gazeteci kitapları

entry4 galeri0
    ?.
  1. Gazetecilerin güncel olaylara dair yazdıkları kitaplardır. Yeni çıktı fırından: Ergenekon’un Zirvesi
    Yazan: Adem Yavuz Arslan
    Yayınevi: Timaş (Cemaatin yayınevi.)
    Tanıtım:
    Hrant Dink cinayetinin gizli kalmış yönlerini Bi Ermeni Var; Hrant Dink Operasyonunun Şifreleri isimli kitabıyla aralayan gazeteci Adem Yavuz Arslan, yeni kitabı Ergenekon’un Zirvesi ile de 18 Nisan 2007’de biri Alman üç kişinin katledildiği Malatya Zirve Yayınevi cinayetine ışık tutuyor.

    TiMAŞ yayınlarından bugün piyasaya çıkan olan kitap, Zirve Yayınevi cinayetinin Kafes Eylem Planı çerçevesinde ve bizzat jandarma tarafından organize edildiğini belgeleriyle ortaya koyuyor. Kitapta yer alan belgeye göre cinayetten yaklaşık iki yıl sonra “azmettirici” olduğu iddiası ile tutuklanan Varol Bülent Aral, MiT ajanı. Cinayeti işleyen ekibin lide ri olduğu iddia edilen Emre Günaydın’ı azmettirdiği iddiasıyla halen tutuklu bulunan Aral, kayıtlara göre daha önce DHKP/C içinde yer almış.

    EMNiYET: ARAL MiT'Çi

    Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Aral’ın olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın’la ilişkisini masaya yatırdı. Bunun için tüm devlet kurumlarından, Aral hakkındaki bilgileri mahkemeye göndermesini istedi. Mahkemenin bu kritik kararı neticesinde Emniyet’ten 1995 yılına ait bir rapor mahkemeye ulaştı. Bu belgeye göre Aral, 5 Aralık 1995’te DHKP/C içerisinde faaliyet gösteriyordu ve polis, Malatya’daki DHKP/C örgütlenmesini çökertmek amacıyla Aral’ın da içerisinde olduğu DHKP/C hücresini takip ediyordu. Tam da bu dönemde DHKP-C hücresinde faaliyet gösteren iki DHKP-C’li, örgüt adına silahlı eylem yapmak için bir av bayisini soymak isterken polis tarafından suçüstü yakalandı. Örgüt üyelerinin polisteki sorgusu sürerken, Malatya MiT Bölge Başkanlığı’ndan ilginç bir talep geldi. MiT görevlileri, gözaltında bulunan DHKP/C üyesi Aral’ın “MiT’e çalışan haber kaynağı” olduğunu söyleyerek Aral’ın serbest bırakılmasını istediler. Bu talep karşısında sorguyu yapan ekip ile MiT’çiler arasında tartışma yaşandı. Ancak tartışma, Ankara’dan Malatya Emniyeti’ne gelen bir telefonla son buldu ve silah çalmak isterken suçüstü yakalanan iki DHKP/C’li böylece serbest bırakıldı.

    ZiRVE'NiN NOTLARI SIR AJANDADA

    Kitaptaki bilgilere göre 30 Ocak 2008’de, gece yarısı Malatya şehirlerarası otobüs terminalinde görevli bir polis memuruna buluntu bir ajanda teslim edildi. Ajandayı karıştıran polis, ilgili birimleri haberdar etti. Çünkü ajanda son derece ilginçti. Not kâğıtlarından iki sayfa Zirve Yayıncılık’a yapılan saldırıyla ilgili notlarla doluydu. Diğer sayfalarda ise Ergenekon’a yönelik operasyon ile ilgili yorumları içeren el yazması bilgilerin olduğu, ayrıca Zirve Yayıncılık’a yapılan saldırının faillerinden Emre Günaydın ve soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Varol Bülent Aral’dan bahsedildiği görüldü. Malatya alan kodlu bir telefon numarasının karşısında ise 0422 233 XX XX MiT yazıyordu. Aral üzerinde detaylı çalışmalar yapan güvenlik birimleri daha da ilginç bir durumla karşılaştılar. Aral, Malatya nüfusuna kayıtlı, 1976 doğumluydu. 1 Aralık 1995’te DHKP/C’ye yakınlığıyla bilinen Kurtuluş dergisinin basılmasına yönelik protesto eyleminde açlık grevine katılmıştı. 9 Şubat 1996 tarihinde DHKP/C’ye yönelik “Altınkayısı” kod adlı operasyonda gözaltına alınmış, bir gün sonra da aynı şubeden serbest bırakılmıştı.

