fizik bölümü

entry26 galeri0
    1.
  1. üniversitelerin fen fakültelerinde yer alan 4 yıllık bölümdür.
    1 ...
  2. 2.
  3. fen fakültesi çatısı altında bulunduğundan dolayı meslek kazandırmayan bölümdür.
    0 ...
  4. 3.
  5. çok iyi bir fizikçi*, zamanında fiziği şöyle tanımlamıştır:
    "fizik seks gibidir. ikisiyle de iyi şeyler yapabilirsiniz. çocuk gibi.. ama ben zevk için yapıyorum."
    5 ...
  6. 4.
  7. mezunlarının dersane öğretmenliğinden başka bir meslekle uğraşabilme ihtimallerinin çok düşün olduğu bölüm.
    ah be ülkemizde üretim olsa, argeye yatırım yapılsa, ben de fizik okusam, hayat bayram olsa
    1 ...
  8. 5.
  9. hmmmm... * * * itne moment, puşt moment.
    2 ...
  10. 6.
  11. 7.
  12. okunması oldukça kolaydır, siz bakmayın bu bölümde okuyanların "çok zor" demesine. o kadar düşük öss puanı alabilen bu insanların sahip olabilecekleri zeka için elbette zor görünür bu bölüm. kafası çalışan kim varsa paso mühendislik tıp ve eczacılığa yığıldığı için.
    0 ...
  13. 8.
  14. öss puaninin zekayi nekadar ölçtüğüne şahit olabileceginiz bir bölümdür. okula ilk ve son giren arasinda dağlar kadar puan farki olsada bir bakarsiniz güç bela okula giren talebe bölümü derece ile bitirir. okumasi kolay falan da değildir kim diyorsa gitsin sikime anlatsin onu. kafasini kullanabilenler bölümden mezun olur geri kalanlarsa okulu birakip öss maratonuna devam ederler.
    4 ...
  15. 9.
  16. en önemli fizik konusu:öznur asrav.
    0 ...
  17. 10.
  18. maddenin atomik mekanik elektronik yapasıyla ilgilenen bir fen ilimidir.
    0 ...
  19. 11.
  20. Gerçek bilimin öğretildiği bölümdür.
    "Bütün bilim ya fizik ya da pul koleksiyonu yapmaktır." * ~Ernest Rutherford.
    3 ...
  21. 12.
  22. bu bölümde okuyanların genelde türkçeleri bozuktur.
    3 ...
  23. 13.
  24. arada insanları hayattan bezdiren sabah akşam ellerinde kalem yazıp çizen insanların olduğu bölümdür.
    2 ...
  25. 14.
  26. bölümün en çok kazandırdığı davranışların başında yükses sesle konuşmak ve agresif tavırlar sergilemek gelir.
    böylece ortamda kolayca deşifre olurlar.
    1 ...
  27. 15.
  28. günümüzde boş insanlar topluluğunun okuduğu bölüm. çok nadir aklı başında olan yer.
    2 ...
  29. 16.
  30. mezun olunca polis olacağı muhtemel kişidir.
    not: üzülerek ifade ederim.
    2 ...
  31. 17.
  32. newton'un kerhanesi.bu bölümde okuyanların illaki bir yerleri ağırır.
    2 ...
  33. 18.
  34. insanların genelde 7 yılda bitirdiği yada bitiremediği, kpss de yüksek puan alanların bile atanamadığı ölü bölümdür.
    0 ...
  35. 19.
  36. dünyanın işleyişini açıklamayla uğraşan. her şeyin atom altı parçacıklarından ibaret olduğunu söyleyen ve ispatlayan. manevi olayları ise metafizik dalıyla göğüsleyen. ilim yuvası.

    diğer artı özellikleri arasında genel kültür arttırma, matematikte bir matematikçiden daha iyi olma, olaylara çok farklı açılardan bakabilme, hızlı düşünebilme vs.vs. olan bölümdür.
    3 ...
  37. 20.
  38. türkiyenin işsizler ordusuna en büyük desteği veren bölümdür. kpss de 1. olupta atanamayan tek bölümdür.
    4 ...
  39. 21.
  40. köklü üniversitelerin kontenjanlarını yükseltmesiyle diğer üniversitelerin kapattıkları bölümdür. nitekim bu yıl afyon kocatepe üniversitesine hiç kayıt yaptırılmamıştır.
    0 ...
  41. 22.
  42. dünyanın en gereksiz bölümlerinden birisidir.
    0 ...
  43. 23.
  44. Turkiye'de puani yetmeyen fizik bolumunu yaziyor olsa da dunya genelinde (gelismis ulkelerden bahsediyorum) fizik bolumunu kazanamayanlar elektrik elektronik ya da yazilim gibi bolumleri tercih ediyorlar.
    Sonucta kullandiginiz bilgisayar, telefon vs vs seyler arge'de fizikciler tarafindan gelistirilip, muhendisler tarafindan kullaniciya sunuluyor. Yoksa turkiye'deki gibi ver fabrikanin basina bi muhendis isletsin orayi gibi bir durum olmus olsaydi amerika'da japonya'da tabletleri aydan siparisle alirdik sanirim.

