fury

    111.
  1. izledikten sonra brad pitt in saç modelini yaptırmak isteyenler olacaktır.
    yaptırmayın.
    siz brad pitt değilsiniz.
    13 ...
  2. 109.
  3. yaklaşık 300 ss askerinin bir adet g*tü poklu sherman tankını ele geçiremediği unrealistic film.
    12 ...
  4. 100.
  5. son kisma kadar fena degil, gidiyor izli mermiler ortama star wars havası katmamış değil inceden. Ama yonetmen ss tugayi tanka yaklasiktan sonra cikip "ben hepinizin geri zekali oldugunu dusunuyorum uzun uzun sizle tassak gecmektense garip gurup sahnelerle, aha cikip soyluyorum" dese, orada da filmi bitirse, bu kadar agirima gitmezdi. en azindan yarim saat bi sacmalik izlememis olurduk. eyvallah abi der, filmi bitirir kalkar giderdik. bu kadar masrafa da gerek kalmazdi. bildiğin battalgazi filmlerinden farkı kalmamış. şarkı türkü söyleyerek gelirken ss grubu, daha ilk sahnede ellerinde bir sürü panzerfaust var ve sallaya sallaya yürüyorlar. ama nedense tank ile çatışmaya başladıklarında kullanmıyorlar, hatta uzun bir süre kullanmayıp, daha sonra sandıklardan çıkarıyorlar. tanka doğru ilerlemekte olan özel eğitimli 200-300 askerlik ss taburunun neredeyse yarısının elinde roket atar varken üstün eğitim, tecrübe ve savaş zekaları sayesinde bu roketatarları tanka karşı kullanmak yerine tabanca ve tüfeklerle tankın zırhını delmeye karar verirler. eminim yerde yeterince taş olsaydı ilk olarak taş atarak tank yok etmeyi deneyeceklerdi. taburun yaklaşık yarısını kaybedince "lan bir yerde hata yapıyoruz bir de böyle deneyelim" demiş olacaklar ki bir iki sahne önce ellerinde tuttukları bazukaları nedense kutulardan çıkararak tankı vurmayı deniyorlar fakat ss askerleri üst üste 2 kere burunlarının dibinde sabit duran tankı ıskalayıp ancak üçüncüde vurmayı başarıyor. hata olur da, bu kadar abartı bir hata olmaz. daha sonrasında tankın içine, 3 tane keskin nişancıdan mermi yemesine rağmen yaşayabilen brad pitt'in hemen dibine 2 tane el bombası atılıyor. sonra bakıyoruz ki, brad pitt'in cesedi bile yakışıklı. dibinde patlayan el bombalarına rağmen sadece yüzünde 1-2 çizik oluşmuş. filme sütoğlan olarak giriş yapan norman'ın film ilerledikçe killer machine'e dönmesini saymıyorum.
    insanlik kaybediyorsa hep bu niyetini talebini dogrudan soylememekle, net olmamakla kaybediyor. neyse artik. canin sagolsun yonetmen. umarim geri zekali oldugumuzu bir dahaki sefer uzatmadan soylersin.
    9 ...
  6. 47.
  7. koskoca bir fiyaskodan başka bir şey olamayan film.
    başlangıcı eh işte... az önce çatışma olmuş belli ki, daha alevleri sönmemiş. oradaki tank enkazlarının yanından atıyla miskin miskin giden alman subayının ölümüyle açılan filmimiz daha bu sahnede "bütün almanlar maldır, amerikalılar ise süper kahraman, her biri birer bourne, bir rambo, bir leondur" temasını iliklerimize kadar hissediyoruz.

