Frankfurt Kitap Fuarı, her yıl Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen, Dünya'nın en büyük kitap fuarı olarak kabul edilen organizasyondur. Yayın ve elektronik yayıncılık alanında faaliyet gösteren kuruluşların katılımıyla 1949 yılından bu yana gerçekleştirilmektedir. 100'den fazla ülkeden yaklaşık 7.000 yayıncıyı buluşturmakta olan fuarın ziyaretçi sayısı 2004 yılında 290.000 olarak tespit edilmiştir. Sadece fuarın düzenlendiği tarihlerle sınırlı kalmayan ve Frankfurt Kitap Fuarı tarafından yıl boyunca organize edilen edebiyat, sanat, bilim, kültürel etkileşimler, iş, dil, din konularında muhtelif ülkelerin önde gelen yazar, araştırmacı, bilim adamları ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla 3.000'den fazla açık oturum, söyleşi, panel ve konferans düzenlenmektedir.* 2007 fuarı; 100 ülkeden 7 bin katılımcıyla 10-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
o diil de, çocuk kitabı yayımcılarının tam listesi ve yetkilileri lazım bana, 2000 küsür katılımcısı var, üstüne bir de çok detaylı bir arama motoru var, delirtmekte üstüne yok.
hah iletişim bilgisi için de premium user olmak gerekiyomuş ki çok şahane. tamam msn adreslerini yazsınlar demiyorum da kurumsal maili sayfada teşhir etmek ayıp bişey mi.
hayret bi olgu yea.
edit: nasıl da gerizekalıların arasında kalmışız ey güzel allahım
bu sene Türkiye'nin onur konuğu olarak davetli olduğu fuarda konuşan orhan pamuk yazarlar üzerindeki baskıların türk kültürünü zenginleştirmediğini, aksine fakirleştirdiğini söylerken abdullah gül ise yazarlar ve kitaplar üzerindeki baskıların ortadan kalktığını savunmuş!!!!
Katılımcı olarak cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ifade özgürlüğü gibi konularda atıp tutmasına tanıklık etmiş mekan. Eksik de olsa gereken ayarı Orhan Pamuk vermiştir.
(bkz: http://haber.sol.org.tr/m...etler/anamanset/4929.html)
öncelikle türkiye bölümünün hazırladığı kitapçıkların hepsi güzel, hoş ve albenili. türk yayınevleri standları ise pek öyle ahım şahım değil ama oraya kitap satmaya kimse gelmemiş, amaç bir stand kurup yabancı yayınevleriyle çeviri telif vs. gibi konularda anlaşma yapmak. guest of honor kısmında sürekli türkiye hakkında konferanslar verilip türk yazarları tanıtan koca bir fotoğraf galerisi bulunabilir. birde yabancı dilde türkiye üzerine yazılan kitaplar sergisi var. konferanslar kefili geçse de gelmeyen yazarların olamsı ilgiç, ah ali bulaç ah diyoruz. buranın bir alt katında türk yemekleri tatmak için bir restoran açmışlar ki fiyatları el dil ayak vs. ne varsa yakabilir yada yakmayabilirdi, ortalama bir öğün yemeğin maliyeti 20-30 dolar civarinda olacakatır. buranında bir alt katı sinema bölümü ve bir sürü türk filmi izleniyor burada, tırsmayın el falan yakacak diye hepsi beleş koşun gidin bir film izleyin film sonunda yönetmenine oyuncularına felan sorular sorun. türkiye ile alakalı olmayan kısmı ise yine büyüleyici, her ülkenin standı bir yerlerde 6.0, 6.1, 5.0, 5.2 vs. salonlarında her ülkenin yayınevini bulabilirisiniz, kürdistan standı bile var, her an bir kamera bir konuşmacının bir şeyler anlatmakla meşgul olduğu bir yer. batı avrupa kısmını dolaşırken orhan pamuk a bile rastlayabilirsiniz, batıda türk romanı başlıklı konferansta kendi çevirmenlerini dinlerken. sonra biraz peşinden koşup fotoğraf çektirmek ise size kalmış. vs. vs.
2012 - Bu yıl 64'üncüsü yapılıyor. Kültür Bakanlığı fuarla ilgili olarak şöyle bir bülten göndermiş:
----------------
10-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Frankfurt Kitap Fuarı 2012 yılı çalışmaları kapsamında zengin içerikli bir program ortaya çıkardı.
Türkiye ulusal standı bu yıl 48 m2si çocuk kitapları bölümünde yer almak üzere toplam 350 m2lik bir alanda yer alacak. Stantlarda 200 civarında yayınevimizin 3.000'e yakın kitabı sergilenecek. Fuar süresince ulusal stantta 21 yayınevi, çocuk yayınları standında 8 çocuk ve gençlik edebiyatı yayıncısı kendilerine ayrılan sergi ve görüşme ünitelerinde eserlerini tanıtacak ve telif görüşmeleri gerçekleştirecek.
Bu yıl fuara katılımları desteklenen 7 telif ajansı özellikle Türk yazarlarına, yayıncılarına ve çevirmenlerine yeni dış bağlantılar kuracak, Türk edebiyatı ve yazarlarının dışa açılımına destek verecek ve bu çalışmaların en büyük bileşenlerinden biri olan TEDA Çeviri Destek Programına büyük katkı sağlayacak.