Kürtçe eğitim hakkının bölücü-yıkıcı bir unsur olduğunu dile getiren seçkinlerin, Ülkede ki fransızca, ingilizce, almanca eğitim veren saygın ve 'paralı' okullara çocuklarını kaydettirmek için türlü dalavereler yapıp daha sonra da çok kültürlülüğün büyük bir zenginliği temsil ettiğini savunması puştluğunu akıllara getirmiştir.
Ülkelerinde bilmelerine rağmen yabancı dil konuşmayan, aşırı ırkçı, kendini beğenmişler topluluğu olarak nitelendirebileceğimiz insanların dilinin verildiği eğitim. Bence çok gereksiz.
Fransa ve sömürgesi ülkelerde zorunlu olan eğitimdir.
Tanımı geçtikten sonra bizim osmanlının son ve cumhuriyetin ilk zamanlarında bürokrasi dili fransızca ağırlıklıydı. Bunda bürokrasinin başlı başına fransız uydurması olmasının da etkisi büyük olsa gerek. Yine hukukun belli alanlarında da fransız dili güçlüdür. Ne bileyim bu alanlarla işiniz yoksa tr de çok bi derde derman olacak bişi değil sanki. birde türkiye gibi yabancı dil öğretiminde başarısız bir ülkede fransızca öğretmenliği mezunları dahi fransızcalarının çok kötü olduğunu itiraf ederler. Öyle haftasonları kursa giderek kolay kolay öğrenilmez.