firefox eklentileri

entry49 galeri1
    46.
  1. nacizane olmazsa olmazlarım şu şekildedir;

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/347293/+

    fazlası da var gerçi ama bunlar size yeter. *
    0 ...
  2. 45.
  3. 44.
  4. 43.
  5. 42.
  6. 41.
  7. 40.
  8. 39.
  9. 38.
  10. 37.
  11. 36.
  12. 35.
  13. 34.
  14. 33.
  15. gün boyu ekranınızın bir köşeciğinde radyo eksen'de o anda olup bitenleri görmek istiyorsanız :
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4188
    2 ...
  16. 32.
  17. (bkz: ie tab)
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1419
    internet explorer'ın son umutlarını bitiren eklenti.*
    (bkz: sxipper)
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4865
    parolaları ve kullanıcı adlarını sitelere göre kaydeden, hiç uğraştırmadan giriş yaptıran süper eklenti.
    0 ...
  18. 31.
  19. 30.
  20. tek başına taboo kullanabilmek bile firefox'a geçmek için başlıbaşına bir nedendir.. bugüne kadarki tüm sık kullanılanlar - yer imleri alışkanlıklarınız yerle bir olmazsa ben de ne olayım !
    buyrun size link : https://addons.mozilla.or...earch?q=taboo&cat=all
    2 ...
  21. 29.
  22. firefox'u mükemmel hale getiren eklentilerdir. hem kullanış hem de görünüş açısından firefox bu sayede çok yol katetmiştir.
    0 ...
  23. 28.
  24. çok nazlıdırlar, genellikle bir ufak pencere bile açık olsa yükletmez kendini namussuz eklentiler.
    çokda narindirler ellemeye gelmezler, orasını burasını bızıklarsan kapatır yine tüm açık pencereleri.
    sırf bu sebeble çok sevimsizdirler.
    2 ...
  25. 27.
  26. firefox'u opera'ya tercih etme sebeplerinden birisi.
    0 ...
  27. 26.
  28. o kadar çok seçim yapma şansımız var ki insan bazen kaybolup gidiyor eklentilerin arasında benim kullandığım ve işinize yarayacağını düşündüğüm birkaç tane eklenti tanıtmak istiyorum size. umarım işinize yarar.

    mesela youtube yada herhangi video izlediğniz bir siteden hiç uğraşmadan sadece iki tıklama ile video indirmek nasıl olurdu? hemde hiç kullanıcı adı, mail adresi gerekmeksizin cevabınız evet ise size tavsiyem download helper çok kullanışlı bir video indirme aracı. eklentiyi indirdiğinizde kendisini adres çubuğunun sağ tarafına monte ediyor ufak atom çekirdeklerini andıran üç renkte baloncuklar oluşuyor. video izlediğinizde o balonlar aktif oluyor ve renklenerek dönmeye başlıyor tek yapmanız gereken baloncuğa tıklamanız ve videonun inmesi gereken yolu göstermeniz. gerçekten indirme süreside bir hayli hızlı.

    diğer bir eklentide download statsbar bu eklentinin görevi ise yapmak olduğunuz download ile ilgili hertürlü bilgiyi size vermesi. eklentiyi indirdiğinizde firefox da herhangi bir şekilde göremiyorsunuz ne zaman download yapmaya başladığınız o zaman otomatik şekilde aktif oluyor ve durum cubuğunun sol köşesine kendisini monte ediyor. bağlantı durumunuzu, tahmini kalan süre, eklentiyi tam olarak nereye indirdiğiniz gösteren link, kaç kb/s, kaç mb indirdiğinizi ve kaç mb kaldığını size ayrıntılı bir şekilde gösteriyor. ayrıca üzerine tıkladığınız da download ı duraklat konumunda bekletmenizde mümkün aynı şekilde tek tıklamayla kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. kaynak url kopyala ve kaynağı ziyaret et gibi işinizi kolaylaştırıcak iki özellikte cabası.

    güvenlik için en çok tercih ettiğim eklenti ise no script isimli eklenti. kısa bahsetmek gerekirse bu eklenti sizin girmiş olduğunuz web sitelerin sizden habersiz arka planda java script uygulamalarını çalıştırmasını engelleyebiliyor. yani atıyorum arkadaşınızdan bir site aldığınız bir mp3 indireceksiniz ama site ismi size o kadar güvensiz geliyor ki girmeye bile korkuyorsunuz no script yüklü ise eklenti olarak arka planda çalışmak isteyen herhangi bir program varsa (java script) sizi uyararak çalışmak isteyen scripti engeller ve sizden onay ister onay vermediğiniz takdirde çalışmasına asla izin vermez. ayrıca siteleri güvenli ve güvensiz olarak etiketleyerek bir sonraki girişlerinizde kolaylık sağlayabilirsiniz. birçok özelliği sayesinde güvenlik amaçlı detaylı bir ayar çekebilirsiniz. (not: flash ve java scripti bol kullanan sitelerde bazen çok can sıkıcı olabilir, zira java yada flash ile çalışan her uygulama için tek, tek izin vermeniz gerekiyor. bir kez güvenli olarak işaretleriniz siteye daha sonraki girişleriniz de sizden izin istemiyor.)