    Fizikci olmayii dusunenler yazsin. Olmadi gidin gida muhendisligi okuyun adiniz muhendis olsun. Bu ulkenin bilime arastirma gelistirmeye degil yoneticiye ihtiyaci var.
    Bilimi zaten satin aliyoruz.
    7 ...
  45. 24.
  46. tercih dönemi, hakkında bilgi isteyenlere yardımcı olabileceğim bölümdür.
    ama genel konuşmak gerekirse, temel bilimler okuma aç kalırsın diyenlere aldırmayınız.
    bir şeyi sevdiğinizden ilgilendiğinizden hayatınız boyunca uğraşmak istediğinizden eminseniz yazınız.
    yazarken mantıklı davranınız, iyi üniversitelere puanınız yetmiyorsa bir yıl bekleyiniz. 1 yıl çok mühim bir süre değildir bir hayatla kıyaslandığında.
    ingilizce eğitim veren bir üniversitede okuyunuz, temel bilimlerde pek çok ingilizce makaleyle haşır neşir olmanız gerekecek bir şekilde o dili öğreneceksiniz en iyisi başından kendi akademik alanınızın terimleriyle beraber öğrenmek yani ingilizce bölüm okumak.
    gelelim içeriğine, size evrenin kapılarını aralayan bir bilim, kapsamı çok geniş. seviyorsanız ve başarılıysanız elektronikten,optiğe, kuramsalından pratiğine elbet bir dalında kendinize yer bulursunuz.
    ülkede değer verilmiyor olması sizi yanıltmasın, ülkenin dünyada işgal ettiği yer miktarını bir düşünün ; sonra dünyanın güneş sisteminde işgal ettiği alanı, sonra güneş sisteminin galaksideki yerini , sonra galaksinin evrende kapladığı yeri, sonra da bizim evrenin belki de tek evren olmadığı fikrini düşünün. hah işte siz bununla uğraşacaksınız. türkiyeymiş, eh iğne ucu kadar bile yer işgal etmiyor evrende.sizin 60-70 yıllık hayatınız da 14 milyarın yanında, 1 sn/1yıl bile etmiyor. o kadar da önemsemeyin egonuzu yani. millet değer verse ne olacak ? cerrah olup tüm gün pohpohlanıp ama içten içe mutsuz olacaksanız siktir edin öyle doktorluğu.
    egonuzu önemsemeyin kısmı şu puan muhabbetinde de geçerli. yapacağın işin süresi 40 yıl filan belki, 17 yaşında birkaç matematik sorusu fazla çözdüğün için istemediğin bir mesleği bir ömür yapmak? işin ironisi de matematik sorusu fazla çözdün diye fizik yerine tıp yazmak mesela. illa puan kıyası yapacaksanız mesela bilkent fiziği ele alalım. en yüksek puanla gelen tam burslu insan 505 puanla giriyor, en düşük puanla giren yarı burslu insan 232 puanla giriyor. arada 273 puan fark var. boğaziçi için de durum benzer. yani puan skalası o kadar geniş ki taban puana bakıp ıyy çok düşük diyecek olsa o en yüksek puanlı insan fizikçi olamayacak.
    astronomi ilmiyle uğraşmanın insanın karakterine etki ettiği söylenir, doğrudur da. galaksilerle kara deliklerle meşgul bir insan pek siklemez zaten lys de kaç puan alıp da bölüme geldiğini. emin olun siz de fizikçi olduktan sonra böyle b.ktan hesaplarla pek uğraşmayacaksınız.

    kişisel tatmin açısından felsefe/matematik/fizik gibi bölümler oldukça tercih edilesidir. iş bulmak , formasyon, kpss gibi ucuz hesaplar peşinde koşmayın olmak için doğduğunuz şeyin ' bilim insanı ' olduğunu düşünüyorsanız tatava yapmayın yazın geçin. ama yazdıktan sonra da yan gelip yatmak yok, fizik harika bir bilimdir hakkını verin , onu sevin o da sizi sevsin.

    ne olacağım'dan çok, ne yapacağım' diye düşünün , illa ki ne olacağınızın derdindeyseniz zaten uzak durun fizikten. sevmez sizi.
    6 ...
  47. 25.
  48. okumaya çalıştığım, hayallerimi uzun yıllar boyunca süsleyen süper bölüm. lakin okul yolu çok uzak sözlük, üşeniyorum.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük