biticiliği sıfır abimizdir. bir nesil girişimciliğin ne olmadığını ondan öğrendi. bir de bilgi vereyim:
girişimcilik toplumların ihtiyaç duyduğu şeyleri tespit edip onu üretmek için harekete geçme kabiliyetidir. mesela akıllı telefonlar whatsapp falan tam girişimcilik örnekleridir. hörmetler.
bence ulke ekonomi politikalarimizi feridun bitir yonetiyor. yoksa damat berbat albayrak beyin reel rakamlari yalan mi soyluyor. hayir tabiki. reel rakamlar yalan soylemez.
ayrılsak da beraberiz dizisinin her bir bölümünün sonunda rahmetli baykal kent'in oynadığı tiplemeden (bkz: dijital binali) dayak yiyen necmi yapıcı'nın oynadığı unutulmaz karakter.
2 milyonum olsun borç veriyim dediğim kişi. can dostu güzel insan teoman la olan maceralarından 14 sene geçmesine rağmen beyinlerdeki güncelliğini korumaktadır.
bir bölümde feridun yana yakaıla para aramaktadır . çünkü birileri onun kafasına yılbaşının bir fırsat olduğunu ve bunu paraya çevirebileceğini söylemiştir. feridunun hedefi ise yılbaşında dışarıdan noel baba giysisi ithal etmektir.
feridun ne yapar eder bu parayı bulur ve arjantinden bir kamyon noel baba kıyafeti getirir. ancak paketleri açtığında kışın ortasında insanlara satamayacağı minili , kolsuz noel baba kıyafetleri çıkar .bu konuda tek hesap edemediği şey ise arjantinin güney yarım kürede olmasıydı.
hakkında yazılanları okudukça her yazıdan sonra daha da bir özlediğimi hissettiğim dizi karakteri, bitiricilik adı altında bitirimliğin ender olarak sevimlilikle buluştuğu nadide karakterlerdendir.
"yırttık abicim, yırttık" dediğini duyar gibiyim. orjinal fikirleri ve girişimci kişiliğiyle sevilen bir tipti. yine olsa yine izlerim.* "biz bişey biliyoruz da söylüyoruz abicim"
hakan yılmaz ve janset'in başrolünde oynadığı "ayrılsak ta beraberiz" adlı dizideki en sevimli karakterdir. işadamıdır kendisi(!) köşeyi dönme çabaları ve sürekli batışı ile dizinin neşe kaynağıdır. benzer dizilerdeki benzer karakterlerin aksine itici değildir.
(bkz: akasya durağı'ndaki sinan)
(bkz: fısfıs ismail)