Ben kendimi bildim bileli gap projesi devam eder bitmez; sürekli para akıtılır. Ama ne getirmiştir, ne işe yaramıştır o da bilinmez. Türkiye tarımını katlamış mıdır? Beklendiği üzere toprak reformunu sağlamış mıdır. Galiba yapılan barajların elektrik artısı var. ama yaklaşık 40 yıldır devam eden projesinde kara delik gibi akıtılan paraların karşılığı alınmış mıdır? pek bilinmiyor.
projenin oluşum aşamasında dünya bankası kredi vermemiştir.
birleşmiş milletler; ''türkiye bu proje ile su kaynaklarını tekeline alıyor'' diyerek karşı çıkmıştır.
projeye imza atan ve başlatan adnan menderes, ''bu barajlardan bizi kimse vazgeçiremez!'' diyerek kellesini ortaya koymuştur.
malasef ki kellesinden olmuştur.
avrupa birliği komisyonu tarafından açıklanan 6 Ekim tarihli raporun 9'uncu sayfasında:
''su, önümüzdeki yıllarda giderek stratejik bir konu olacak ve türkiye'nin (ab) üyesi olması sonucu, su kaynaklarıyla dicle ve fırat üzerindeki barajlar ile sulama tesislerinin uluslararası yönetimi (çok uluslu bir şekilde yönetilmesi) beklenebilir ve bu ab için bir büyük meseledir''.
lakin işin garip tarafı aynı sayfada bulunan bu çok uluslu yönetimde avrupa birliği üyesi olmayan abd ve israil'inde eklenmiş olması.
güneydoğu anadolu bölgesi halkının sosyo-ekonomik yonden gelişmesini amaçlayan,ancak ağıraksak ilerleyen,10adet baraj ile dikkat çeken(atatürk barajı,keban barajı,karakaya barajı,kralkızı barajı,karkamış barajı,ılısu barajı,dicle barajı,devegeçidi barajı,birecik barajı ve batman barajı)proje.