gazi üniversitesi mesleki egitim fakültesi adı altında bulunan bu bölüm amaçlari aşagidadir
Mesleki Eğitim Fakültesinin hedefi; sahip olduğu meslek alanlarında en iyi uygulamaları sergileyen, yeniliklere öncülük yapan, bilimsel yayınları ile uluslararası alanda tanınan, iş gücü piyasasında tercih edilen meslek elemanı ve öğretmen yetiştiren bir fakülte olmaktır. Mesleki Eğitim Fakültesi çağın gerekleri doğrultusunda girişimci, ekip çalışması yapabilen, bilgi ve teknolojideki yeniliklere açık, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, üst düzey mesleki yeterliliklere sahip, yenilikçi ve idealist öğretmenleri, aynı zamanda ilgili sektörün gereksinim duyduğu elemanları yetiştirmektedir. Köklü bir eğitim anlayışına sahip olan Mesleki Eğitim Fakültesi güçlü öğretim kadrosu, uluslararası projelerle geliştirilmiş eğitim programları ve fiziki donanımı ile öğretmen yetiştirme işlevini sürdürürken, iş yaşamının gereksinim duyduğu alanlara nitelikli meslek elemanı yetiştirme görevini de yerine getirmektedir.
genellikle bitmek bilmeyen proje ve ödevleriyle taninmiş bir gazi universitesi bölümüdür.
sınavlardan,ödevlerden,sunumlardan,projelerden başınızı almazsınız amiyane tabirle duş almaya vaktiniz olmaz.
hocalar kendilerini hiç geliştirmiyorlar bu önemli bir sorunudur.
hepsi sadece öğrenciye yaptırdığı sanatsal işleri okulun içinde sergileyip "aaa şu hocanın yaptırdığı şeyleri gördünüz mü? " dedirttirmek odaklı okula gelip derslere giren hocalara sahip gazi üniversitesi bölümüdür.
önce mesleki egitim fakültesine bağlı olan ama zamnla kadro açılmadıgı ve öğretmen ataması olmadığı için sanat ve tasarım fakültesine aktarılmış gazi üniversitesi bölümüdür.
bu bölümdeki hocaların hepsi dersin müfredatı neyse gider kaynağın birinden derlediği fotokopileri öğrenciye kaynak olarak verir.
uygulamalı derslerde kendilerine materyal hazırlamak zor geldiğinden öğrencilere konuları paylaştırılarak, öğrenciye ders anlattırırlar.
bölüm hocaları ''biz size öğretmenliği öğretiyoruz'' diye dersi ögrenciye anlattırırlar.
halbuki buna gerek yoktur.öğrenciler eğitim derslerinde öğretmenlikle ve eğitmenlikle ilgili konuları ve dersleri alırız işleriz bunlar ; öğretmenlik mesleğine giriş, okul deneyimi1-2-3 dersleridir. amaç çoğu meslek lisesinden gelmiş öğrencinin beğenilmeyip, ''aman al bunu da yap al şunu da yap'' diyerek öğrenciye psikolojik ve bedenen zulüm etmektir.
hocaların tiplerini bir görseniz aglayacağınız gazi bölümüdür. utançlarından baston kullanamıyolar. birde okula gelirken bir ayakkabı kullanıyolar okulun içinde ayrı bir tane kullanıyorlar. biri yaşlı ayakkabısı rahat edebilecekleri ayakkabıları diğeri süslü ayakkabı gösteriş amaçlı kullandıklarıdır.
bölümdeki birçok hocanın siz moda tasarımcısısınız güzel giyinn bölümünüzün hakkını verin demesi ama kendilerinin 80'lerin 90'ların kıyafetlerini giydiği bi bölümdür. eğitim dersi hocalarıda okulu ele geçirmiş olan bu dinozarlardan yaka silkmektedirler. şayet bu hocalarımız eğitim hocalarına sizin derslerinzden dolayı biz istediğimz eğitimi veremiyoruz demektedirler ki,haftada 3 saat eğitim dersi alıyorz 3 saatle yeterli mesleki eğitimi kaçırıyoruz yani
hocalarımızın egitim gördügü dönemlerdi hocaları hala okulda mevcuttur. bu hocalar bir emekli olsa kadrolar genişlerse (ki bu liselerde de aynı) düzgün hale gelecek bölüm.
bölümdeki hocalardan sık duyulan söylemlerden bir digeri ise öğrencilerin moda resmi dersini yeterli almıyoruz dediklerinde "siz meslek derslerinizi bir halledin önce(kalıp dikim dersleridir bunlar) ondana arta kalan zamanda moda resmine yoğunlaşın söylemlerini duyarlar. bölüm adı moda tasarımıdır fakat alan dersinin çizim değil kalıp ve dikim dersi olduğunu iddia ederler.bu durumda kendilerinin sadce bu yönde bilgili olmalarından çizim tasarım derslerini yeterli düzeyde verecek hocaların olmayışındandır.
moda resmi dersi hocalarının bir çoğu ankara olgunlaşma enstitüsünden gelmektedir.
düzelmesini umut ediyorum.
bölümde anlatılan hocaların aksine öğrencinin de bir yerlere gelmesi için didinen,profesyonel bir öğretim üyesi gibi davranan 1 bilemeidn 2 hoca vardır. can hocalardır, kıymetleri bilinir ama ne yazık ki istisnalardır.
oda arkadaşımın son sınıfında olduğu, bilmeyen insana sadece yapılan ödevlerine barak paso çizim, kesim, biçim, iğne, iplik çağrıştıran okulun bölümdür.*