sarı lacivert bir fon üzerinde (sanırım)bir yaprak olan amblemdir. ancak biraz dikkatlice bakınca sanki o yeşil yaprak, 4 kollu ve etrafa orta parmak gösteren bir yeşil canavar gibi duruyor.
Topuz Hikmet rozetimizin hikayesini şöyle anlatır:
"Kulübümüzün rengi sarı-beyazdan, sarı-laciverte çevrildikten sonra bu yeni renklerimizle bezenmiş bir rozet yaptırılması işi bahis mevzuu oldu. Arkadaşlarım bu rozetin çizilmesini bana bıraktılar. ilk önce bayrağımızın renkleri kırmızı ile beyazı bir araya getirdim. Sonra kırmızı üzerine bir kalp şekli çizerek bunu sarı-laciverte boyadım ve üzerine de metanet, kuvvet ve sağlamlığın ifadesi olan meşe dalını resmettim. Beyaz kısma da kulübümüzün ismini ve tesis tarihini yazdım. Rozetimizi çizerken, ona şu manayı vermeye çalıştım; Kalpten gelen bir bağımlılıkla bu kulübe hizmet etmek. Çizdiğim şekil arkadaşlar tarafından beğenildi ve yeni rozetlerimiz o tarihlerde Almanya'da bulunan arkadaşımız Tevfik Haccar'ın delaletiyle orada yaptırıldı. Yeni harflerin kabulünden sonra aynı şekilde muhafaza edildi. Sadece Fenerbahçe Spor Kulübü 1907 yazısı yeni harflerle tebdil olundu."
anlasilan o ki bu kadar özenle cizilmiş ve yıllarca kendisini korumuş, birçok anlam içeren fenerbahce logosu; iki,üç harf olmadı bir egri veya bir yamuk içeren ya da boşlukları bayrakla dolmuş amblem sahiplerini kıskandırmaktadır.
1910 yılında Fenerbahçeliler arasında resim çizmede maharetiyle tanınan futbolcu solaçık Hikmet (Topuz)'in çizdiği 'sarı ve lacivert' ağırlık içinde olmak üzere 5 renkten oluşan amblem şu anlamları taşır; "FENERBAHÇE SPOR KULUBÜ1907" yazılı beyaz yuvarlak çerçeve, temizlik ve açık yüreklilik ifadesini, Kırmızı fon ise, safiyet ve Fenerbahçeliler arasındaki sevgi ve bağlılığı belirtirken bu arada bayrağımızı da sembolize eder, ortadaki sarı renk Fenerbahçe için duyulan gıpta ve kıskançlığı, kalp şeklindeki lacivert renk asaleti temsil eder. Sarılacivert renkler içinde yükselen palamut dalı Fenerbahçelilik güç ve kudretini sembolize ederken, yeşil renk ise yükselen bu kudret için başarının gerekli olduğunu açıklar. *