beşevler teknikokullar merkez kapmpüste bulunur. şirin, kendi kendine yetebilen bir fakültedir. dünya ile iletişimini c kapısından sağlayan fakültedir. sayısal ile sözel bölümleri birbirinden ayrılsa tadından yenmeyecek kıvama gelebilir. işin kötü yanı ise yine gazi üniversitesi bünyesinde aynı fakülteden amaçsız bir biçimde polatlı'ya da bu sene itibariyle açılmasıdır..
sayısal ve sözel bölümleri birbirinden; fen fakültesi, edebiyat fakültesi olarak ayrılmıştır. halen aynı binada eğitime devam edilmektedir. fencilerin mi edebiyatçıların mı ayrı bir binaya geçeceği muammadır. lise ile yan yana bulunmaktadır ki çıkışlarda kimin liseli kimin üniversiteli olduğunu ayırt edemezsin. çünkü hiçbir fark yoktur. konumu itibariyle, kendini mahallenin köşesinde bir duvara yaslanmış gibi hissedebilirsin. pederden arabayı alıp gelen cehl kişiler, üniversite içerisinde umduğunu bulamayınca lise çıkışlarına takılır, müziğin sesini falan açarlar. lise ile yan yana olmasından mıdır bilinmez edilen muhabbetler, gülünen şakalar özdeştir.
ayrıldı; ama yine fen edebiyat diyeyim, bu fakülte içerisinde, kahve makinesine kafa atacak gibi duran vatansever kardeşlerimiz vardır. hafta içi her gün bu kardeşlerimizi ziyarete gelebilirsiniz. vatanı kurtarmak, toplumsal değerler, gelenek-göreneklerimiz ve ülkemizin geleceği ile ilgili bilgiler alıp ufkunuzu genişletebilirsiniz. hem de kantinde hiç sıra beklemeden alınan çay eşliğinde.
bahar ayında, yalandan düzenlenen nevruz kutlamalarında, bangır bangır, çangır çangır tarafsız müziğe ve eğlenceye de tanık olursunuz bu fakültede.
dönem başlarında ne siyasi içerik barıdıran sloganlar atılır, ne de simgeler kullanılır.*
yani son olarak, buraya gelince bir daha hiç çıkmak istemiyor insan... keşke her gün okul olsa da umutla baksak yarınlarımıza...