ağzından salyalar akıtarak sokaklarda kendinden geçen insanları görünce hak verdiğim olaydır..bu kadar insan başka hiç bir olayda böyle büyük tepki vermemiştir..
*afrika da insanlar susuzluktan idrarlarını içiyor 10 kişi toplanmıyor
*ülke iç savaşa sürükleniyor ses yok
*nüfusumuzun yarısı fakirlik sınırının altında çıt yok
*stadlarda insanlar birbirini öldürüyor onada eyvallah
*sapıklık,ahlaksızlık,sefalet diz boyu herkes sustu
bu kadar uyuşmuş bir millet hiç birşeye tepki vermez mi??
uğrunda öldükleri takımlarının mutlu sona ulaşmasına tabiki..*
italya, türkiye gibi ülkelerde zaman zaman doğru sayılabilecek bir söz olmasına rağmen endüstrileşmiş futbolun hepimizin hayatına kıyısından da olsa girmeyi başardığı gerçeğini silemeyecek olan laftır. Öte yandan bunu politik olarak destekleyen arkadaşlar varsa şunu hatırlatmak isterim: '' Unutmayın ki SSCB' nin de bir futbol milli takımı ve ulusal ligi vardı ''
futbol, bütün dünyada, ama maalesef özellikle ülkemizde milleti uyutmak icin kullanilan bir silah.
eger bir cocuga, daha bebekken, dilinden ve diger degerlerinden önce, hangi futbol takiminin taraftari olmasi gerektigi ögretilmeye calisiliyorsa; bir futbol müsabakasindan sonra insanlar birbirini yaralayip, öldürmeye tesebbüs ediyorsa; futbol üzerinden hem devlet, hem mafya, hem özel kisiler ve kurumlar milyonlarca dolar kazaniyorsa; futbol her pazartesi en cok konusulan -belki de tek konusulan- sey olmus, asil meseleler unutulmussa; bunlar futbolun spor olmaktan ciktigini gösterir.
klasik bir söyleme dönüsmüs olabilir, belki iktisadi ya da sosyal yönüyle sacma da olabilir, ama hic düsündünüz mü, bir yil, ya da sadece bir ay ülkemizdeki futbol ligleri iptal edilse, ona harcanan paralarla neler yapilabilecegini? deprem oldugunda futbol ligleri iptal edilseydi, o paralarla marmara bölgesi yeniden insa edilmez miydi? ya da dogu ve güneydogu kalkinmaz miydi? bunlar, benim kendimce düsündügüm seyler. mesela simdi aklima geldi, bir yil futbol oynanmasa, o para insanlarin acliktan, sefaletten öldügü, icecek su dahi bulamadigi, ortalama ömrün 40 yili asmadigi afrika ülkelerine gönderilse o ülkede kurtarilan insanlarin canina degmez mi? bunu sacma bulanlar olabilir, ama en azindan bir düsünün. acikcasi ben buna razi olurdum. bir yil fenerbahce ya da galatasaray sampiyon olmasin -ya da herhangi baska bir takim- 22 kisinin bir topun etrafinda kosturdugu oyunlar seyredilmesin, onun yerine insanlarin hayati kurtarilsin isterdim.
futbolun maddi zararlari iddaa meselesiyle acikca ortada. ben hic oynamadim, hic de heves etmedim. cünkü futboldan hoslanmiyorum, zerre ilgilenmiyorum. bu demek degil ki spordan hoslanmam, basketbol, güres vs. elimden geldigince takip ediyorum. ama ilkokul cagindaki cocuk, harcligini iddaa'ya yatiriyor ve oradan para kazanmayi hedefliyorsa, yaziklar olsun devlet eliyle o bahsi oynatana, buna izin verene, araci olana.
Konu mac izleyip izlememek degil. Futbol bir spor olarak, özellikle takim oyunu olarak cok yararli. Ama günümüzde maddi-manevi zararlari yararlarindan cok fazla. Sonucta izleyip izlememek kisisel bir secim. Ne cinsel tercihle ne de baska bir seyle ilgisi yok. Isteyen izler, istemeyen izlemez. Ben izlemiyorum diye kimse bana karisamaz. Bunun karsi cinsi etkilemekle falan da ilgisi yok. Ama "spor" adi altinda oynatilan futbol sayesinde birileri müthis zenginligine zenginlik katiyorsa, zaten tek umudu iddaa'ya kalmis vatandasin parasini da birileri cebine atiyorsa, ergenlik cagina gelmemis cocuk buna alet ediliyorsa, bir mac yüzünden insanlar baskalarinin canina kast ediyorsa böyle "spor" olmaz olsun.
Her yil bir kac defa büyük derbiler oynaniyor. Fb-Gs bunlarin en büyügü. Ama her yil bu maclardan sonra yaralananlar oluyor, biri sampiyon oldugunda maganda kursununa hedef olup hayatini yitirenler oluyor. Medya da buna yeterince ilgi gösteriyor, ayipliyor, kiniyor. Fakat bu, ayni olaylarin her yil tekrar etmesine engel olmuyorsa, eger yilda bir kisi futbol maci yüzünden hayatini kaybediyorsa, böyle "spor" olmaz olsun.
Belki konuyu amacindan saptirdim. Ama sonucta futbol, televizyondan sonra, insanlari uyutmak icin kullanilan en etkili arac.
Bu lafin su an ülkemiz icin gecerli olmadigini düsünen, sacma bulan varsa, bir sonraki Fb-Gs macindan sonraki gün etrafina bir göz atmasini diliyorum.
futbolsever kişinin öylece evde oturmuş maç izlerken, 1 dakika içinde iki farklı ilde atılan gollerle (bkz: deivid) (bkz: gürhan) dünyasının değişmesi sonucu, haklılığını bizzat göreceği önerme.
bir anda kendisini formasıyla meydanlarda bulur ve kendisine geldiği ve napiyorum lan ben diyebildiği birkaç saniye içinde etraftaki saçmasapan şekilde bağıran, tanımadığı insanlarla omuz omuza sarmaş dolaş şarkılar söyleyerek zıplamakta olduğunu görür.
- ki ziplamak çok saçma bir eylemdir bir şeye erişmeye ya da bir engeli aşmaya çalışmıyorsan -
- evet sayın izleyiciler, büyük an geldi.. tarihin en klişe, en çok geyiği yapılmış lafı, huzurlarınızda seçilecek şimdi.. dört aday da gördüğünüz üzere heyecanlı.. eğitim şart'ı görüyoruz ilk olarak.. o da favorilerden biri ama futbol kitlelerin afyonudur daha yakın duruyor ödüle.. askerlik kalkmalı ve tanrıya inanmıyorum ama bir güç var ise plaseler.. eveeet kağıt açılıyooor.. ve ödülü kazanan...
'futbol kitlelerin afyonuduuuur' oluyor.. sürpriz yook..
hemen konuşması için sahneye alalım, kendisi şu an burada olmadığı için ödülünü vekaleten ankaralı turgut alacak..
arjantinde iki lig olması ve derbi maçlarının üstü örtülmesi gereken günlere koyulması gibi kanıtları olan, çoğu ülke açısından doğru olan önerme. türkiye'de mi? yok canım ne alaka. hiç olur mu, türkler afyon kullanmaz.
lütfen kimse bana çıkıp bir maçın bir hafta boyunca kritik edilip pozisyonların 30 kez tartı$ılıp günlük hayatın skilip atılmadığını söylemesin. tamam ben de seviyorum futbol, ama hayatımı i$gal etmiyor.
beğenin ya da beğenmeyin. futbol bir endüstridir, futbol bir kara para aklama makinasıdır, futbol bir afyondur. belki siz değil ama, 70 milyonun yarısı afyonu çekip bütün hafta mayho$ geziyor.
tamamen doğrudur. zavallı bireyler ekran karşısında hipnotize olmuş gibi futbol denen şeyi izlerler. futbolun bu tiplere yaptığı tek katkı küfür ve kavga kültürüdür.
örneğin öyle tipler vardır, yaptıkları tek şey bütün gün çalışıp eve gelmek ve çizgili pijamayla futbol izlemektir. pazar günleri de kahvede bunun basit muhabetini yaparlar.
12 nisan 2009 galatasaray fenerbahçe savaşı göstermiştir ki yalandır, afyon filan değil, tersine afrodizyaktır, uyarıcıdır, cinnet geçirtici, kabadayılıştırıcı, pislikleştiricidir. keşlerin günahını almasın kimse. sokayım sizin topunuza afedersin.
kitle olma konusunda profesyonel olan türk milleti, türk insanı için, sonuna kadar geçerli bir önerme, eksiği var, fazlası yok, ne yapsak elimize yüzümüze bulaştırıyoruz, ne yapsak beceremiyoruz, kendi kendimizin sonuna yol açıyoruz, bizim kadar aptal, gerizekalı bir toplum daha olamaz.
akp imralı ile anayasa hazırlıyor
türkiye'nin dört bir yanında "intifada" görüntüleri hakim
anayasanın ilk 3 maddesinin değiştirilmesi gerektiği iktidar tarafından dillendiriliyor
peki ya biz?
fenerbahçe şike yaptı
trabzon iyi
kümede kal galatasaray
yalandır.latin amerikadan ne kadar devrimci çıkdıysa hepsi futbol manyağıdır.futbolu takip eden maç izleyen kitle gelişmiş ülkelerde daha fazladır.ayrıca bugün futbol dünyda yasaklansa değişen bir şey olmuyacakdır tek tek tüm ülkelerde devrim olmayacakdır.