    ilk çatışma sahnesi olan kısım... alman anti tankları uzaktan açık arazide düz şekilde üzerlerine gelen abd tanklarını görüyor, normalde keklik gibi alırlar o tankları, görüldü, tespit edildi, nişan almak için hayvan gibi vakit verildi... ve ilk atış onlar tarafından yapıldı... ama ne oluyor? tabi ki brad pit in o muhteşem amerikalılığını gören ve abd nin olağan üstü karizması karşısında gözleri yaşaran almanların hepsi ıskalıyor, mal mal yerlere nişan alıyorlar falan. ha tabi ki tek tek ateş ediyorlar ve bekliyorlar ki tek tek yokedilsinler...

    tabi bu noktada filmin ederi 3/10.

    sonra tiger sahnesi var bak burda hakkını yememişler... gerçi yok gene biraz yemişler.
    tiger ağzına sıçıyor bizimkilerin... tabi yine mal mal ıskalıyor önce yoksa olmaz. bizimkiler bütün film boyunca bir burada ıskaladı zaten. o da bizim tank değildi tabi. figüran tanktı.
    burada kafasına göre ateş etme hız bonusu kazanıyor bizim süper muhteşem olağanüstü amerikan tankımız. takır takır 3-4 saniyede bir sıkmaya falan başlıyor. ama alman namluyu bile çeviremiyor... çünkü o alman, nazi, mal.

    yinede alman tankını teneke yapmadıkları için burada puan 6/10 a yükseliyor.

    bir ara şehir içine girip bütün mal almanları falan öldürüyorlar... er ryn ı kurtarmakta aynı sahneyi tersten izlediğimizde almanların hepsi şehre girerken ölür lakin burada şehir savunması falan yapamaz bizim mal naziler. çünkü onlarda abd karizması mevcut değil.

    gelelim sinema tarihinin en boktan savaş sahnesine.
    burada filmin notu 0/10.

    sabit duran tankın etrafına yayılmış 100 lerce alman var. ve sabit duran tankı yenemiyorlar efendim, hatta bizim genç saf abd li hepsini rahatça öldürebilsin diye hepsi önünde dolaşıyor tankın. yoksa arkaya falan geçerlerse çılgın yönetmen böyle sıçamaz olur mu hiç...
    neyse efendim hiç kimse vuramıyor bunların tankını, hatta makineli ile falan saydırıyorlar bunlara... niyeyse tanka makineli sıkıyorlar yanına gelip el bombasını sokmuyorlar bir tarafına... çünkü onlar mal nazi...
    ve makineli ile sıkarken bile sabit duran tankı vuramıyorlar lan!!
    neyse işte bunların alman öldürmekten cephaneleri falan azalıyor, sonra 4 kişi dışarı çıkıp oradada biraz alman öldürüyorlar sonra tekrar tanka dönüp öldürmeye devam ediyorlar...
    bunların 1 adamı sonunda almanlar tarafından vuruluyor ama nasıl... bildiğin yanlışlıkla vuruyorlar adamı.
    normalde tankı bile vurmayacak olan 1000 lerce mermi sıkarlarken bunlar, o abd li asker kafasını tanktan çıkarıyor ondan ölüyor. yoksa o mermi yine ıskalıyordu.
    er ryn ı kurtarmakta kımıldamayan tanka ne yapıyordu abd askerleri? çünkü onlar amerikalı. burda ise almanlar anca mağara adamı gibi dolanıyor ortalıkta.

