giresunun pidesi,dondurması ve de doğası meşhur küçük güzel,şirin bir ilçesi.trabzona da giresuna da eşit uzaklıktadır.ayrıca kadınlar kahvesi bulunan biricik karadeniz ilçemizdir.denize girilebilitesinin yüksek olduğu,gün batımının muhteşem olduğu yerleşim birimi.(daha da nasıl tanımlanır bilmem ki )
30 04 2006 trabzonspor fenerbahce maci icin geldiğimiz trabzon deplasmaninda polis tarafından beşikdüzünden geri çevrilince 1907 unifeble beraber halı sahanın yanında ki bir pavyonda maç izlediğimiz giresun ilçesi. burası trabzon burda fener diye bağırılmaz dedikleri anda semih şentürkün golü gelince goooooool diye bağırıp birde üstüne burası kadıköy burdan çıkış yok deyip lay lay çekince :) pavyonda arıza çıkmasına sebep olmuştuk, bize silah bile çeken oldu oldu fakat istanbuldan maça giden fenerliler olarak olay çıkmasını istemedik ve sağsalim ailemizin arkadaşlarımızın kız arkadaşımızın yanına geldik.
üstelik gündüz ordan geçişimiz de ise insanlar oldukça sıcak davranıp şu trabzonu yenmeden gelmeyip dediler ve çay ısmarlamışlardı
çay bahçesine oturup sigara eşliğinde denizi seyrettiğimiz ilçe. karadeniz sahil yolu yüzünden karayı seyreder olduk şimdilerde. denizi doldura doldura yüzölçümü arttı da deniz çok uzaklarda kaldı. bilmezler karadenizle şaka olmayacağını, kabına sığmayan deli dalgalar verdiğini geri alır birgün.
görele pidesi en bilinen ürünlerindendir. ülke çapında meşhurdur. dondurması ise ayrı bir güzeldir. ayrıca trabzon ekmeği olarak bilinen ekmek türününde bu ilçeden çıktığı kabul edilemeyen bir gerçektir. zira derinlemesine inmedem çavuşlu ekmeği diye bir araştırma yaparsanız bu gerçeğin farkına varabilirsiniz.
giresun'un tartışmasız en güzel ilçelerinden birisidir. diğerleri ise keşap ve tirebolu'dur. mavi ile yeşil diye cümleye başlamak gereksizdir. zira bu motto bilindiği gibi diğer doğu karadeniz ilçeleri içinde geçerlidir. karadeniz sahil yolu projesinden sonra diğer doğu karadeniz ilçeleri gibi yara alsa da güzelliğinden güzellik kaybetmemiştir.
ilçenin sportif anlamda desteklediği futbol takımları ise giresunspor ve trabzonspor'dur. günümüzde 90'lı yıllara nazaran bu iki takımı tutma oranı düşsede genel yapı böyledir.. giresunspor taraftar grubu 'uç beyleri' bu ilçenin bünyesindedir. ayrıca 5 mayıs 1996 trabzonspor fenerbahçe maçı sonrasında kendini incir ağacına asarak hayatına son veren mehmet dalman görele'lidir. ve olası bir trabzonspor şampiyonluğunda kupanın; trabzondan önce gelmesi gerektiğini düşündüğüm iki ilçeden birisidir.
burayı gezmeyen insan karadeniz'i gördüm dememelidir. zira burası bulunduğu konumla, içerisinde barındırdığı güzellikleri ile karadeniz'in eşsiz kültürünün en yaşanılası yeridir.
osmanlı döneminde önceleri elegü ve yavebolu adlarını taşıyan, birinci dünya savaşında 24 ağustos 1916-14 şubat 1918 arasında önce rus, rusların 1917 devrimiyle çekilmesinden sonra ermeni işgalinde kalmış giresun ilçesidir. buranın takımı 1986-1991 arasında eski 3. ligde oynamıştır.
kemençe ve horonun yöreye burdan yayıldığı rivayet edilir. şöyleki yolda karşılaşılan 5 yaşındaki bi çocuğu tutup sorduğunuzda horon kesin oynar kemençe çalması kuvvetle muhtemeldir efendim.