fen edebiyat okuyup öğretmen olamamak

entry14 galeri0
    1.
  1. yök'ün yeni marifetidir.

    edit: genç öğretmenler rahatsız. adamın tek çaresi bu lan onu da elinden alıyosun. ben kazanayım da elalem ne yarak yerse yesin zihniyetiniz bu kadar mı çoğaldı?
    2 ...
  2. 2.
  3. bölümlerinin en ağır derslerini görüp öğretmen olamamaktır.
    2 ...
  4. 3.
  5. eğerki adam gibi bir eğitim alınırsa ve istihdam sağlanırsa bilim adamı olabilmektir.
    4 ...
  6. 4.
  7. olması gerekendir. o öğretmen olacak bu öğretmen olacak ben ne olacağım o zaman? eğitim fakültesinde ne işim var benim?
    6 ...
  8. 5.
  9. OLMASI GEREKENi OLMAMASI GEREKEN BiR DURUMDA BiLDiRMEKTiR.

    FEN EDEBiYAT FAKÜLTELERiNiN AÇILIŞ AMACI ZATEN ÖĞRETMEN YETiŞTiRMEK DEĞiLDiR. KALDI Ki ZATEN BU ÜLKEDE MEZUN DURUMDA OLUPTA NADASA BIRAKILMIŞ BiR SÜRÜ ÖĞRETMEN VAR.

    EDiT: TÜRKiYE'DE BU HALDE FEN EDEBiYAT MEZUNLARI BiLiM ADAMI OLUR MU? BiLiM ADAMLIĞI DiREK LABORATUVAR iLE BAŞLAMAZ. MEZUN OLAN DiREK KAHVEYE GiDECEĞiNE, HiÇ DEĞiLSE 4 YILIN HATIRINA ŞU BiLGiLERi KULLANACAĞI BiR OLAY ARASIN KENDi KENDiNE 4 GÜNLÜKTE OLSA.
    6 ...
  10. 6.
  11. gayet normal olandır. öğrencilerin öğretmenlik hayaliyle fen-edebiyata gitmeleridir anormal olan.
    şu konuya şahsî menfaatlerinizi gözetmeden bakın. çoluk çocuğun eğitimini gözardı etmeyin, eylemeyin.
    önemli olan muhteşem bir donanıma sahip olmak değil öğretebilme kabiliyetinin yüksek olmasıdır.
    2 ...
  12. 7.
  13. iyi güzel fen-edebiyatçılar öğretmenlik yapmasın. Ama devlet öğretmenliğini kazanamayıp özel okullarda ve dershanelerde öğretmenlik yapmayı beğenmeyen öğretmenlik mezunları da başka iş yapmasın mümkünse. Ne ala memleket kimse öğretmenlik yapamayacak ama eğitim fakültesi mezunları her işe burnunu sokacak. Üstelik devlette öğretmenlik yapmasına rağmen ek iş olarak diğer işlere saldırıp piyasayı dibe vurdurma gibi yetenekleri de vardır eğitim fakültesi mezunlarının. Hem de kendi alanı dışındaki işleri formasyon gibi ek bir eğitim almadan yaparlar.
    3 ...
  14. 8.
  15. normal olandır, eğitim fakültelerinden çıkar öğretmen çünkü. 1 yıl formasyon almakla öğretmen olunmaz, akademik yeterlilik yetmez bir çocuğa bir şeyler öğretmek için.
    4 ...
  16. 9.
  17. "oh olsun" diyenler muhtemelen türkiye gerçekliği konusunda üç maymunu oynayanlar. fen-edebiyat okuyanların birçoğu öğretmen hayaliyle okurlar bu bölümü. küçük bir kısmı ise akademik yönde yetiştirir kendini.

