Amatör başlarsın kendini geliştirir yada eğitimini alarak profesyonel olursun. Profesyonel olmasamda ışığın önemli bir detay olduğunu, ellerin sabit olması gerektiğini varsa tripot kullanılması gerektiğini, enstantatein iyi ayarlanması ortama ve çekilen nesnenin kişinin durumuna göre ayarlanması gerektiğini biliyorum. pahalı da olsa eğlenceli bir uğraştır. canon ve nikon tanınmış kaliteli markalardır.
binlerce sayfa kitaba sığacak kadar çok, okuduğum üniversitede ders olacak kadar mühim inceliklerdir. ben bile fotoğrafçı kelimesini ağzıma alamazken ergen sürüsünün "photography" yavşaklığı beni bitiriyor arkadaş.
erdal kınacı diyor ki, "fotoğraftaki kurallara takılmayın yok 3de1 yok 5de1 boş verin hepsini. fotoğrafa baktığınızda o fotoğraf size bir şey anlatıyor mu önemli olan bu".
diyafram ve enstantane ayarını uyumlu yapmak. arka plan flu olduğunda hoş duruyor. bir de isoyu olabildiğince düşük tutmak fotoğrafı daha kaliteli hale getirir.
16-17 yaşlarında ellerinde profesyonel fotoğraf makinesi olup da lensin ne olduğundan haberi olmayan ve bundan dolayı da photoshop yapmayı bir bok sanan ergenlerimize sorulması gereken incelikler.
amına kodumun evlatları! zaten o lensler -ki birçoğu makinenin kendinden pahalıdır- photoshop rötuşlarının esinlenildiği yerler. ah be!