    güvenlik için olmazsa olmazların başında netcraft anti-fhishing toolbar geliyor benim için. bu çok gelişmiş eklenti girmiş olduğunuz sitelerde size karşı bir saldırı oluşturabilecek riskler olup olmadığını kontrol ederek sitenin size risk haritasını çıkarıyor ve eğer sitede ciddi bir şekilde fishing yada hack tehlikesi varsa sizi uyararak siteyi blockluyor. sitede size karşı gerçekleştirilen bir saldırıyı tek bir tuşla report edebiliyorsunuz ayrıca girmiş olduğunuz sitenin daha önce başka kullanıcılar tarafından report edilip edilmediğini site hakkındaki tüm güvenlik detaylarına ulaşabiliyorsunuz. ayrıca daha birçok güvenlik ayarı mevcut.

    pc başında hepimiz müzik dinleriz heralde sözlükte dolaşırken, msn yaparken yada maillerimizi okurken. bu eklentiyi kurduğumuzda kendisini durum çubuğuna yerleştiriyor ve siz kullandığınız player ı seçerek aktif hale getirebiliyoruz. örneğin ben ituens kullanıyorum ve ilk kez eklentiyi çalıştırıcam aktif hale getirebilmem için sol taftaki "kavun içi nota işareti" şeklindeki ikona tıklayıp en üstte player kısmından itunes ı seçmem gerekiyor.(siz winamp kullanıyorsanız tabikii winamp ı seçiceksiniz.) eklenti bir çok player ı destekliyor, seçenek çok. foxytunes kurduktan sonra alt+tab yada sekme değiştirmeye hiç gerek kalmıyor kendini firefox durum çubuğuna yerleştirdiği için internette dolaşırken çok rahat kontrol edebiliyoruz. benim en çok kullandığım özelliklerinin başında video ve şarkı sözü aratma geliyor. sol tarafta bulunan search kısmından (büyüteç şeklindeki ikon) o an da çalmakta olan parçanın videosuna, sözlerine, sanatçı web sitesine ve resimlerine ulaşmanız çok basit. video arattığınız da sizi direk youtube a çalmakta olan çarpayı aratmış ve arama sonuçları hazır bir şekilde karşınıza getiriyor yani ekstra da bir sekme açıp youtube girmeye ve şarkıyı elle yazarak aratmanıza gerek yok. ayrıca gene seacrh ikonundan lyrics sekmesine tıkladığınızda sizin belirlemiş olduğunuz bir arama moturunda şarkı sözünü aratabiliyor. tüm bunlar bence çok kullanışlı ve birçok işinize ayaracak ayar mevcut.

    son olarak da size flashgot u tanıtmak isterim. Ortalama 28 adet indirme yöneticisinin ortak noktası olan FlashGot u Windows, Linux ve MacOS ortamında kullanabilirsiniz. Yazılım sayesinde internet üzerinden indirmek istediğiniz hertürlü dosyayı olabildiğince hızlı şekilde indirebilir ve yarım kalmış indirme işlemlerinize daha sonra yeniden devam etme imkanı verir. Programı kurduğunuzda artık mousunuzun sağ tuş menüsüne FlashGot un eklendiğini göreceksiniz. bir çok özelliği kontrol edebilir, kendinize galeri oluşturabilir yada sayfada bulunan tüm resimleri tek bir tıklamayla indirebilirsiniz.
    4 ...
  29. 25.
  30. en mühim eklentiler ki birini yukarıya yazmışım:

    tab mix plus (sekmeleri kontrol)
    ad block plus (reklamları engeller)
    no script (java script leri kontrol)
    web developer (siteye tasarım vs. açısından müdahele)
    0 ...
  31. 24.
  32. 23.
  33. bir nevi firefox kullanmayı mecbur kılan eklentilerdir.
    ayrıca (bkz: firefox eklentileri)

    gspace: gmail hesabını dosya depolama alanı olarak kullanmaya imkan verir.
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1593

    rsfind: sayfadaki download linklerini sizin için toparlayıp kaydeden eklentidir.
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5572

    batchdownload: sayfadaki resimlerin hepsini 1-2 hareketle indirmeyi sağlar.
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3104

    download status bar: download penceresini alt tarafta izlemenizi sağlar.
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/26

    megaupload sx: megaupload vb. sitelerden download için boş slot oluşturur.
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3843
    2 ...
  34. 22.
© 2025 uludağ sözlük