türk milli takımı'nın başarılarına baktığımızda ortaya çıkacak gerçektir. *
2000 galatasaray uefa şampiyonu-milli takım avrupa şampiyonası çeyrek finalinde
2002 galatasaray şampiyon-milli takım dünya kupası üçüncüsü(uefa'nın devamı niteliğinde)
2008 galatasaray şampiyon-milli takım avrupa üçüncüsü
fatih akyel
hakan ünsal
ümit davala
ergün penbe
okan buruk
suat kaya
sergen yalçın
hakan şükür
arif erdem
2002 world cup kadrosu:
bülent korkmaz
hasan şaş
arif erdem
ergün penbe
emre aşık
bunlara ek olarak, hakan ünsal, emre belözoglu, hakan şükür, ümit davala
euro 2008 kadrosu;
sabri sarıoğlu
hakan balta
servet çetin
arda turan
mehmet topal
ayhan akman
ben inandım, ortaya koydum gerçekleri genç, ya sen?
doğru önermedir. milli takım'ın başarılı olduğu zamanlarda galatasaray'da başarılıdır ve galatasaray'ın birçok oyuncusu milli takım'da başarıyla oynamaktadır. şu an bile bir arda turan - mehmet topal yokluğu ne kadar etkiliyor milli takımı malumunuzdur.
brezilya maçında hasan şaş; kosta rika maçında emre belözoğlu; çin maçında hasan şaş, bülent korkmaz, ümit davala; japonya maçı ümit davala; senegal maçı asist ümit davala gol ilhan, g.kore maçı hakan şükür, 2 asist hakan şükür, 2 gol ilhan.
euro 2000 türkiye'nin golleri: okan buruk, 2 tane hakan şükür
bazıları sindiremesede doğru olan önerme.
Yıllardan beridir milli takıma oyuncu yetiştirende galatasaray'dır.
istatistiksever fenerbahçeliler istatistikler ortada.
galatasaray olarak özele çekilmemesi gereken durum.bir takım başarılıysa ki bu başarı avrupadaki başarılar olarak nitelendirildiğinde zaten o takımda oyuncular avrupadaki diğer takımın oyuncularına üstünlük sağlamıştır.bu da çok doğal olarak milli takıma da yansıyacaktır.yani uefadaki galatasray'ın başarısını o dönem beşiktaş veya fenerbahçe yaşasaydı milli takım o dönem başarısız olurdu diye birşey söz konusu olamaz.florya'da bilmediğimiz bi totem yoksa.
birileri arda sakatlandığında galatasarayın üzerine oyunlar oynanıyor yazar. diğerleri başarılarda ise galatasaraya bağlarlar oyunu. buna net bir açıklama getirecek arkadaş olursa sevinirim. şöyle bir durumda söz konusu yani bence. fb ve bjk kaliteli yabancılar mevcut türk oyuncuların oynamasına pekte imkan tanınmıyor. gs de ise tam tersi. e anadolu klüplerinden de çok sivrilmedikçe oyuncu alımı olmuyor. elde bir galatasaray kalıyor. bayern kötüyse milli takımda kötü dendi ama adamlar oynadı. galatasarayda ne iyi ne kötü ama milli takımda iş yoktu akşam. hayırlısı neyse o olsun yapacak bişey yok artık ama milli takımın iyiliği kötülüğü galatasaray değildir. milli takımın derecesi türk takımlarının daha yoğun türk oyuncularla hırs mücadele ve rekabetine bağlıdır. fikrim bu. galatasaraylı arkadaşlarada birşey demiyorum sadece yorum bu sonuçta katılırım ya da katılmam. daha önceki milli takım başarılarında katkıları gerçekten çok büyüktü. kalıp kadro galatasaraydı sağına soluna diğer iyi oyunculardan serpiştirdiğinde gayette hoş oluyordu. ama o zamanlar forvet vardı arkadaş. galatasarayın defansı fenerbahçenin ortasahası beşiktaşında forveti iyi olduktan sonra demekki başarı beklemek lazım. 2002 de en azından birazda olsa öyleydi.
galatasaray olarak özele çekilmesi gerekn durumdur. Uefa ve süper kupa gibi avrupa aşarılarının galatasaray'da yaşanmasının sebebi bunların temelinin 1985 yılında atılmasıdır.
Bir klüp kalkıp 1985 yılında bu başarı bilincini taraftarına enjekte edip bunun için hem alt yapıya, hem tesislere, hem de futbol anlayışına ve mantalitesine yatırım yapıyorsa başarılar gerçekleşir. O başarıları kazanan futbolcular haliyle milli takımı sırtlar.
fb ve bjk türk futbolcuların oynamasına imkan sağlamıyormuş. iyide ne gibi hayrını görmüşler yıllardır bunun? Bugün milli takımın olmazsa olması oyuncuları bile galatasaray altyapısından yetişme veya galatasarayda görev alan futbolcular iken hala oturup öyle değil demek saçma değil mi?
eskiden milli takım için kullanılan bir söz vardı daha genç arkadaşlar hatırlamaz belki.
