erzurum gibi atatürkçülüğün faal olduğu bir kentin çocuğu olan fetullah gülen'in olmayan hayranlığıdır. hangi hayranlıkmış mnskym. erzurum atatürk üniversitesi için, "adı 'onun' oldu ama içi benim olacak" diyen bir adamın hayranlığı olsa olsa fanatik bir galatasarayının, fenerbahçe hayranlığı kadardır. ya da tam tersi.
(bkz: bsg dedirten başlıklar)
Tam olarak kimin kimi sevdiğini bilmenin imkanı yoktur. Seviyorum hayranıyım vb. şeklinde beyanlarda bulunduğunda kabul edilmek zorundayız. inkar etmek saçmalık olur zaten.Mesela ben de altıncı nesli seviyorum ama onları sürekli aşağılıyorum. Bu durum onları sevmediğim anlamına gelmez sadece seviyorum yönündeki beyanımlarımla çelişir sadece.işinize gelirse...
nitekim doğru bir tespittir. Fetullah gülenin yurtdışında açmış olduklağu bütün okullarda bunu görebilirsiniz. evet nur cemaati mensupları atatürk'ü e karşıdırlar ama fetullahçıların nur cemaatinden ayrılma sebebide atatürk meselesidir diye biliyorum.
-yavaşşşş fazla hayran olma. terk ederse üzülürsün derler adama. sonra ağlarsın video kayıtlarında mazallah. ondan mı mürüidleri. özellikle 23 nisan'larda kutlu doğum haftası nı kutluyor. ülkenin vede bilimum yerlerde bulunan ilim irfan yuvası okullarında.
hayran olmamak elinde mi insanın... adam gibi tanıyan herkes hayran olur. kim olursa olsun. git somali'nin en uzak köyüne, orda anlat atatürk'ü o da hayran olur.
(bkz: sözlük sayesinde bir şeyler öğrenmek)
(bkz: inanamamak)
ne müritlerine ne de sahip olduğu şirket elemanlarına(öğretmenler de dahil, hatta özellikle öğretmenler) yararı dokunmamış, hatta onları hiç mi hiç ilgilendirmemiş hayranlıktır. zira hiç biri atatürk'ü sevmez.
(bkz: kanıtlarım var)
atatürk, türkiye cumhuriyetinin kurucusu ve simgesidir. bunda sasiracak bir sey yok. velhasil eger fethullah gülen yada okullari türkiye´yi temsil ediyorsa, atatürk büstleri yada resimleri illaki okulunda bulunmali. bunu bir baskasi yapinca atatürkcü yada kemalist, fethullah gülen yapinca neden vatan haini gibi görülüyor? anlamis degilim. türkiye cumhuriyeti ve atatürk kimsenin tekelinde degildir.
Tamamen bir çelişki olayıdır. Atatürk'ün gençliğe hitabesini istiklal marşının yanına yakıştıramayan bir zihniyetin kendi içinde ki tezatıdır...Hatta bu kişilerin bir çoğu hala harf inkilabının halk ile din arasında uçurum oluşturmak için yapılmış kasti bir eylem olduğunu savunmaktadır...
abd, yarattığı yeşil kuşak projesinde atatürk ilkeleriyle çelişen bir görüşün türkiye'de tutunamayacağını bildiği için atatürkçü tarikatlar oluşturarak siyasetini dengelemiştir.
ben 'humeyni'yi atatürk'ten çok seviyorum.' diyen benim babam değildi. bazı politikaları birçok kişi tarafından tartışılsa da atatürk saygı duyulan birisidir. ancak fethullah gülen cemaati ve diğer cemaatlerin büyük ölçüde temsilcisi olan akp'nin tabanının atatürk'ten içten içe nefret ettiği de icraatlerinden bellidir.
12 eylül darbesi, boydan boya bir toplumu yeniden şekillendirme projesiydi. Toplumsal, siyasal, kültürel her oluşumu denetim altına almayı ve belli bir doğrultuda yönlendirmeyi amaçlayan bu proje, din konusuna özel bir önem verdi. Çünkü iran islam Devrimi, zaman ve mekan olarak darbenin burnunun dibinde duruyordu ve islami devrim düşüncesinin bölge çapında yayılma potansiyeli taşıyor olması, darbenin önemli nedenlerinden biriydi. Böylece, devlet ve Amerika düşmanı olmayan, ama aynı zamanda dindar kitleleri de el altında tutabilen bir 'dinci politika' inşa etme ihtiyacı doğdu. Dindar olmanın, düzen ve Amerika yanlısı olmakla eşanlamlı sayılması anlayışı, iran Devrimi'yle birlikte yıkılmıştı. Aslında Filistin halkının mücadelesiyle birlikte, ABD'nin 'yeşil kuşak' stratejisinin bel kemiği olarak gördüğü 'Müslüman= ABD yanlısı' formülü çoktan çatırdamaya başlamıştı. Humeyni, son darbeyi vurdu. Yıkılmış olan geleneksel çizgiye yeni bir hayat soluğu verme görevi, Türk darbecilere düştü. Artık onların gözünde iki tür Müslüman vardı: 'Bizimkiler ve onlar!'
'Onlar', teröristti; 'bizimkiler' ise 'vur sırtına al ağzından lokmasını' dedikleri garibanları peşinden sürükleyecek 'efendi hazretleri' idi.
`
Ayrımı derinleştirmek için akla hayale gelmedik işler yapıldı. Komplolar, suikastlar, katliamlar, gazeteler, televizyonlar, cicili bicili kitaplar,Fethullah Hocagibilerinin önderliğinde kurulan 'atatürkçü ve amerikancı tarikatlar', 'aczimendiler', 'adnan hocacılar' gibi 'televole tarikatları', 28 Şubat postmodern darbeleri,Hizbullah'ı önce yaratıp sonra yok etme operasyonları...Bahriye Üçok,Muammer Aksoy,Çetin Emeç,Uğur Mumcuonlar tarafından öldürülmüştü;Sivas katliamını yapan da, Danıştay'ı basan da onlardı ve hepsinin arkasındairan` vardı! Komplocuların en sevdiği slogan olan 'Mollalar iran'a', bu açıdan çok yönlü ve çok işlevliydi. 'Bizim dindarlar'la, 'kötü şeriatçılar' arasında nasıl bir fark olduğunu merak edenlere gösterilenler bunlardı.
laikçi laisizme karşıdır
Laikçilik, işte bu sürecin ürünüdür. Yozlaştırılmış, gereken şekle sokulmuş, emperyalizm ve kapitalizmle kucak kucağa yaşamayı başlıca amaç edinmiş bir çeşit 'din'i kabul eden, bu anlamda da kenan evren'in vecizesinde dile getirildiği gibi asla ve kat'a 'dinsiz olmayan' bir anlayıştır bu.
laikçi din ve devlet arasında kopmaz bir bağ bulunmasını ister diyanet işleri başkanlığı dine resmi bir biçim verilmesini sağlamakla görevlidir gerçek bir laik böyle bir kurumu kabul edemez.
çevresindeki müridlerine sık sık vurguladığı hayranlıktır. onlara doğru yolu göstermek, bilinçli bir nesil içerisinde vatanlarına daha iyi hizmet etmeleri için gerekli programları yüklerken, atatürk'ün geniş vizyonunu ve yaşam felsefesi hakkındaki görüşlerini onlara öğretmesi durumu. mevcut kemalist geçinerek kıçlarını büyütüp büyük bir iştahla yemeye devam eden kesime karşı gerçek atatürkçülüğü benimsemiş hocaefendinin hayranlığı takdire şayan doğrusu.