, en az iki gün alır bu okulda. bu zamanın 8 saat civarı lanet etmekle geçer zira.
Mühendislik fakültesi mezunlarının askerlikten muaf tutulması gereken üniversite. Çünkü mühendislik fakültesindeki hocalar; odalarına girilirken çıkılırken tam bir askeri disiplin isterler. Soru sormak, bir şeyler konuşmak paylaşmak çok zordur, sınav kağıdına itiraz etmek neredeyse imkansızdır. Mezun olmayı başaranlar 6 ay profesyonel yardımı veya 1 yıl tatili kendilerinde hak görebilirler. Bu yüzden mezunları anti sosyaldir. Fakat bütün bu olumsuzluklara rağmen, mezunları özel sektörde başarılıdır.
7000 kişilik kampüsünün 45000 kişilik uludağ üniversitesi kampüsünden daha pis olduğunu gördüğünüzde öğrenci profilinin ne kadar düşük olduğunu anladığınız üniversite. elindeki pet şişeyi, teneke kutuyu, poğaça kağıdını ve bilimum çöpü çöp kutusuna atmayı bilmeyen, sosyal düzeyi düşük öğrencilerin bu okulu eleştirmeye yüzü olmamalıdır. neticede üniversiteyi üniversite yapan öğrencidir, öğretim kadrosu değil. bu malzemeyle bu kadar.
ösym tercih formunda nereye yazarsan yaz -ilk sıraya,son sıraya hatta kağıdın arkasına bile- gelen üniversitedir.bir rivayete göre tercih formuna arka arkaya 3 kere gaziantep üniversitesi diye alçak sesle bağırırsan yine ilk tercih olarak geliyormuş *
genelde ingilizce oluşu nedeniyle tercih ediliyor, mühendislikleri de fena değil tabi ama sosyal açıdan bir beklentiniz varsa siz siz olun bu okulu tercih etmeyin.zaten mühendislik ya da tıp yazmıyorsanız yanından bile geçmeyin.
tercih sırarlamasında hangi sırada olursa olsun, irkilip ''ulan ben nereye düştüm?'' dedirten acayip bir şey.(okul olup olmadığına ben hala karar veremedim de.)
aklı başında bir insan evladı en güzel, en verimli, en sosyal, en sağlıklı, en eğlenceli, en sexy, en deli dolu yıllarını bu ilim irfan! yuvasında geçirmemeli diye düşündüğüm kocaman bir lise. ama adına university of gaziantep demişler neylersin.
Son günlerde rektörlüğün "Ailenizin çocuğunuzla yasadışı eylemlere katılmaması bakımından görüşmesinin yararlı olduğu düşünülmektedir" şeklinde sol görüşlü öğrencilerin ailelerine mektuplar yollayan üniversite.Gelen tepkiler üzerineyse rektörlük kısa bir açıklamayla "Amacımız öğrencileri rehabilite etmek." şeklindeki bir mesajla olayı savuşturmayı amaçlamaktadır.
girip de çıkılamayan, -hadi çıktınız diyelim- çıktıktan sonra en az 2 yıl psikolojik tedavi almanızı gerektiren, 2004 de girdiğim bir türlü çıkamadığım ama umudumu asla yitirmediğim, yaz okulunda 6 senedir aynı derslerine girdiğim seneye erasmus yapma ihtimalim olan, harçları bütün üniveristelerden pahalı, yaz okulunun dönemden kalabalık olduğu ve yaz okulunda harç olarak ortalama 500 tl ödediğiniz ilim irfan yuvası.