tafarel yerine rüştü'yü, popescu yerine alpay'ı, hagi yerine sergen'i koy, çıkar sahaya.
kısmen katılmadığım önermedir. zira milli takımın başarıları, türk takımlarının avrupa'da başarılı olduğu dönemde olmuştur. şöyle ki:
yıl 2000: galatasaray uefa şampiyonu, milli takım euro 2000 çeyrek finalisti
yıl 2002: galatasaray şampiyonlar ligi çeyrek finalist, milli takım dünya üçüncüsü
yıl 2008: fenerbahçe şampiyonlar ligi çeyrek finalist, milli takım euro 2008 yarı finalist.
bir milli takımın başına gelebilecek en kötü şeydir kulüpçülük. maç gittikten sonra tribünde kendi takımı adına tezahurat yapan adamlara benziyorsunuz.
efendim zaten şöyle bir gerçek var o da 3 büyük denilen takımların son zamanlarda ki kötü gidişatı... durum böyle olunca milli takıma gidecek olan futbolcular uluslar arası karşılaşmada tecrübesi olmayanlardan seçiliyor... kötülemek adına değil asla ama türkiye'nin bu konuda en fazla tecrübesi olan takımı galatasaraydır. son maçta kadroya sadece 3 galatasaylı futbolcu çağırıldı yanlış hatırlamıyorsam... oyuncularda bir takım görüntüsü yoktu son maçta pas hataları da bunu kanıtlar nitelikteydi.
yani uzun lafın kısası dostlar bir insan düzelirse dünya düzelir.*
milli takımın iyi olmasını her zaman tek bir kulübe bağlamak yanlıştır. tabii ki şurasını belirtmekte fayda var, milli takımın başarılı olduğu turnuvaların öncesinde bir kulüp takımının avrupa'da belli bir yere geldiğini görüyoruz. euro 2000'de çeyrek final oynayan takımda da bu var, 2002 dünya kupasının üçüncüsü olan takımda da, euro 2008'in yarı finalistinde de bu var.
2000'de türk milli takmının kadrosunda uefa şampiyonu olan takımdan oyuncular iskeleti oluşturuyordu. 2002'nin dünya üçüncüsünde de yine şampiyonlar ligi çeyrek finalistinin belki tam anlamıyla çekirdek kadrosu olmasa bile, oturttuğu sistem ön plandaydı. keza 2008'de de yine oyunculardan ziyade sistem başarılı olandı.
şimdi şöyle bir durun düşünün. zaten milli takım asla ve asla grup maçlarında öyle inanılmaz başarılı olamadı. hele ki seri başı olarak gelen takımlara karşı çok nadir galibiyet alınabilmiş. ha tabii zamanında isveç norveç falan da seribaşıydı da onlar şu anda bizim ayarımızda değiller bence.
sıkıntı aslında şurdadır. guus hiddink ciddi anlamda milli takımda değişiklikler yapacak mı? yoksa dünya kupası için bu jenerasyona bir kez daha mı şans verecek? görünen o ki, hiddink bir şekilde oturtulmuş olan sistemi bozma riskini almadı. ama birinin ona anlatması lazım bu takımın aslında sistemle değil, gazla oynadığını. oturtulacak olan bir sistem varsa, bunu tamamen kendi oyuncularını seçerek yapması lazım, onun için de türkiye ligini ciddi anlamda takip etmesi lazım.
türk milli takımının sıkıntısı kulüp takımlarının beceriksizliğiyle doğru orantılıdır elbette ki. ama bunu tek bir kulübe bağlamak fanatizmdir, biraz da dar görüşlülüktür. ama esas sıkıntı dediğim gibi, isteksizliktir ve bunun için de değişim şarttır. sadece kendimize sormamız gereken, biz bu değişim için ne kadar hazırız ve belki euro 2012'ye gitmeyip direk 2014 dünya kupasını hedefleyebilecek şekilde risk alabilecek kadar sabırlı mıyız?
yıllar önce doğru bir önermeydi. artık değil. diğer büyük takımlar ve yurtdışında oynayan takımlar bu durumu yutuverdi. ancak yinede galatasaray oyuncuları milli takımda etkilidir.
2008 in kadrosunun neredeyse arda hariç en önemli oyuncuları fenerbahçedeyken arkadaş,
2008 gs şampiyon türkiye avrupa 3.sü yazmış!
yalan yanlış yazmak kar etmez doğrusu şudur;
2000 galatasaray uefa şampiyonu-milli takım avrupa şampiyonası çeyrek finalinde
2002 galatasaray şampiyon-milli takım dünya kupası üçüncüsü
2008 fenerbahçe şampiyonlar ligi çeyrek final-milli takım avrupa 3.sü.
ayrıca yinede milli takımın başarısı bu saçma sapan tesbitle alakalı değildir.
türkiye o gruplara kaldımı bala göte bir derece alıyor arkadaş yalansa yalan deyin.
vallahi bu kadroyla şampiyonaya gidelim en az çeyrek final oynamazsak adam değilim nasıl oluyor bende anlamıyorum arda atıyor semih son dakikada atıyor bir şeyler oluyor ve yeniyoruz, bu kadar ballıyız yani.