Girişimciler için ülkemizde çok fuar düzenlenmiyor diye düşünürken geçenlerde bir firmanın etkinliğine denk geldim. Daha önceden haberim olsaydı giderdim. “QNET Girişimcileri Güçlendiriyor” konseptli fuarda markanın ürünleri tanıtılmış. Markanın ürün eğitmenlerinin de yer aldığı fuarda, bağımsız temsilcilere hem girişimcilik konusunda hem de kozmetik, sağlık, turizm ve eğitim gibi alanlarda kendilerini geliştirecek bilgiler aktarmışlar. Güzel bir etkinlik olmuş bence.
altında fuarcılık firmalarının reklam yaptığı başlıktır. fuarlara firmalar prestij göstergesi olarak katılır, fuarların firmalara hiçbir geri dönüşümü yoktur. müşterilerle ve sektördeki diğer firmalarla tanışma, kaynaşma, bayramlaşma günleri gibidir. Yenir içilir ertesi gün unutulur, sonrasında da bir iş çıkmaz. Birçok sektörde fuarlara katılmayan birçok firma vardır, ve hala varlıklarını sektörde başarılı olarak sürdürmektedirler, bu demektir ki fuar müşteri kapışma alanı değildir. Fuar kapitalizm yanlısı bir oluşumdur, parası olanları daha çok para kazanmak isterken yolma amaçlıdır. iş yeri mailbox umda engellediğim tüm mailler fuar firmalarının mailleridir, fuar satış elemanları kadar yapışkan ve iğreti tipler başka satışçılarda yoktur, telefonlarına cevap verilmemesi , maillerinin bloklanması gereklidir.
Ticareti geliştirmek amacıyla kurulan geçici pazardır. Fuarlarda alıcı ve satıcılar iş anlaşmaları yapmak üzere bir araya gelirler. Düzenli aralıklarla, genellikle aynı mekanlarda, her yıl aynı tarihte düzenlenir. Çoğunlukla birkaç hafta sürer. Avrupa ve Asya'da hemen her ülkede her yıl en az bir uluslararası sergi düzenlenir.
bazı fuarlar vardır ki pek çok firma diğer firmaların ürünlerini kopyalamak için gider. bu sebeple firmalar uyanık davranıp fuara katılmadan önce kopyalanma ihtimali olan firmaların patentine başvurmalılar.
genellikle prestij amaçlı katılınan, promosyon peşinde koşan gariban halkımın belki beleş bişeyler ümidiyle kuru kalabalık yarattığı, hazırlanışı ve satışı son derece zor olan bi pazar