Antalya nın kendini korumayı başarmış nadir sahil şeritlerinden biridir. Zamanında dedemlerinde yerlerinin olduğu yerdir aynı zamanda. yarı göçebe olarak yaşadıkları zaman yazın elmalı kışın Finike ye göçerlermiş. babaannem her gittiğimizde başlar zaten anlatmaya develerle eseklerle nasıl göç ettiklerini 3 gun sürermiş tabi yüzlerce hayvan da var konaklaya konaklaya. Sonradan devir degisince göç işi bitince elmalı da kalmışlar, finikede ki yerler unutulmuş tapu da yok o zaman cahillik de var böyle sahil kenarının degeri de bilinmiyor o zamanlar hatta miras ta sahil kenarlarını kızlara verirlermiş verimli değil diye şimdi kim bilir noldu o yerler...
içerisinde benim de okuduğum '' finike meslek yüksek okulu '' nu barındıran, küçük, küçük olduğu kadar da şirin bir ilçe. insanlar birbirini önceden 15 - 20 kez görmüş olmalılar ki yabancı biri gördüklerinde sürekli bakıyorlar. ben erkeğim, ben rahatsız oldum lan.
an itibariyle açıklarına demir attığımız mekan. denizinde mercan ve çekiç balığı avlanabilmektedir. uzaktan şirin görünmesine rağmen pek bir olayı olmadığı bellidir.
el sallamak isteyen haber etsin *
antalyanın en kendine has ilçelerindendir. denize kıyısı ve limanı vardır. fakat limandaki hayat ölmüş, yeni açılan beach işletmeleri ile halk adeta plajlara akın etmiştir. dağlarında kayalara bir türk bayrağı çizilidir. anıtmezarları portakalları ve keçileri ile ünlüdür. özellikle portakal.
Ahhh ah dedirten, her uzaklaştığımda özlediğim, memleketim olan, küçücük ama bir o kadar da şirin, deniz kıyısında sessiz sakin huzurlu yaşayabileceğin,orda yaşayan herkesin herkesi tanıyabileceği, Antalyaya iki saat uzaklıkta olan ve portakalıyla bilinen güzel mi güzel bir ilçedir.
mükemmel bir sahile sahip olan ilçemizdir, ancak tek sorunu bu sahilin temizlenmemesidir. temiz bir sahille yeni bir turist mekanı olmaya her zaman adaydır.