fenomen

entry70 galeri2
    20.
  1. ben kaşığı eğemediysem fenomen yalandır birader.
    4 ...
  2. 19.
  3. tutması durumunda popüler kültür ikonu olacak ve bilimum türk insanının telekineziye yönelmesine sebep olacaktır. yok durugörüm falan yok tecrübeden söylüyorum.
    1 ...
  4. 18.
  5. varlıgı suurla idrak edilen hadise.
    1 ...
  6. 17.
  7. goal dergisin adriano ya yakıştırdıgı terim ve türevleri...
    ...
    1 ...
  8. 16.
  9. duyular yoluyla algılanan deney nesnesi kant felsefesinde noumenon''un karşıtı.
    1 ...
  10. 15.
  11. artık basılmayan;her sayısında gizemli olayları,hayaletleri,ufoları,cadıları,ruhları ve david copperfield i konu edinen dergi.
    2 ...
  12. 14.
  13. Fenomen (Fransızca: fenomen (phénomène). Türkçe karşılık olarak "görüngü" kelimesi önerilmektedir. Belirli bir şekilde görünür olayları belirtmek için kullanılan, türkcede de olay anlamında günlük dilde kullanılan kelime. Olağan olmak ya da olmamak fenomenin fenomen olması belirlemez. Buna bağlı olarak olağanüstü bir fenomenden de, olağan bir fenomenden de bahsedilebilinir.

    Günümüzde şaşırtıcı olaylar sosyolojik anlamda fenomen sayılmakta, başka bir yöndense ilgi çeken haber konularına fenomen şeklinde yaklaşılmaktadır. Bu anlamda kullanılan terimin açık ve genel geçerli (neye göre şaşırtıcı ya da kime göre ve ne anlamda ilgi çekici?) bir tanımı var görünmemektedir.

    Genel anlamda duyularla ve duyu yoluyla algılanan her şey için kullanılmaktadır. Felsefi anlamda ise daha kompleks anlam katmanları içeren bir terim olarak kullanılır; gerçek varlıktan ve mutlak görüntüden ayırt edilen bir kavramdır. Platon, fenomenler dünyasını gercek dünyanın bir yansısı, yani akılla bilnen reel dünyanın bir görüntüsü olarak almıştır. Kant'ta olanaklı deneyin koşullarıyla ilişkili olan her şey fenomen olarak ele alınmıştır.

    Felsefede somut, algılanabilir ve denenebilir olay ve nesne demektir. Bir nesne, olay ya da sürecin nesnel gerçekliğini vurgulayan bir ifadedir.

    Edmund Husserl fenomen kavramını tam tersi olarak tanımlar. Husserl'e göre fenomenolojinin ele aldığı konu, algısal ve deneysel nesneler dünyası değil, tersine nesnelerin özüdür.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenomen
    3 ...
  14. 13.
  15. şuna bi bakın belki alakalıdır: *
    (#1093516)
    2 ...
  16. 12.
  17. 11.
  18. varlığını farkettiren, görmezden gelinemeyen, alışılagelenden farklı, vasat olmayan...
    4 ...
  19. 10.
  20. 9.
  21. doğa üstü olaylar ve ufolar ile ilgili bir takım verilerin verildiği bir aralar ''erich von daniken'' ile bile gidip son kitabu hakkında ve ''tanrıların arabaları''hakkında röportaj yapmış ve türkiyede ki veriler hakkında onun da görüşlerine yer vermiş güzel dergi.
    1 ...
  22. 8.
  23. şaşılacak olay, şaşılacak şey anlamında kullanılan bir kelimedir. Türkçe karşılık olarak "görüngü" kelimesi önerilse de pek kullanılmamaktadır.
    Felsefede somut, algılanabilir ve denenebilir olay ve nesne demektir. Bir nesne, olay ya da sürecin nesnel gerçekliğini vurgulayan bir ifadedir.
    1 ...
  24. 7.
  25. 6.
  26. 5.
  27. transport phenomena adlı dersi aldıktan sonra zor anlamına geldiğini öğrendiğim kelime
    3 ...
  28. 4.
  29. bir ismail soyberk projesi. mart ayı içerisinde grup ile aynı adı tasıyan album piyasaya surulmustur. album de bassları calan ismail soyberk e perdesiz klasik gitarda erkan oğur, flut ve tenor saksofonda levent altındağ, trompet te senova ülker gibi manyak adamlar eslik etmistir. jazz ve fusion tarzının made in turkey damgalı olarak dinlemek hele ki ismail soyberk çalarken muhtesem keyifin yanında gururda vermiyor değil. dinlenilsindir.
    0 ...
  30. 3.
  31. 2.
  32. 1.
  33. çağdaş felsefe görüşlerine göre, herhangi bir yargıya varmadan, duyular tarafından anında kavranan nesnelere denir.
    10 ...
© 2025 uludağ sözlük