22 eylül 2001 yılında vefaat ettiğini öğrendiğimde, müzik dünyasında bir deprem oldu diye düşündüğüm sanatçı. 17 ağustos 1999 da gece 03 te, istanbul da bir radyo stüdyosunda dj arkadaşıma yardım ederken, "gecenin tam üçünde" adlı parçasını çaldığım sırada deprem olmasından dolayı o şarkısını bir daha dinlemediğim üstad
Düz değil düzen değil az değil ezen değil
Boz değil bozan değil
Bir gül biter içimde içimde içimde
Tam bildiğim biçimde biçimde biçimde
Oy gecenin tam üçünde gecenin tam üçünde
Sevda gibi kanımda can verirken elimde
Pençe gibi düşümde uy değil uyku değil
Uy değil uyku değil
Bir gül biter içimde
Gecenin tam üçünde
Can değil canan değil er değil eren değil
Geç değil erken değil
Bir gül biter içimde içimde içimde
Tam bildiğim biçimde
Oy (bkz: gecenin tam üçünde) gecenin tam üçünde
Kapatcaksın ışıkları,arkadan ayın ışığı vurcak pencerenden içeri,gökyüzüne doğru bakarken arkadan yeter ki çalacak onu dinleyeceksin.hüzünleneceksin.yakacaksın bitane sigara,sonra arkadan bir harmanım bu akşamçalacak.gözlerin dolacak aktı akacak.sonra bu kalp seni unuturmugirecek ağlıycaksın hüngür hüngür.Dayanamıyacaksın,için üşücek ağladıkça daha çok ağlıcaksın,ellerin telefona gidecek ama yapamıcaksın.gururun buna engel olacak.sonra yeter diyeceksin.Kapatacaksın fikret babayı,sonra açacaksın bülent ortaçgili sensiz olmazile şarkılarım senindir diye haykıracaksın tekrar.kafanı duvarlara vuracaksın,yeterr diye bağırcaksın yeter artık bu kadar acı.Gerçektende yeter.
dip not:fikret kızıloksuz bülent ortaçgil düşünülemez.ikisinide dinlemek lazım.büyük müzisyen ikilisinden biri yok artık en azından diğer ustaya yeterli saygıyı göstermek lazım.
türk müziğinin en büyük isimlerinden biridir.
aslında ismi münir fikret kızılok'tur. aşık veysel ile 3 ay birlikte yaşamış ve anadolu ozanlığını bünyesine işlemiş, ahmed arif hayranlığı ile dizelerini şarkılarına yansıtmış özel bir insandır.
barış manço'nun kasıp kavurduğu yıllarda yanına kimse yaklaşamazken fikret kızılok manço'nun dağlar dağlar'ını devirerek büyük bir sükse yaratıp bir numaraya yerleşmiştir. aşık veysel gibi mahzuni şerif hayranı da olan kızılok, aşık mahzuni şarkıları da yorumlamıştır. ve yine vazgeçilmezi olan ahmed arif'in yanında nazım hikmet ran'dan da esintiler sunmuştur. albümlerinde nazım hikmet'e de rastlarız.
bir başka efsane olan bülent ortaçgil ile bir sanat evi de kurarak bir atılımda bulunsalar da başarılı olamamışlar ancak onurlu sanatçılık mücadelelerini popülistlikten uzak olarak devam ettirmişlerdir. yazarak anlatılabilecek bir sanatçı değildir.