    öğretmen olmak için okurlar, çünkü onlara böyle bir vaatte bulunulmuştur. öğretmen olmak için okurlar, çünkü bilim adamı olmaları için türkiye'de gerekli imkanın olmadığını çok iyi bilirler. burada bok atılması gereken birileri varsa da o kişiler fen-edebiyat okuyan kişiler değil, onları bu duruma sokan kişilerdir. ha bunu düşünemeyen sevgili eğitim fakülteli arkadaşlar, eğer bunu idrak edemiyorsanız zaten sizden öğretmen de olmaz. demek ki neymiş, öğretmenlik ne bir sene formasyon almakla olunuyormuş ne de 4-5 yıl pedagoji alanında eğitim almakla. eğitim fakültesi mezunu olup üstüne senelerce öğretmenlik yapan kişiler arasında pedagojiden zerre kadar anlamayanlar da mevcut.

    sözün özü; türkiye gerçekliğini biliyorsanız, olan bitenin farkındaysanız, çok değil azıcık da düşünebiliyorsanız bok atmayıp ona buna, biraz empatik yaklaşıp bu akıbet karşısında hayıflanırsınız.
    6 ...
  18. 10.
  19. haklı karardır, evettir, ama;

    "biri fen-edebiyat fakültelerini de öğretmenler gibi değerli kılsa ya lan!!!!!!!!!"

    hadi onların açtınız önünü, bi sosyolog için ne yaptınız??

    ben sosyoloji öğretemeyeceğim artık okullarda, tamam. peki beni atayacak mısın çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına sevgili devlet???? yoksa kendin mi yerleştireceksin.

    tamam açtın yaptın kıyağını eğitim fakültelerine, haklısın da. peki bir sosyolog için ne yaptın?

    biz sosyologlar onlar kadar mezun da vermiyoruz, bizim suçumuz ne? biz neden işsiz kalıyoruz?

    biz de istiyoruz haklar, atamalar. bu ülkede tek işsizliği öğretmenler çekmiyor sevgili devlet...
    1 ...
  20. 11.
  21. eğitim fakültesinde eğitim görmeden, anlaşılamayacak bir konudur.
    fen-edebiyat mezunlarından öğretmen olmak isteyenler, büyük ihtimalle öss puanları düşük olduğundan ve eğitim bölümlerini tercih edemediklerinden dolayı bu tür bir bölümü tercih etmişlerdir. öğretmenliği basit bir meslek olarak gördükleri için yapabileceklerini düşünüyorlardır. kendilerince haklı olabilirler.
    ama eğitim bölümlerinden birinde okuyan biri olarak şundan eminim ki, bizim okulda öğrendiklerimizi hiç bir kitaptan öğrenemezsiniz. çocuk deyip geçmeyin, 4 yıllık eğitim hayatımızda çocukların her türlü gelişimleri için gerekli olan bilgileri uygulamalı olarak öğreniyoruz ve dışarıdan satın alamayacağınız materyalleri yapıyoruz.
    en önemlisi de staj görmemiz. staj olmadan öğretmen olunamaz, en yetenekli kişi bile bunu yapamaz.
    5 ...
  22. 12.
  23. yıllardır fen edebiyat fakültelerinin bilim adamı yerine ortaokul öğretmeni mezun etmesine içerleyen insanlarla dolu bir ülkede tepki çeken durumdur. tepki çekmesi de doğal olan durumdur. nitekim artık ortaokul ilkokul ve liselerde öğretmen olamayacaklarından, özel ders verebileceği sayısal bir bölümden mezun olmayan veya çevresi geniş olmayan mezunlar mcdonalds ve levista boy göstermeye başlayacaktır. bu insanların öğretmen olamayınca gerçekten bilim adamı olabileceğini sananlar bir dönüp baksın etraflarında ülkenin en iyi üniversitelerinin fizik gibi kazıkötesi bir bölümünden mezun olmuş dersanelerde ingilizce öğretmenliği yapan insanlar görecekler.
    0 ...
  24. 13.
  25. şimdi her akılları estiğinde formasyon var formasyon yok demek neyin kafası.
    istikrarsız bir kurumun insanlarla oynamasından başka bir şey değil.
    2 ...
  26. 14.
  27. bi kaç seneye bişeyler olur mesleğini bulur.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük