günümüzde her yere açlıarak özelliğini yitirmesi bir yana dursun, kazanmak için 15 16 yaşındaki cocuğun 100 sorudan en az 85 90 net yapması gerektiği, kazanıldığı taktirde öss de iyi bişeyler yapılma ihtimalini arttıran, en önemlisi iyi bir çevre kazandıran lise türü. hele yatılı okunduysa o dostluklar tadından yenmez.
Çoğu insanın düşündüğü gibi ders çalışmaktan ağzından salyalar akan öğrencilerin okuduğu liseler değillerdir.
Aksine son derece zeki ve muhabbeti keyifli insanların okuduğu liselerdir.***
kazanamayanlar tarafından gıpta ile bakılan, kannımca ortalama üstü zekaya sahip olmasa da, ortalamanın çok üstü çalışma azmine sahip kişilerin ancak girebildiği, en tembellerinin bile, ortalama bir okulda kral olabileceği, %97 başarı ile, türkiye'nin en başarılı lise türü ünvanına sahip lise. her ne kadar eski gücünde olmasa da, sahip olmasa da, yine de öğrenci tabakası olarak kalitelidir. anadolu lisesi'nden tümü başarılı olmayan öğrenciler çıkarken, fen lisesi'nden hemen hemen tümü başarılı olan öğrenciler çıkar...
izmir fen lisesi dısındakilerin hemen hepsi sehrin en ucra koselerine kondurularak ogrencilerin asosyallikte sınır tanımamaları amaclanmıstır. ** ancak soylenenler gibi sadece tek isi calısmak olan insanların toplandıgı okullar degildir, aksine cok zevkli geyiklerin, akıl dolu esprilerle suslendigi ilim irfan yuvalarıdır. en sevdigim ozelligi istisnasız herkesin "bir amacı" olmasıdır.
ömürünü yer bitirir bir okadarda insana bişeyler katan okuldur.hayatının en güzel ve en zorlu günlerini geçirdiğin okul türü.ders denen şeyin ne kadar boş olduğunu farkettiğin okul.hayatı öğretir.yaşanılasıdır ama..
ogrencilerinin sosyal hayatini bir nevi bitiren lise turu.. ossden once ogrencilerini msnde gormek imkansizdir.. ossden sonra da ben sosyal insanim taklidi yapar ayni ogrenciler..
sosyalle$mek için msni kullanmayan gençleri barındıran okul türüdür.
(bkz: fen lisesi kızlarının msn adresleri)
bi kaç istisna dışında lgsde ve össde anadolu liselerine ayarlardan güzel bir demet sunar.