    sonuç olarak bokum gibi film olmuş.
    ne zaman ki gerçekçi... şöyle sayı üstünlüğü olmayan, malzeme sıkıntısı çeken, vatanını son zerresine kadar korumaya çalışan bir alman tiger 2 subayının filmini çekerler. o zaman güzel şeyler olabilir.
    ama onun dışında abd 1945 de şeyini kaşıya kaşıya almanyaya ilerlemeye başladı zira almanya zaten kaybetmek üzereydi.
    doğru düzgün çok az savunma ile karşılaştılar. hiçbiride böyle değildi. zira savaşın tecrübeli kısmı almanya, o savaşın bitmesine aylar kala gelen abd değil. 3-4 senedir savaşan almanya.
    9 ...
  8. 115.
  9. 7.6 imdb puanını haketmeyen aksiyon/dram/savaş filmi. Brad pitt'in karizması dışında olmamış vasat bir yapımdır, türün meraklısı olmasam bile denk gelip 3 kez izlemişliğim vardır. Gözlerine hayran olduğum, fakat oyunculukta daha çok yolu olan logan lerman beklentimin altında kaldı. Filmi izlettiren, çekilir kılan tek şey saç modelinin çok yakıştığı brad pitt oldu https://galeri.uludagsozluk.com/r/1170179/+
    6 ...
  10. 135.
  11. Adamlar hakkını vermiş valla. Bir tank bir orduyu nasıl telef etti ama. Bu film babamın Cizre'de ki anlattığı şehit arkadaşını anımsattı. O da PKK lılara karşı tek başına verdiği amansız mücadele sonucu karakolu kurtarmış ama tankı sonunda patlatmışlar. Şehit olmuş.
    6 ...
  12. 88.
  13. Genelde firlama,gevsek ve koy götüne bir tavırla özdeşlesen brad abimizi ciddi,sorumluluk sahibi bir karakterde gördüğümuz ve durup kendimizi 'adam ne versen oynuyor aq' demekten alikoyamadigimiz 2014 yapımı bir film olup 2.dunya savasinda tank timinde olan bir ekibi anlatir.
    6 ...
  14. 128.
  15. fury'nin gerçek mürettebatı. fotoğraf, italya'da 24 mayıs 1944'te çekilmiş:

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1636162/+
    5 ...
  16. 33.
  17. dünkü izlediğimin üstüne taze bir yorum ile:

    film gayet kısa, filmin sonundaki almanların taarruz sırf görsellik olsun diye yapılmış bir çalışma bile olabilir. herkes bilir ki tanklar kurşun geçirmez!

    -bu görüşler/yorumlar sadece şahsıma ait olup hiçbir şekilde bir grup, oluşum veya üçüncü bir partiyi kapsamamaktadır.-

    filmde metaforik öğeler ve bunların işlenişi çok güzel.
    akıl, kalp, dünyevî hisler, kurtulma azmindeki gündelik hayat insanı ve masumiyet. bu öğeler 5 farklı kişide verilmiş. ve hepsinin işlenişi bakımından çok iyi hatta çok güzel olmuş.

    tank çavuşu "akıl"ı simgelemekte. tank topçusu ve de nişancısı "kalb"i, tankın top yükleyicisi ve mekanikeri "dünyevi hisler"i, tankın şoförü "gündelik hayattaki insan"ı, ve tankın en son mürettabatı olan o genç ise "masumiyet"i simgelemektedir.

    kalp, başlangıçta masumiyeti sorgular ve hakikaten masum olduğunu görünce ona yaklaşır, "inancı" öğretmek/hatırlatmak ister.
    akıl, masumiyeti "yoldan çıkarır". masumiyetin daha önce yapmadığı şeyleri ona yaptırtır ve bunları öğütler.
    dünyevi hisler masumiyeti bayağı bir hırpalar; üzerine hırs, kin, öfke, alay, tamahkarlık duyguları ile gürler eser.
    gündelik hayattaki insan da masumiyete "kendi bildiği kadarıyla" birşeyler anlatmaya, etmeye, masumiyeti yanına çekmeye çalışır.

    filmde ilk ölen dünyevi hislerdir. dünyevi hisler ölünce gündelik hayatın insanı da bundan yıkılıp ölür. kalp, bu yıkımlara seyirci kalamaz ve kendisini akıl uğruna feda eder. kalp de ölünce artık kendisini dengede tutan bir şeyin ortadan kalkmasıyla akıl da "çarmıha gerilircesine" öldürülür. masumiyet, her ne kadar kirlenmiş olsa da yine filmin sonunda başka bir "masumiyet " tarafından kurtarılır.
    *
    6 ...
  18. 37.
© 2025 uludağ sözlük