Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavında yapılan değişiklikle eğitim, fen ve edebiyat fakültelerinden mezun olanların da vergi müfettiş yardımcısı olmasına karşı yapılan imza kampanyasının sloganıdır. (bkz: fen edebiyat mezunlarının vergi müfettişi olması)
not: Bu mantıksızlığa karşı durmak tüm toplumun sosyal faydasını yükseltecektir. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesini terk ederek sende imzala.
not2: olsun ne olacak diyen arkadaşlar, o zaman iibf mezunlarıda öğretmenlik kadrolarına başvurabilsin, en temizi tüm lisans mezunları istedikleri yere başvursun, zaten üniversite de bölümler öylesine var(!).
her önüne gelenin fen edebiyat fakültelerine bok atma çabasıdır. amk zaten herkes fen edebiyat fakültelerine karşı. acaba onlar olmasa ne bok yerdiniz merak ediyorum. fen edebiyat fakülteleri bilim ve sanat yuvasıdır a öküzler!
haklı bir sitemdir. iktisadi bilimler mezunu insanlar dururken ne diye mühendisler, biyologlar fizikçiler vergi müfettişi olacak ki böyle saçmalık olur mu?
zaten dertleri müfettiş olup çalışmak değil, 6 ay çalışıp muafakatla kaçıp gitmek. adamlar haklı bir imza da benden.
edit: fefli kardeşlerimiz ağlamaya başlamışlar yine, e sen işsizsin diye adam mezun olduğu alanda çalışamasın mı? o da işsiz. nasıl mantık bu? zaten çalışmaya niyetiniz yok derdiniz kaçıp gitmek de, gümrükte de aynısını yaptınız, sonradan gümrük sizlerden almayı bıraktı. girdiğiniz kurumda kriz çıkartıp gidiyorsunuz akibet belli. o yüzden hiç ötmeyin.
sizler öğretmen olamıyasınız diye formasyonu ''kaldırtanlarla'' uğraşın.
edit 2: bir de ''ay fef çok zor ammaaaaaa!'' diyen arkadaşlarımız olmuş. tabi diplomayı aldığınız gibi ''bilim adamı'' oluyorsunuz. şükür ki hiç görmemiş biliminizi. çözdüğünüz iki diferansiyel sizin olsun. herkes kendi işini yapacak. zekanın ölçüsü fef değil. zekalık bir mevzu da yok olay tamamen duygusal.
imamın memur, ziraat mühendisinin öğretmen, lise mezunun genel sekreter, başbakan kızının başbakan danışmanı olduğu ülkede varsın fen edebiyatçılar da müfettiş olsun.
sanarsın üniversiteler ilim irfan yuvası. ulan zaten 4 yılı doldurana diplomayı basıyorlar ki fen edebiyatı okumak iktisadi ve idari bilimleri okumaktan daha zordur.
bu "atanamayan öğretmen adayları" sorununu çözmek için yapılan bir ikiyüzlülüktür.
bu kardeşlerimizin haklı (neden haklı konusu ayrıca tartışılabilir) feryatlarına karşı devletin -aklınca- kısa yoldan çözüm üretme basiretsizliğidir. atanamayan kardeşlerimizi vergi müfettişi yapmaya karar verdi zat-ı muhteremler. nasıl bir aymazlıktır bu??? iktisadi ve idari bilimler'de okuyan-mezun gençlerin suçu nedir? kamuoyu oluşturup da hükümeti yıpratacak bir sıfatlarının bulunmaması mıdır?
bu sırf seçim öncesi muhalif sesleri susturmak için ekonominin, vergi ahlakının, eğitim sisteminin dibine bırakılan bir dinamit değil midir?
ben 4 yıl boyunca kamu maliyesi, vergi hukuku, türk vergi sistemi, vergi denetimi gibi dersler alayım. maliye okuyayım. adamın biri gelsin çıksın: neden fen edebiyat mezunu bu işi yapamasın desin ?
mesleğin adı vergi müfettişliği... yeterince dikkat çekici sanırım derslerin adları da.
memur alımı yapan kurum: maliye bakanlığı. okuduğumuz bölüm maliye.
biz ne anlarız beyitten. ne anlarız şiirden. Siz vergi deyince ne anlıyorsanız o kadar anlarız.
sırf kariyeri, dolgun bir maaşı var diye neden olamayalım demeyin allah aşkına. herkes işini yapsın.
ama size bir şey demiyorum kardeşim. siz de haklısınız. başımızdaki yöneticilere, böyle bir yasa çıkaranlara lanet olsun!
kol gibi mali müşavirlik ruhsatını alabilmek için en az bir tıpçı gibi gece gündüz çalıştım. ameliyat olmasa da en azından çıkığı yerine kaktırmak benim de hakkım. tutmayın beni doktor olmak istiyorum.
sonuna kadar katıldığım bi önermedir. bi de işin adil olmayan yanı, vmy sınavına ortak olarak girilmeyecek, iibfye alandan kasıntı sorular sorulacakken, fefçiler türkçe matematik çözüp, vmy olacaklar. madem kendinize güveniyorsuzuz oturun biraz muhasebe iktisat hukuk çalışında kapışalım o zaman görürüz kim mesleği hak ediyor kim etmiyor..