feyruz

entry77 galeri15 video12
    51.
  1. babası adige annesi arap olan güzel sesli lübnanlı şarkıcı.
    0 ...
  2. 52.
  3. ajda pekkan'ın seslendirdiği tanrı misafiri isimli efsane şarkının orjinalinde, sesi ile insanı alır gökyüzünün bittiği yere götürür.

    http://www.youtube.com/wa...zwgS3eg&feature=g-upl
    2 ...
  4. 53.
  5. şarkıcı veya sanatçıdan fazlası olan, bir ülkenin, bir ulusun elde kalmış son dayanağı, son harcıdır.

    lübnanlılar için bu kadın iyi ve güzel günlerden kalan son namedir. din, mezhep ve etnik sebeplerle ayrılmış grupların tek ortak noktasıdır, tek ortak hafızasıdır bu hristiyan şarkıcı. li beyrut eserinde olduğu gibi, o beyrut'a, lübnanlılar ona sımsıkı sarılmalıdır. arap aleminin şahlanışını lübnan'dan başlayacak olduğuna inanan biri olarak (olursa tabi), lübnan'ın şahlanışı için kilit faktör bu kadındır. bu kadın tek başına koca bir ülkenin son kalan direği, kimliğidir. her ne kadar zamanında osmanlı dönemine karşı propoganda dolu filmler çekmiş olsa bile çok ama çok sever ve dinlerim kendisini.
    3 ...
  6. 54.
  7. 55.
  8. 56.
  9. o kadar iyidir ki, müzik hayatınızı feyruz'dan önce ve feyruz'dan sonra diye ikiye ayırır. feyruz'dan önce her müziği dinleyebilir sevebilirsiniz ama feyruz'dan sonra hiç bir müzik sizi onun kadar esir edemez. ayrıca aynı durum erkekler için farklı açıdan da mevcuttur. bir erkek, feyruz'dan önce hemen her kadını sevebilir, aşık olabilir ama feyruz'dan sonra anneniz hariç tüm hatuneler anlamını yitirir gözünüzde.
    1 ...
  10. 57.
  11. 58.
  12. canlı performansta çok başarılıdır. stüdyo kaydı zannedersiniz.

    2 ...
  13. 59.

  14. masal gibi kar gibi üzerinize yağar hafifçe.size geçmişi hatırlatır, özletir.
    2 ...
  15. 60.
  16. deniz kenarında bir evi vardı dayımın ben küçükken, böyle ufka kadar gemilerin, şileplerin göründüğü bir deniz manzarası vardı. geniş ve "ilginç döşenmiş" bir salon bu manzaraya ev sahipliği yapardı, mersin'de sıcakların ortasında, çok eski bir müzik seti vardı burada. ne zaman gitsem bir kadının o çok güzel sesinden kısık sesle şarkılar dinlerken bulurdum dayımı, pencere kenarında oturarak. romantik adamdı vesselam, deniz sessizliğinde adını sanını bilmediğim bir kadının sesini dinlerdi. içim kıpır kıpır olurdu, o zamanlar adını bilmediğim bir duygu olan "hasret" duygusu sarardı küçük bünyemi.

    evet o güzel sesli kadın feyruz'muş, çok sonra duydum adını. içimdeki hasret duygusu da memleket hasretiymiş, çok sonra anladım, lazkiye vardır bilir misin? deniz kenarında hani, iklimi ve coğrafi şartları mersin'e benzer, hani bazen ölüm haberlerinin geldiği cennet memleketim lazkiye.

    zamanında göç etmişler oradan türkiye'ye, hatay, adana, mersin hattına yerleşmişler, teyzem hatay'da kurmuş düzenini, biz adana'ya göçmüşüz dedemlerle, dayım mersin'e gitmiş. yurt bellemişler Türkiye'yi de elbet, ama çocukluklarının geçtiği anayurtlarını unutmamışlar, dilleri değişmiş, ananeleri değişmiş ama duydukları özlem zerre azalmamış. hüzünlerini feyruz'la dile getirmişler; sevinçlerini, eğlencelerini -adını yine çok sonradan öğrendiğim- samira tawfik'le süslemişler, samira tawfik, suriye'nin türkan şoray'ı. asfur'la uyutmuşlar çocuklarını, bizi. ezberlemişiz şarkıları ister istemez...

    en büyük mirasları sıla, gurbet, hasret oldu onların, gitmediğimiz topraklardan duyduğumuz "gel" çağrıları duyar olduk sonra, tam gidilecek olmuş, hicaz demiryolu yeniden açılmış, "kan! kan! ölüm! katliam!" sesleri bastırmış o " gel" çağrılarını.

    şimdi ben, türkçeyi arapçadan fersah fersah daha iyi bilen kardeşiniz, hüzünlerimi feyruz'la dile getiriyorum bugünlerde, samira tawfik'i dinlemek içimden hiç gelmiyor. Suriye'yi özlediğim gibi, mersin'i, o belli belirsiz duyduğum feyruz sesini de özlüyorum.
    bu da böyle bir hüznümdür işte...

    buraya kadar okuyan arkadaşlarım, teşekkür ediyorum.
    2 ...
  17. 61.
  18. habibi kelimesini ondan daha güzel söyleyen bulunamayacak lübnanlı şarkıcı.
    0 ...
  19. 62.
  20. suudi arabistan'ın cidde şehrinde bulunan türk lokantasının adı. hayatımda yediğim en güzel kaşarlı sucuklu pidelerin yapıldığı yer. enekeş adı verilen ve genelde türklerin yaşadığı bölgede bulunur. balat sahiline doğru da mado var.

    akşam mesaiden sonra cidde'ye kaçacak personele mutlaka kaşarlı sucuklu pide aldırırdım ordan. ağzımın suyu aktı bak aklıma gelince.
    0 ...
  21. 63.
  22. lübnanın biricik sesi. bazen hakkında düşündüklerimi yazayım dediğim ama beceremediğim tanrıça.
    1 ...
  23. 64.
  24. li beyrut şarkısı dillere destan olan aslen lübnanlı hristiyan arap olan şarkıcı.

    0 ...
  25. 65.
  26. bana göre, ümmü gülsüm'ün yanında şişirilmiş balon kalacağı sanatçı, sanatçıdan fazlası. bir ülkenin kimliğinin vücût bulmuş hâli.

    http://www.yeraltiavrasya...yruz-lubnan.html?q=feyruz
    0 ...
  27. 66.
  28. Aslının Mardin Süryanilerinden olduğu iddia edilen Lübnan hristiyanı sanatçı.

    Sesinin dinlendirici etkiye sahip olduğu uzmanlar tarafından sıklıkla dile getirilir.
    0 ...
  29. 67.
  30. Fairouz, Fayroz ya da Feyruz hiç fark etmez Arap Dünyasının divasıdır kendileri birçok insan tarafından da Tanrıça olarak bilinir.
    Seni yazında sevdim, kışında sevdim.
    2 ...
  31. 68.
  32. lübnan`ın hristiyan arap-süryani kökenli efsane kadın şarkıcısıdır. yıllardır her yaştan, her kesimden insanın severek dinlediği önemli bir isimdir. en çok ta tarek al nahr ve kifak enta isimli şarkılarını beğeniyorum. iç savaş döneminde bile ülkesini terk etmeyen, ülkesine bağlı bir sanatçıdır.
    1 ...
  33. 69.
  34. Transa geçmiş bir şekilde 1 saattir başa alıp alıp dinliyorum. Sabahlayana zararlı neşriyat bunlar. (bkz: Arapça bilmiyorum)
    2 ...
  35. 70.
  36. Aşk şarkılarını bana sevdiren kadınlardan. Ruha direkt etki eden bi sese sahip. Yeni müzikler keşfetmek isteyenler bakmalı mutlaka.
    1 ...
  37. 71.
  38. 72.
  39. 73.
  40. ülkesi lübnan daki iç savaş sırasında ülkesini terketmemiş, ama şarkıda söylemeyerek savaşı protesto etmiştir. sessiz direniş yaparak savaşı durdurmuş ve savaş bittiğinde yıkıntıların ortasında büyük bir konser vererek barışı kutlamıştır.

    özellikle le beyrut şarkısı ülkesinin, savaşın, devrimin sesi haline gelmiştir. öyleki radyoda feyruz şarkı söylemeye başladığında müslüman ve hıristiyan çatışması ertesi güne kadar sonlanırdı.

    doğu ve batı müziğinin feyruz un kadife sesiyle ahengi eşsizdir fikrimce. 81 yaşında şarkıları pek çok dile çevrilen, tekrar tekrar coverlanan dünyanın turkuvaz divasıdır.

    https://youtu.be/yCauYqynPsQ

    https://youtu.be/Zdtk-2m77vs

    https://youtu.be/jo3KcpkzmW0
    8 ...
  41. 74.
  42. Arapların önemli sanatçılarından.
    0 ...
  43. 75.
  44. 3 ...
© 2025 uludağ sözlük