bırakıldığında az mı çok mu ikilemine düşülen durumdur. ama az çok demeden bırakmakta fayda görürüm hep. yeri geldi 1 lira bırakmışlığım yeri geldi 20 lira bırakmışlığım olmuştur.
garsonların tamamı maaş+mesai+ssk+bahşiş çalışır.
tabi bunu bilmeyen aptallar da var.
ayrıca bir mekana sürekli gidiyorsan vereceğin üç beş kuruş bahşiş senin orada başbakan gibi ağırlanmana neden olacaktır.
mesela erkek arkadaşımla arada bir mekana akşam yemeği için gidiyoruz.
bir kaç kez 5 tl bahşiş bıraktık ne zaman gitsek adam tatlı getiriyor, bu da ikramımız diyor.
bunu herkese yapmadıklarına bizzat şahit olduk.
yani oradaki asıl patron garsonlardır.
ne kadar bahşiş o kadar ilgi alaka!
reservoir dogs filminde soygun öncesi ekipçe cafede yenen yemek esnasında dönen bomba geyik muhabbetinin konusu. ama en sonunda şişman kel ekip lideri abi ayarı çekince hepsi mecburen bahşişleri dökülmek zorunda kalmıştır.
aptal degildir. hayatta bazi kurallar vardir, uymak ya da uymamak senin elindedir. tum dunya' da bahsis orani diye bir sey varken, tum dunya aptal olamaz sanirim. simitciye de verme demiyor kimse tabii. ama bazi seyler vardir iste.
Birincisi verilen bahşis garsona ödül degildir çünkü evcil hayvaniniz haliya pislemedigi zaman ödülü ona verirsiniz.ikincisi zaten işini yapiyor maaşını aliyor diye zirvalayanlar siz farkinda olmadan extra o kadar cok sey yapiyorlarki en küçüğü istese sen yemegini yedikten sonra masani bile toplamaz pis masada otutturur seni cunku onun görevi yemegini getirmek istese , surekli garsonlardan cakmak isteyenlerde ayri bi salak madem sigara iciyosun yaninda taşı o adam senin tedarikcin degil bide alip geri vermeyenler ver veya cakmagim yok dediginde bulamazmisin diye soranlar , yemegin 5 dakika gec kalinca garsona hesap sormasini biliyosun sanki yemegi garsonlar yapiyormus gibi ama bankada veya hastanede sira beklerken kimseye hesap soramiyorsun cunku parasini verdin deme , ha bide aklima gelmisken sen yedigin yemegin parasini veriyorsun garsonun degil