kardeşi amerikada rusların kübaya girdiği, kadınların sigara içmesini arttırma amaçlı propagandalar yaratmıştır.
şaşırmadık tabii. biri bilim adamı diğer iş insanı
her zaman ki sistem
Psikoloji tarihinde çok iddialı olmayı başaramamış nörolog. Her davranış ve problemin nedenini temellendirilmemiş cinselliğe be fantezilere yorduğundan büyük eleştirilere tutulmuştur.
Erkek çocukların annelerine aşık olduğu ve karşılarında güçlü bir baba faktörü olduğu için dürtülerini bastırıp babalarından nefret ve korku duyduklarını iddia etmiştir.
Freud Bir histeri vakasıyla uğraşırken hastalık üzerine konuştukça hastanın semptomlarının azaldığını saptamıştır. Ve bu konuşarak tedavi yöntemine boşalma yöntemi, katharsis olarak adlandırmıştır.
Freud cinselliğe aşırı vurgu yaptığı, dönemin koşullarının kendi düşüncesini kaldıracak olgunlukta olmamasına ilişkin sitemlerde bulunması, elektrik verme ve tazyikli su gibi sahte tedavi metotları kullanması ve bazı kavramları kendi keşfetmiş gibi davranması eleştirilmesine neden olmuştur.
üstteki cümleyi freud kurmus olamaz hassiktir. kişisel gelişim danışmanı mı lan bu.
en sevdiğim sözü,dünyada her şey seks ile ilgilidir,seksin kendisi hariç. o güç tür. gibi bşeydi.
netfilik dizisi. freud'un mistisizmi kabullenişini de görüyoruz. izlerken "bu ne bilimsizliktir." dedirtiyor ama gerçek freud bu değil falan diye gereksiz alınganlıklar yapmaya gerek yok. izledim eğlendim.
aranızda hala kendisine sapık diyen hayvanlar var.
freudyen bir bakış açısıyla, sigmund freud ve onun savlarını sapıkça bulan kişi sapıktır. toplumda kendisini ahlaklı gösteren, cinsel fantezilerini gizleyen ve bununla beraber libidosu tavan yapmış kişidir.
bu sadece freudyen yaklaşımla değil, tecrübelerle de tarafımca onaylanmıştır. bu adamı sevmeyen kimi tanıdıysam, içinde orospu barındırıyordu. erkeği de kadını da.
ayrıca, diziyi beğenmedim. freud hakkında her şeyden bahsetmiş. freud'a ait tek şey, psikanaliz divanını keşfi üzerine olmuş ki ona da pek değinilmemiş. karmaşık olsa da, sonradan netlik kazanan olay örgüsü iş gördü ama bir "ohaaa beybi" dedirtmedi.
Sevgili sinan canan beyefendi der ki; Freud kadim bilgi ile bilimsel bilgiyi çok iyi sentezleyebilmiştir der. Onu orijinal yapan, alanında ilk ve tek yapan budur der. Kadim bilgiden kastını da okuyun araştırın bir zahmet hatta izleyebilirsiniz de.
Diyeceğim o ki; dizi daha çok mistik bir dizi olmuş. Şahsen bana çok batmadı bu durum. Özellikle sinan canan’ın kadim bilgi hakkındaki konuşmasını izledikten sonra hiç batmadı.
izleyin, izlettirin. Çünkü merak uyandırıyor bazı konularda, dolayısı ile ufuk açar. Hiçbir şey olmazsa gözünüz gönlünüz açılır, kuşkusuz.
Ve evet iki kere izledim, ilkinde freud’u canlandıran beyefendiyi izledim. Pişman değilim. Teşekkürler.
Freud’un gençliği hep Nietzsche ağladığında’da olduğu gibi canlanırdı gözümde. Jamie elman freud’dan daha freud gelirdi bana. Bakalım dizi benim gibi insanların aklındaki freud tiplemesini değiştirebilecek mi?
Dizi açıklamasında yazdığına göre Sherlock tarzı bir dizi olacağa benziyor. Umarım freud’dan ikinci bir Sherlock yapmaya çalışmazlar.
Kitle psikolojisi, kitle eylemlerinde su yüzüne çıkar; bireyi, bir kabilenin, bir ulusun, bir kastın, bir sınıfın, bir kurumun üyesi ya da belli bir zamanda bir araya gelip belli bir amaç için örgütlenmeye gitmiş bir insan kitlesinin parçası gibi ele alır. Kitlenin bir parçası haline gelen, egemenliği altına giren bireyin bilinçli kişiliği kaybolur. Kitle psikolojisinin oluşması, bireysel psikolojinin kaybolmasına, duyguların bireysel olmaktan çıkıp kolektif hale gelmesine yol açar. Aklın ve zekânın öneminin azaldığı, bireyin kitlesel ölçütlere uyum sağlayarak davranışlarında bunları sergilediği bu durumda toplumca benimsenmiş değerlere, inançlara bireysel ve grupsal düzeylerde karşı çıkıldığında toplumsal dışlanmanın gerçekleştiği, şiddetin baş gösterdiği görülür.
Bir organizmadaki hücreler nasıl bir araya gelerek tek bir varlık oluşturmuşsa, psikolojik kitle de bir an için birbiriyle kaynaşmış aynı türden öğelerin oluşturduğu geçici bir varlıktır
"Sağlıklı insan sevebilen ve çalışabilen insandır" diyerek psikolojide normal / anormal ayrımını bu tanıma göre yapan psikanalitik kuramın öncüsü, bilim insanı.
Psikanaliz mekanik bir yapı gösterir, bilgisayar gibi çalıştığını var sayar insan beyninin. Yoktan mutluluk ve huzur yaratma kapasitesini, dış dünyayı dışardan bir etki gelmeden etkileme kapasitesini göremez.