hukuk fakültesi, mühendislik fakültesi, tıp fakültesi vb. fakültelerde bu fırsat verilse de fayda getirmeyecektir. Nitekim aradığınızı kitapta da bulmak mümkün değildir yahut kitap 1500 sayfadır. Yani hoca bunu yapıyorsa o finalden geçmek imkansızdır.
gerçek hayata hazırlayan hoca gibi hocadır.meslek hayatınızda kimse size kitabı acmadan su işi çöz demez.istediğin kitap kaynak internet vb. açıktır.o işi çözmen aslolandır.kopyalama yaparak değil, size özgü bir çözümle yada bir teknikten yararlanarak yaptığınız iştir tam olarak bu.mühendislik fakültelerinde bi çok derste insanların başına gelebilir.betonarme 1-2 derslerinde özellikle.
mühendislik fakültelerinde olabilecek, hatta ve hatta olan hadisedir. formülleri biliyor olmanız size verilen dizayn sorusunu yapabileceğiniz manasına gelmez. elektronikte çok bir şey fark etmiyor yani. rlc devrelerinin, transistörlerin formüllerini bilin ama bu pek çok dizayn sorusu için bir şey ifade etmez. nasıl analiz yapacağınızı bilmek veya formüllerden elde edilen sonuçların ne manaya geldiklerine göre anlam çıkarmak işin en meşakkatli kısmıdır. inşaat, makine, kimya, fizik gibi bölümlerde de durumun pek farklı olduğunu düşünmüyorum.
sınavda soruları size geçiren hocadır. kitap dışından soru sormuştur size. o derse çalışarak haftalarınız boşa gitmiştir. Keşke başka derse o zamanı ayırsaydım diye sınav boyunca pişman olursunuz.
400+350 sayfalık türk siyasi tarihi kitapları okumak bilmek yetmiyor yorumlaman da gerekiyor haliyle kitabı açsan da götüne de soksan ile yaramayacağından anlamsız bir davranış olacaktır.
Bunu bir kere makro iktisatçı yapmıştı sadece 2 soruyu teyit edip bakabilmiştim.