her türlü açıdan bakıyorum, doğru olan önermedir. istisnai durumlar hariç filmlerdeki klişeler hiç değişmez, filmin son 10-15 dakikasında kötü adam ve iyi adam birbirlerinin karşısında durur. çoğu zaman kötü adam silahı iyi adamın ağzına dayar, 'hahaha' der. iyi adam artistik bakışlar atar.
ve sonra olaylar gelişir, ya dışarıda bir köpek havlar, ya iyi adam saçma sapan birşeyler konuşur, ya gökten elma düşer bir şekilde bu gerizekalı kötü adamın dalgın bir anı olur. o dalgın anda iyi adam silahı kapar ve pat diye vurur kötü adamı.
ulan kötü adam arkadaşım, iki saat bikbik öteceğine, silahı dayadığın gibi vursana. bir kere de siz kazanın be mnakoyim.
"gerizekalı kötü adam yoktur, çok konuşan kötü adam vardır" diyerek düzeltmek istediğim önerme. hayır, votka zaten az.. içmeyin lan bize de kalsın! konu dağıldı lan.
sırf iyilerin kazanması için kötü adamlar mutlaka boş bulunur. bu da sırf artist artist konuşup durduklarındandır. konuşarak öldüremezsin adamı. valla. ben istiklale çıktım 100 kişi üstünde denedim hiçbiri ölmedi. buna gidiş gelişte 3.2 geçiren dolmuşçu ve yolcular da dahil.
velhasıl kelam, az laf, çok iş demiş atalarımız. onları dinlemeyen yamulur.
sonunda iyilerin kazanması için düşünülmüş olan bir durumdur diye tahmin ettiğim analiz. akıllı kötü adamlara karşı daha akıllı iyi adamların olması hepimizin tercihidir. **
kötülük zaten başlı başına zeka ve cesaret isteyen bir iştir. kötülük yapmak için uzun bir plan süreci ve o planı uygulayacak zeka gerekmektedir. başlık konusu ise genelde çizgi filmler için geçerlidir kanımca. coyote, tom, sylvester, yosemite sam, saftrik elmer*gibi karakterler önermeyi doğru çıkarır.
yoksa leon'da gary oldman'ın canlardığı kötü karakter hiç de gerizekalı değildi. filmin sonunda babayı almış olsa da son derece zekiydi ve hastasıyım kendisinin evet. kötü karakterlerin tek salaklığı iyi karakteri fırsatı varken öldürmemesidir. öldür lan işte sık kafasına gitsin. ama yok illa sağ bırakacaksın ki bir şekilde kurtulup o senin kafana sıksın. sinirlendim bak şimdi...
sadece türk filmleri için geçerli olabilecek bir yargıdır. hatta öyle bile sayılmaz. nuri alço'nun amacına ulaşma yolunda gösterdiği insanüstü zeka ve gayreti kim inkar edebilir ki ?