e=m.c^2 kütle ile enerji arasındaki bağıntı üzerine, kütle başına düşen nükleer enerjiyi ifade eder. c ise ışık hızıdır(2,9998... x10^8 m/s).elektromanyetizma da can dostudur. tm mezunu olarak, fizik2 de maruz kalınan formüller. hayırlısı elektronik mühendisliği için.
hikayeleştirerek ya da kodlayarak öğrenildiğinde unutulması imkansızlaşan formüllerdir.
misal;
einstein, paskal ve newton bir gün saklambaç oynuyorlarmış. einstein ebe olmuş. paskal hemen gidip bir çalının arkasına saklanmış. newton gayet sakin bir şekilde yerinde kalmış. bir metrekarelik bir alanı tebeşirle çizmiş ve içine girip oturmuş. einstein'ın sayması bitince newtonu görmüş ve ebeledim seni newton demiş. newton gayet sakin bir şekilde: "sen metrekareye düşen newtonu buldun yani sen paskalı buldun" demiş.
Akışkanın kinetik enerjisi 1/2pv^2
Akışkanın potansiyel enerjisi pgh
...
Diye uzatabiliriz mekanik elektrik formulleri hepsi birbiriyle bağlantılı zaten bin tane formul çıkartabiliriz ancak hepsi iş enerji formulune dayanıyor. W=fx , zaten evrenin temeli bu formul.
10 cm yukarından bırakılan bir misketin düştüğü yere ne kadar kuvvet uygulayacağını bize anlatan formüller ve türevleridir.
tabi ki gerçek hayatta yere çarpan misketin formülüne kimse para vermez, çünkü para etmez. fizikçiler bu yüzden işsiz, bilirim.
Modern fizik kendi arasinda klasik fizik ise kendi arasinda bir kaç formülle bağdaştirilmiş formüller vardir. Bu mantikla öğrenilmesi daha kolay oluyor.