fizik mühendisliği

entry35 galeri0
    1.
  1. kendisi ne işe yarar ki mühendisliği ne işe yarasın. ülkemde para etmez ama amerika gibi yerlerde durum böyle değildir.

    *
    4 ...
  2. 2.
  3. girmek istediğim bölümlerden biri olupta nasil die sorduğum her kafadan farli bir ses çıkan bir bölüm.ağzı olupta konuşanın hiç iş yok aç kalırsın,okuyanında ise iş olsa bile bitirene kadar kafayı yiyiyorsun dediği bir bölüm. türkiyede 4 yerde war
    http://fizikmuh.ankara.edu.tr/
    http://www.fizik.itu.edu.tr/tr/
    http://www.physweb.hacettepe.edu.tr/
    http://www.gantep.edu.tr/...lum=100&bolum_id=103/
    ben çok araştırdım.her mühendislikten biraz gösteriliyormuş ama hiç birinden tam değil o yüzden bitti mi ne iş olursa yaparım diye takılabilirler ya da seçtikleri opsiyonda yüksek yaparlar.sanirim argelerde,madical setöründe,hastanelerin radyoloji servislerinde,nükleer enerji santrallerinde flan çalişiyorlar.tabi türkiyede çok meşhur değiller yurt dışından itibarları daha üst seviyede
    3 ...
  4. 3.
  5. ailesine dahil olduğum mühendislik. eh tabi buna karşılık ne işe yarar olduğunu ancak az çok bilebiliyoruz bu türün. tam olarak ne eder ne etmez kimse anlatmadığından idealist fikirlere kapılarak yazıldı. ama bekleyip görücez ne işe yaradığını.

    (bkz: itü fizik mühendisliği)
    2 ...
  6. 4.
  7. pek çok işe yarayacağı gibi hiçbir işe yaramayabilecek bir meslek. sağlık fizikçiliğinden, nükleer enerji uzmanlığa ya da nanoteknoloji ile ilgili araştırmalara katılabileceğiniz gibi kasarsanız elektroniğe kadar uzanabilirsiniz. tabi uzanmak derken öyle kolay değil. sonuçta yurdumda pek ihtyiaç duyulmayan bir meslek olmasına karşın bazı işler başarabilirsiniz.
    3 ...
  8. 5.
  9. fizikçilerin kabul etmedikleri mühendisliktir türüdür.

    insan ya fizikçidir ya da mühendis, fizik mühendisliği kavramı tartışılır.
    2 ...
  10. 6.
  11. Hepimizin bildiği fen fakültelerinde ki fizik bölümü teknik üniversite olduğu zaman bu ismi alır.
    1 ...
  12. 7.
  13. fizikçilerin teknik üniversitelerindeki adıdır.
    1 ...
  14. 8.
  15. türkiye'de hatırladığım kadarıyla sadece hacettepe üniversitesi'nde, ankara üniversitesi'nde ve itü'de bulunur. hacettepe üniversitesi fizik mühendisliği bölümü öğrencilerinin 3. yıldan itibaren kendi kendine konuşmaya başlamaları, 5. yıllarında okula deli gömleğiyle getirilmeleri şehir efsnanesi değildir.

    kisil'in uyarısıyla gelen edit: gaziantep üniversitesi'nde de bu bölüm varmış. ayrıca çzellikle almanya'da teknik üniversite karşılığındaki okullarda bulunurmuş bu bölüm...
    0 ...
  16. 9.
  17. y-öss puanları ve ders içerikleri fizik bölümüyle aşağı yukarı aynı olduğu için o ne ise bu da aynı boktur.
    0 ...
  18. 10.
  19. her onkoloji bölümünün mutlak bir tane bulundurmak zorunda oldukları mühendislerdir. aynı zamanda malzeme bilimi ve kalibrasyon üzerinde uzmanlaşma sağlamaları olasıdır. nükleer enerji alanı geçmişte yoğunluklu olarak iş alanına sahipken günümüzde bu belli oranda azalmıştır. ancak genede ülkemizdeki bu alandaki açıklık henüz bu gerilemeyi ülkemizde göstertmemiştir.
    0 ...
  20. 11.
  21. zorluklarla okunan,bilim insanlığı; lakin,ayda 500 lira karşılığında ücretli öğretmenlik yapabilen(!)ve bunun için milli eğitim şubesinde çırpım çırpım çırpındıran bir meslek.koca bir yazık çektiren meslek.
    0 ...
  22. 12.
  23. insanlara bu bölümde okuyorum dediğinde, sana yönelen bakışlar değişiyor, sanki uzaylıya bakıyorlarmış gibi bir hal alıyor, aman allahım fizik mühendisliğimi, elektron tabancası nasıl bir şey şeklinde sorulara maruz kalmaya sebep oluyor. sanki bölümde elimizde elektron tabancası counter oynuyoruz. mutlaka herkesin tepkisi; ayyy çok zor yaaa nasıl okuyorsun orda. şimdi diyeceğim şey kabullenmesi zor, hemde çok zor bir şey ama eğlenceli bir bölüm 3 yılda insan alışabiliyor. yazacak olan insanlar olursa çekinmeden yazsınlar bu bölümü, türkiye de toplam iki bin küsür ferdi olan bir bölüm, iş olanağı geniş, ama elbette diğer bütün mühendislikler gibi kişinin kendisini geliştirmesi ile alakalı,bu arada ankara/kızılayda da fizik mühendisleri odası vardır.
    2 ...
  24. 13.
  25. Şimdi fizikmuhendisleri ne iş yapar die baslarsam bitmez sabaha kadar. Eger fizikmuhendıslerı kendılerını gelıstırmelerı takdırde muhendıslıgın efendısı olarak tanınabılırler tabi bu gelıstırme suresı oldukca uzun. Lan sallama fızık muhendıslı andık gunduk bı bolum dıyorsanız sıze neden bole bıse dedıgımı anlatayım. Eger bu bolumde okuyorsanız 4 sene ıcınde sıze her muhendıslıkten parca parca konular gostereceklerdır. Sızde bırcok sey bılıp bellı bı konudada yuksek yaparsanız iyi olur. Dedıgım gıbı zaman ısteyen bı bolum. Yabancı dıl gelıstırıp yurtdısı olanaklarındanda yararlanmak lazım tabi. Bide bölümünüzün bulundugu okulda çift anadal okuma sansı varsa ne mutlu sıze.
    0 ...
  26. 14.
  27. girmesi harbiden çok kolay olan bölüm.

    beyler, esasında tm ci adamım.
    bi bakayım dedim yerleştiğim puanlarla mühendislik falan geliryor mu diye.
    ** bir de ne göreyim aü fizik müh. tutuyormuş.

    ya bu da böyle, anlayacağınız götümle girebildiğim bölüm. alınmayın beyler ama öyle...
    1 ...
  28. 15.
  29. üniversitelerin çoğunda 1er 2şer öğrenci bulunduran bölüm.
    0 ...
  30. 16.
  31. hakkında söylenilenlere aldırmadan 1.sırada yazdığım ve bu yıl girdiğim bölümdür. ayrıca kimsenin kulaktan dolma bilgilerle yazmaması gereken bölümdür.
    0 ...
  32. 17.
  33. Türkiye'de yalnızca 4 üniversitede bulunan, kendisinden yeni mezun oldugum sevilen ama çektiren bölüm ama göz korkutmaya gerek yok, çalışan seven başarıyor.

    girmesi kolay diyenler için çıkmasının o kadar kolay olmadıgını vurgulamakta fayda görüyorum.
    1 ...
  34. 18.
  35. Girmesi -diğer mühendisliklere nazaran ki su ürünleri, deri gibi mühendislikleri saymıyorum- daha kolay olan, kimya mühendisliği bu ülkede el üstünde tutulurken aynı seviyede bir mühendislik olmasına rağmen rağbet görmeyen, aynı puanla gidilebilecek daha iyi bölümler olmasına rağmen idealist beyinlerin seçmekten vazgeçmedikleri, itü, hacettepe ve ankara üniversitesi'nde bulunduğunu herkesin bildiği lakin ingilizce eğitim yapıyor olmasına rağmen gaziantep üniversitesi'nde olduğundan bihaber olunan, kanser tedavisinde fellik fellik aranan insanlar yetiştiren, hemen her mühendislik dalı hakkında fikri olan mezunlar veren, tutunmak için yüksek lisans şartı aranan zira uzmanlığın önemli olduğu bir ülkede başka şans tanınmayan mühendislik dalı.

