filmde yonetmenin sectigi karakter vardir kitapta senin hayalin senin gerceklerin.. filme gore yorum yapana cahil denmektedir oysaki cunku filmde karakterleri ozumseyemezsiniz ama kitapta yasarsiniz.
kitabını okuduktan sonra filmi parça parça görüntülerden ibaretmiş gibi geldiğini bilen cahildir. ben daha kitabından daha iyi olmuş film görmedim. gören varsa beri gelsin.
Kitap okumak ne zamandan beri cahilliktir , filmi bir oturuşta izlersin , ama kitabı günlere yayarak her gününe o kitaptan bir şey katma avantajı vardır.
cahil değillerdir. ilk önce kitabını okurlar kafasında olayları canlandırıp hayal ederler ve okumayı seven insanlardır. sonrasında filmini izleyip hayal ettiğiyle karşılaştıran insanlardır. en azından ben böyle yapıyorum eğlenceli oluyor. bazıları da kitabını okumaya üşenip filmini izlemeyi daha kolay bulur. zevk meselesidir.
Genelde kitap uyarlaması filmler,o kitabı okumuş olanlar için çekilir, dikkat ederseniz kitaptaki önemlide olsa küçük ayrıntılara yer verilmez, size kitabın taslağını sunar. insan kendini filme yabancı hissediyor okumayınca.
hayal etmek daha heyecanlıdır.
kelimeleri gözünüzün önüne getirip film çevirmek... salon kapalı, sadece siz.
okurken izlemek, izlerken sürüklenmek...
cümlelerin birleşip size harika bir sinema keyfi yaptırmasıdır bu.
film bitince kitabı kapatırsınız, masanın üzerine koyarsınız.
bileti de saklarsınız, arada bakıp heyecanlanasınız diye...
kitapta oluşturulan dünyanın içsel oluşundan dolayı, filmden alamayacağı tatları bulabilen; hayal gücüyle bağıntılı olarak farklı hissiyatlara bürünebilecek kişidir.
kitabı okuyanlar daha çok ayrıntı ve detay sahibi olurken* filmini izleyenlerin bunlardan mahrum olması kimin cahil kaldığını göstermektedir efendim.(nokta)
nolmuş kim ölmüş diye entry girmeye başladığım başlıktır. yav sayın adem, git bir aynaya bak. iki tokat at suratına. suratına su çarp bol bol. sonra çık balkona rüzgara karşı aç kollarını "titanikte tek başına 0" filminin meşhur karesini yaşa. hani filmlere çok aşinasın ya o yüzden diyorum. sonra gel konuşuruz belki. bilmemek ayıp değil sende öğrenirsin elbet.
iyi romanların malesef iyi filmi olmuyor. Örneğin Da Vinci'nin şifresi. Kitabı okuyan sinemada hayata küsmüştür. Keza Karamazof kardeşler. Vadim o kadar yeşildi ki, Anna carenina. Bu böyle uzar gider. Galiba sorun hayallerimizle görsellerin uyuşmaması.
okurken zaten o kitabın filmini siz çekiyorsunuzdur kafanızda ve tüm karakterler sizin istediğiniz gibidir, yönetmenin kendi seçtikleri değildir. o yüzden cahil değildir o insanlar, kendi filmlerinin yönetmenleridir. daha ucuz ve daha kaliteli film de cabasıdır.