    KELEŞLE YAKALANDI, 1 YILDA BIRAKILDI

    Aral, 14 Şubat 2007’de gece 01.30 sularında ise Adıyaman Merkez, Mimar Sinan Mahallesi Mahmut Gürbüz Camii yakınında şüphe üzerine durdurularak arandı. Aral, üzerinde bir seyyar dipçikli kaleşnikof uzun namlulu silah, on yedi dolu fişek, 21 Ocak 2007 tarihli Vakit gazetesinin kapak sayfası, 16 Haziran 2006 tarihli Vakit gazetesine ait, yırtılmış dokuzuncu sayfa ve çok sayıda kartvizit bulunması üzerine gözaltına alındı. 27.01.2008’de tutuklu bulunduğu Adıyaman E Tipi Cezaevi’nden tahliye oldu. Adıyaman Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan Ercan Gelni, “Varol Bülent Aral’ın Zirve Yayınevi cinayeti sanıklarından Emre Günaydın’la irtibatlı olduğu ve cezaevi ziyaretlerine geldiği”ne dair idareye dilekçe verdi. Varol Bülent Aral, Zirve Yayınevi katliamının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle, 5 Şubat 2009’da Malatya’da tutuklandı.

    ERGENEKON, MiSYONERLERE KARŞI EL KAiDE TARZI SALDIRI PLANLAMIŞ

    Kitapta yer alan ilginç bir ayrıntıya göre Ergenekon 2007 yılında aslında misyonerlere yönelik üçüz saldırı planlamış. Belgeleri ve sanık ifadeleri ile anlatılan olaylara göre 2007 yılı nisanmayıs aylarında Malatya ile birlikte Van ve Diyarbakır’da da misyonerlere yönelik saldırılar planlanmış. Polisin dikkati sayesinde tetikçiler yakalanmış.
    0 ...
  2. ?.
  3. Adı: Anne canım hiç ACIMADI
    Yazan: Tuncay Özkan
    Özelliği: HAPiSTE yayınlanan 6'INCI KiTABI.
    Tanıtımı:
    Ergenekon davası kapsamında 4 yıla yakın bir süredir tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, “Anne Canım Hiç Acımadı” adlı yeni bir kitap yazdı.

    12 Haziran’da piyasada olacak kitabı ilk okuyan kişi Özkan’ın koğuş arkadaşı, Odatv davası sanıklarından Barış Terkoğlu oldu. Terkoğlu, Odatv’ye yazdığı yazıda, kitaptaki ilginç olaylardan örnekler verdi.
    “Anne Canım Hiç Acımadı” adlı kitapta dava sürecindeki iddialar ve tanıklıklar yer alıyor. Kitabın Özkan’ın hapishanedeki altıncı, hayatındaki on yedinci kitabı olduğunu belirten Pehlivan, “Güçlü bir hafızası var, hiç unutmuyor. Haliyle daha çok, yaşadıklarından öğreniyor. Kitapta size bir hikâye mi anlatıyor yoksa gerçeklerden mi söz ediyor cevap vermek zor” dedi.
    0 ...
  4. ?.
  5. Güve ---
    Tuncay Mollaveisoğlu'nun Bir Türkiye Filmi alt başlığıyla takdim ettiği kitabın adı. Alfa yayınları basmış; ki Alfa'nın patronu, bir dönem AKP milletvekiliydi. Tuncay Mollaveisoğlu, Tuncay Özkan'ın "yetiştirdiği" adamlardandır. Kitap, 1999 - 2002 arasında DSP, ANAP, MHP döneminde kamu bankalarında nasıl yolsuzluk yapıldığını hikaye ediyor.
    0 ...
  6. 1.
  7. Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda
    - Yılmaz Özdil.
    ------------
    "Beş gazetenin arşivinden 460 bin sayfa taradım. Sırf arşiv taraması 1.5 senemi aldı. isim Şehir Hayvan ve isim Şehir Bitki gibi köşe yazılarımdan derleme değil... Sıfırdan yazıldı. 3 Kasım 2002de başlıyor. Bugüne kadar geliyor. Çıraklık, kalfalık, ustalık diye üç bölümden oluşuyor."
    Yılmaz Özdil, Hürriyet, 30 Temmuz 2013
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük