hazırlıktaki internetten ödev yapma işi tam bir facia olmuş, zorla bize aldırdıkları 100 liralık kitaplar götümde patlamıştır. hiçbir şekilde internetten ödev yapmak için kayıt olamıyorum. 100 lira verip 2 tane 0 alıp oturacağım sanırım.
içersinde zaman zaman dtcf ye de bulaşan evrimini tamamlayamamış türler bulunan üniversite. eğitimi iyi olabilir ama öğrencilerinin genel profili yüzünden çok şey kaybetmektedir...
eğitim fakültesinde okumanın çok zor olduğu üniversitedir. sözel bir bölümde * okuyorsanız, daha fazla zorlanacağınız hiçbir üniversite yoktur. allah düşürmesin.
dışarıdan bazıları tarafından çok kötü bir okul gibi düşünülmesine rağmen, memlekette türk bayrağı açılamayan üniversitelerin *olduğunu düşünürsek cennettir benim okulum. başka okullarda kapalı kızlar okulun duvarından içeri baktırılmazken, benim okulum onlara en doğal haklarını sunar. bazı okullarda cuma vakti namaz sorunu varken, biz cuma günleri rektörlüğün en üst katındaki mescitimizde rektörümüzle omuz omuza kılarız namazımızı. ille kulağımda kızlar gibi küpe olacak diyorsan o zaman gelme gaziye ama erkeğe has olan sakalımı bırakırım diyorsan hiç çekinmeden gel!* adam olana, vatanını sevene, inançlara saygı duyana gaziden iyisi yok.
kötüleyenlere inat edit: istanbul üniversitesi hasan ali yücel eğitim fakültesine yatay geçişle geçmiş ve orada bizzat ben pkk lıyım diyen adamları görmüş biri olarak kesinlikle ısrarlıyım görüşlerimde. iyi ki dönmüşüm okuluma!
Gazi Üniversitesi 1926 yılında Başkent Ankara'da Devlet Üniversitesi olarak kurulmuştur.
(1982 yılı da ayrı bir kuruluş yılı olarak kabul edildiğinden, Üniversite logosunda her iki tarih de gösterilmektedir.) Sanat eğitimi alanında Cumhuriyet tarihinin öncüsüdür. Büyük Türk ressam ve heykel sanatçılarının pekçoğu buradan mezundur. Türkiye'nin en büyük ve köklü Eğitim Fakültesi'ne sahiptir. Tıp Fakültesi, Gazi Eğitim Fakültesi, iktisadi ve idari Bilimler, Hukuk Fakülteleri Türkiye çapında öne çıkmıştır. Mevcut 4 kampüse sahiptir. Bunlar:
Cumhuriyetin ilanından hemen sonra Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının girişimiyle bir enstitü kurulması kararlaştırılır. Bu karar 1926 yılında "Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" nün açılmasıyla sonuçlanır.
Enstitünün adı 1929 yılında "Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" olarak değiştirilir ve bu isimle uzun yıllar hizmet verir. 1976 yılında ise Gazi Eğitim Enstitüsü ismini alır.
1982 yılında 2809 sayılı kanunla bu kurum Gazi Üniversitesi'ne dönüştürülür. Aslında bu, Cumhuriyetle başlayan geleneğin yeni isimle devamıdır.
Geleneğin oluşmasında Gazi Eğitim kadar kuruluşu 1935'e kadar giden Ankara Yüksek Teknik Öğretmen ve Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulları ile iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi yani; Ankara iktisadi ve Ticari ilimler Akademisi büyük rol oynar.
Akademi'ye bağlı olarak bugünkü iktisadi ve idari Bilimler Fakültesinin bütün bölümleri, Tıp Fakültesi, daha sonra da fakülte olacak olan Diş Hekimliği ve Eczacılık Yüksek Okulları ile ismi yine daha sonra iletişim Fakültesi olan Gazetecilik ve Halkla ilişkiler yüksek okulu eğitim ve öğretimini sürdürmekteydi.
Yine Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi de Gazi Üniversitesi çatısı altında yerini almış durumdadır.
Kuruluşunda 9 fakülte, 12 yüksek okul ve 4 enstitüyü bünyesinde barındıran üniversitede bu sayı daha sonra hızla artar. Gazi Üniversitesi'nin şu an eğitim-öğretimini sürdüren 15 fakültesi, 5 yüksek okulu, 9 meslek yüksek okulu, 26 araştırma merkezi ve 6 enstitüsü bulunmaktadır.
Akademik Birimler
Fakülteler
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
Gazi Eğitim Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Hukuk Fakültesi
iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi
iletişim Fakültesi
Mesleki Eğitim Fakültesi
Mühendislik Mimarlık Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Teknik Eğitim Fakültesi
Tıp Fakültesi
Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi
Yüksekokullar
Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu
Hemşirelik Yüksekokulu
Ankara Dr. Refik Saydam S.Y.O
Yabancı Diller Yüksekokulu
Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu
Meslek Yüksek Okulları
Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu
Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Maliye Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu
Atatürk Meslek Yüksekokulu
Ankara Meslek Yüksekokulu
Gazi Meslek Yüksekokulu
Keçiören Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Enstitüler
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Kazaları Araştırma ve Önleme Enstitüsü
Bilişim Enstitüsü
Rektörlüğe Bağlı Bölümler
Enformatik Bölümü
Yabancı Diller Bölümü
Atatürk ilkeleri ve inkılap Tarihi Bölümü
Türk Dili Bölümü
Güzel Sanatlar Bölümü *
bazen bünyesindeki fakültelerdeki ülkücülerin birbirine girdiği üniversitem. dün itibarıyla da okulda büyük hareketlilik yaşanmış besyodaki ülkücülerin bizim eğitim fakültesini basacağı söylentileri dolaşmıştır. akşama kadar tüm eğitimci ülkücüler kalabalık bir şekilde beklemiş ancak akşam 19.00 itibarıyla herhangi bir vukuat olduğu görülmemiştir.
eskiden finaller öncesi 1 hafta tatil verilen üniversitedir. yeni rektör bu geleneği sürdürmemiş, biz öğrencileri zor durumda bırakmıştır.
(bkz: çok sevmiştik be abi)
i.i.b. fakültesi kadrosu türkiyenin en iyisiydi . porf.dr. ismail bulmuş vede mehmet ali kılıçbay ekoldur mesela . yine hocalardan biri ünlü monetarist teorinin fikir babası amerikalı milton friedman nın doktora öğrencisidir. maliye bölüm başkanı michigan üniversitesini birincilikle bitirmiş şeref birincisidir.ayrıca türkiyedeki tek düzen hesap planının tasarlayıcısı vede uygulayıcısıdır. bir çok çok kalite hocaya sahiptir.
öğrenci işleri bilgi sistemine ulaşılamayan üniversite. tamam bir çok üniversiteden güzel ögrenci işleri bilgi sistemi. internetten ders kaydı falan, diğer üniversitelerin web sitelerinden daha rahat ve kullanışlı lakin sayfanın açılmadığı da olmuyor değil. web sitelerinin bu teknik arızaları bitip tükenecek gibi görünmüyor.
bilgi sistemindeki arızanın hala giderilemediği üniversite. konuyla ilgili duyuruda arızanın 22-23 ocak 2010 tarihlerini kapsayacağı yazıyordu fakat gün itibariyle ben hala notlarımı göremiyorum, hangi ders nereme girdi öğrenemiyorum. bu çaresiz bekleyiş canımı yakıyor. gözüm yaşarıyor, yüreğim kanıyor...
öğrenci bilgi sistemindeki arızadan dolayı beni de çileden çıkaran okul.
bu sorunun süregelmesi durumunda son sınıf öğrencilerinin notlarından bi haberken dd ile kalması durumunda,"dc verseniz geçerim hocam, nolur hocam, son sınıftayım okulum uzar hocam" diye hocalarına yalvaramacağı gibi okullarını da uzatacağı muhakkaktır.bir sistem öğrencileri durduk yere .ok yoluna göndermektedir. tez zamanda düzeltilmesini ummaktayız.
biricik faşist okulum. her gün lanet okuyarak gidip geldiğim okul. bütün kurtlar vadisi özentilerini barındıran, her gün takım elbiseyle gelen 20 yaşında ergenlik belirtisi gözterenlerin gittiği okul. bombalayıp hepsini katletmek istediğim okul. dün bok olup bugun kokanların gittiği okul.
kaliteli bir eğitim fakültesine sahip olan türkiyenin sayılı üniversiteleri arasında yer alan fakat yıllar önce de var olan bilgi sistem arızalarını halen giderememiş üniversite. *