    Mezun olunca ya fizik öğretmeni olur dersanelerde çıldırmayı göze alırsın (devlete fizik mühendisi neredeyse atanmıyor çünkü), ya kendini dahi aşar programlama konusunda dahileşir iş bulursun, ya yüksek lisans kahrına katlanır piyasaya sığışırsın, ya da gider ticaret yaparsın.

    Biraz parlak bi' okul geçmişin varsa, Türkiye'de birkaç üniversitede olan medikal fizik alanında yüksek lisansa kabul edilir, 2 yıllık yüksek lisansı 4 yılda bitirir, hastanelerde radyoterapi tedavisi yapar ve 30'unda para kazanmaya başlarsın.

    Amerika yahut Almanya'ya gidersen... Çatır çatır mühendislik yapar, tıkır tıkır para kazanırsın. Çünkü kıymetini bi' tek onlar anlar.

    Edit: Okutulan üniversitelerde "girmesi kolay, çıkması zor bölüm" olarak adlandırıldığı da görülmüştür.
    0 ...
  36. 19.
  37. tıbbi cihazlar üzerine uzmanlaşabilirler.
    0 ...
  38. 20.
  39. her alanda kendilerini gelistirebilirler. egitimleri her türlü fen bilimleriyle iliskili mühendislik alanlarindan olusur. örn. elektro ve termodinamik, astronomi, program dili, kuantum mekanik, analitik, yüksek matematik, biraz kimya, biraz biyoloji, mekanik daha cok da malzeme bilimi gibi. tabi ki aldiklari egitim yan alanlarda tam anlamiyla yogun olmadigi icin hor görülürler, fakat kendilerini bir alanda gelistirdiklerinde cok daha iyi yerlere varabilirler. örn. astrofizik, atom fizigi, nanofizik, biyofizik, işletme ekonomisini yan alan olarak alirlarsa firma danismanligi, istatistik gibi islere de sahip olabilirler.
    calisma alanlari oldukca genistir ve matematige yogun hakimiyet isteyen bir bölümdür. mühendisliklerini madde gelisiminde kullanip, ensdüstride kalitiye yardimci olurlar. avrupa ve amerika kitalari ülkelerinde fizik mühendislerine oldukca ragbet gösterilir. .
    bir cok filozofun da fizikci oldugunu hatirlarsak, felsefeyle icli disli olmalari kacinilmazdir. (Arşimet, Ömer Hayyam, Galileo Galilei, Blaise Pascal v.b.)
    ayrica; bu bölümü okuyanlara sabir ve basarilar diliyorum.

    edit: ya eksik bilgi paylastim ya da anlasilmayan bir konu var. eksilemeden önce özelden tartismak isteyenlere kapim acik. saygilar.
    2 ...
  40. 21.
  41. Ben 6. sınıfa başladıgımda abim gaziantep fizik mühendisligi okumaya başladı hazırlıktan ben liseyi bitirdim abim daha mezun olacak o kadar gıcık ve zor bir bölüm ama tutturanlarda zekidir.
    1 ...
  42. 22.
  43. okumaya çalıştığım dünyanın en zor bölümüdür.
    0 ...
  44. 23.
  45. Çalışkanlardan çok aylakların kazandığı ve bu yüzden mezun oranı oldukça düşük olan bölümdür. Ayrıca okuduğum bölümdür.
    1 ...
  46. 24.
  47. hacettepe üniversitesi'nde okuduğum bölümdür. köfteci adayı olmam an meselesidir.
    1 ...
  48. 25.
  49. fizik tamam da mühendislik nedir? neyi inceliyorlar orasını anlamadım ama zordur herhalde fizik dersini hiç yapamazdım.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük