filistin bayrağının gerçek yüzü

entry8 galeri1
    1.
  1. Filistin bayrağı, ilk olarak Şerif Hüseyin tarafından 1916 daki Osmanlı Devleti ne karşı yapılan Arap ayaklanmasının sembolü olarak tasarlanmıştır.
    Ardından 1964 yılında bayrak Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından Filistin halkının bayrağı olarak ilan edildi ve 15 Kasım 1988 yılında da yine Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından Filistin Ülkesi nin bayrağı olarak ilan edildi.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/200713/+
    ihanetin bayrağı

    osmanlınıyı sırtından vuran hain arapların altında toplandığı bayrak ve o bayrağın temsil ettiği ülkenin başına gelenler tarihin tokadı değilde nedir?

    edit: gerçekler acıdır ve acıtır. birilerinin fena zoruna gitti ama tarih yalan söylemez ve tarihin gerçeklerini söyleyenleri de doğruları söyledi diye taşlamanın alemi yoktur.
    13 ...
  2. 2.
  3. arapların gerçek yüzünün yansımasıdır. bir de kimisi bu bayrağı alıp balkonuna filan asıyordu bir ara.
    3 ...
  4. 3.
  5. Onlar bir haya etmiş, din kaedeşlerini kafirler için sırtından vurmuştur.
    Bizim onlara bugün yardım etmemiz laZım, edelim ki o türk düşmanı araplar doğru müslümanı görsün.

    allahuekber woohoo
    2 ...
  6. 4.
  7. olmayan şeydir, zira bayraklarn yüzü olmaz. o dönemde osmanlı devletine karşı ayaklananlar o bayrağı kullandı diye insafsız yahudinin o insanları kesmesine, bombalamasına, aç bırakmasına razı mı olalım. osmanlı devletine baş kaldıran eşkıyanın torunları ne büyük hata ettiklerini anlamışlardır, anlamamışlarsa da o onların sorunu. biz tarihin omuzlarımıza yüklediği misyonu yerine getirmekle mükellefiz. "iyilik yap at denize, balık bilmezse halık bilir."
    1 ...
  8. 5.
  9. arap tarihinden kulturunden habersiz ergenciklerin vik vik diye ottukleri bayrak,

    evet bu bayragin benzeri serif huseyin tarafindan dizayn edilmistir, her rengin sembolleri ifade ettigi bir mana vardir, asagida bunlara deginecegiz, filistin halkinin 1948 yilinda bu bayragi benimsediginde bunu turk karsitligina dayandigini sanmakda, bunu icin kusura bakmayin angut olmak bile fazla , daha baska seyler gerekiyor.

    bayragin sembolize ettiklerine gelince:

    kirmizi: erken islam doneminde ilk cumhuriyetci gruplari isaret eder, 3.halife osmanin oldurulmesinden sonra ortaya cikan ilk islami partinin rengidir.ayrica kuzey afrika ve endulus devleti tarafindan kullanilan kirmizi bayragi temsil eder, bunun yani sira yakin tarihde peygamber sulalesinden ve onun kabilesi olan hisamilerin sembolu olarak kullanilmistir.

    siyah: muhammed hayatdayken kullanilan ustunde allah birdir ondan baska ilah yoktur muhammed onun elcisidir yazan beyaz bayrak yaninda intikam isareti olarakda siyah bayrak ordunun onunde kullanilmistir, cuma hutbelerinde iki bayraj yan yana asilmistir. bunun yani sira siyah renk karbela sehitlerini temsil eder hale gelmistir,

    beyaz: emevilerin kendilerini abbasilerden ayir etmek ve bedir savasinin hatirasina dayanarak kullandiklari bayrak rengini temsil eder.

    yesil:kuzey afrika fatime devletini simgeler, ayrica alinin muhammede bir suiskat girisimini engellemek icin yesil elbiseler giydigine dair inancdan dolayi bu renk kutsal edilmistir,

    ayrica osmanliya karsi her bagimsizlik mucadelesi tu kaka degildir, turkler kadar araplarda kendi ozgurluk savaslarini vermislerdir, bunun yani sira osmanliyi tarih sahnesinden silen araplar degil bizzat ataturkun kendisidir, mesele osmanliya ihanet ise bundan daha agirini dusunemiyorum.

    ozet olarak soylersek , filistin bayraginin turk dusmanligi turke karsi kin ihanet gibi sacmaliklarla bir ilgisi yoktur, bugun konusulmasi gereken filistin halkinin insani haklar mucadelesinden turkiye devleti olarak yapmamiz yapabileceklerimizdir.
    1 ...
  10. 6.
  11. filistin' in bir osmanlı düşmanı olduğunu gösterir.

    ingiltere'nin mısır elçisi henri mikmahun 1915'te şerif hüseyin'e bir teklif götürdü. bu teklifte ona, arapların osmanlılardan ayrılarak bağımsız devlet kurmalarına yardımcı olunacağını, kendisine de halifelik verileceğini vaad ediyordu. yani islam ümmetinin halifesini haçlı zihniyetinin başını çekenlerden ingiltere belirleyecekti. bu vaadlerine karşılık şerif hüseyin'den de filistin topraklarına yahudilerin yerleştirilmesine ve bu topraklarda bir yahudi devleti kurdurulmasına yardımcı olma sözü almıştı. şerif hüseyin ingilizlerin vaadlerine kanarak 10 haziran 1916'da osmanlılara karşı isyan başlattı. aynı yıl ingiltere, fransa ve rusya arasında filistin toprakları üzerinde bir yahudi devleti kurdurulması için gerekli şartların oluşturulmasını öngören sykes-picot anlaşması imzalanmıştı. çok geçmeden şerif hüseyin'in de muvafakat ve destekleriyle 1917'de ingiliz orduları filistin topraklarına girdi ve yahudilerin bu topraklara yerleştirilmesi işlemi hız kazanmaya başladı. 24 temmuz 1922'de de şimdiki bm konumunda olan milletler cemiyeti, filistin topraklarını resmen ingiltere'nin vesayetine verdi. günümüzde israil filistin olaylarının en büyük sorumlusu, osmanlı' ya ihanet eden filistinin ta kendisidir.zamanında osmanlı’ya başkaldırıp ihanet eden filistin, bugün bu ihanetini canıyla ve malıyla ödemektedir.

    şerif hüseyin perişan şekilde sığındığı kıbrıs' da itiraf etmiştir:
    “bu bizim başımıza gelenler ve gelecekler velinimetimiz koruyucumuz ve asırlar boyunca efendimiz olan osmanlı devletine karşı giriştiğimiz isyanın bir cezasıdır.”
    1 ...
  12. 7.
  13. bölgedeki arap devletlerinin rengini taşır.

    sözde ayrı devlet olacaklardı. kendi topraklarında mülteci oldular...
    4 ...
  14. 8.
  15. herkesin bilmesi gereken anlamdır.
    filistin bayrağı osmanlıya karşı arapların yaptığı devrimi simgeleyen bayraktır.. tıpkı bugün sözde kürdistan bayrağı gibi zamanında filistinliler de ingiliz gazına gelip osmanlıdan ayrılmak istediler ve bu bayrak bunu simgeliyor..

    işte bu noktada insan düşünmeden edemiyor madem bizden ayrılmak istediniz, o zaman kendi başınızın çaresine de bakın. israilden küsküyü yiyince yine gelip bizden yardım istiyorsunuz. bu ne yüzsüzlüktür aq.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_flag
    https://tr.wikipedia.org/...ilistin_bayra%C4%9F%C4%B1
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük