tatlı su solcularını ve beyaz türkleri duygulandırmaması normal olan marş. Marşın yazıldığı dönemde eline geçirdiği şehri yağmalamayan devlet var mı bir araştırmalı bu güruh. Kaldı ki islam savaş hukuğu ve Osmanlı'nın fetih sonrası izlediği politika diğer devletlerin uyguladıklarına göre devede pire gibi kalır. Bugün bile modern denilen devletlerin işgal ettiği ülkelerde neler yaptığı ortada.
Ek olarak işgal, bağlı bulunduğun ülkeyi/şehri/devleti başka bir devletin ele geçirmesine ve sahiplenmesine denir. Fetih ise bağlı bulunduğun toplumun başka bir toprak parçasını ele geçirmesine.
Soyu bizans'a dayananlar için üzücü bir durum olmalı.
dün bir programda tekrar dinlediğim ve beni fena halde rahatsız eden şiirdir.
--spoiler--
Bilmem, neden gündelik işlerle telâştasın
Kızım, sen de Fâtihler doğuracak yaştasın!
--spoiler--
şair burda ne demek ister? kız a verdiği görev, biçtiği değer nedir? yaaa bir törende nasıl okutulur bu şiir. sadece ben mi rahatsız oluyorum. üremekten başka bir işe yaramayan kızlar. hepinizi öpüyorum. atlatıcaz atlatıcaz.
insana milli değerlerini hatırlatan günümüz gençlerinin sıkça dinlemesi gerektiğini düşündüğüm marştır. boş işler peşinde koşan zavallılar olmamak için kendimizi silkelemeye bir nebze olsun yardım edecektir.
oglum sen fatihin istanbulu fethettigi yastasın.
kızım sen fatihler doguracak yastasın.
evladım sen fatihin kardeşini bogdurdugu yastasın.
yavrucugum sen fatih in elinde gül italyan ressama poz verdigi yastasın.
çocugum sen fatih in beş kez arka arkaya hapsırdıgı yastasın.
aslanım sen fatih in çıkartmadan bes gittigi yastasın..
bazen gereksiz işlerin (iş diyerek gerçekten iş olan şeylere hakaret etmiş olsam da) içinde boğulup kaldığım zaman gerçek değerimi bana hatırlatan ve atalarımızın yanında ne kadar sönük kaldığımı anlatan ama yine de bundan bir aşağılık kompleksine girmeden bana kendimi toparlama fırsatımın olduğunu söyleyen en büyük eserdir.