fen edebiyat fakültesi

    81.
  1. Aşktır diyen arkadaş haklı bence.
    30 erkek 40 kız mis gibi ders işliyorlar, bol bol kitap okuyup siir inceliyorlar. Tarihte savaşları inceleyip zihniyet üzerine kızlı erkekli mis gibi tartışmalar yapiyorlar.

    Ortaya da mis gibi aşklar çıkıyor.
    Fakülte komple aşk.

    Mühendislik fakültesi olarak cikartsak cikartsak üç çift cikartabiliyoruz.

    Onlarda voltmetrenin bir ucunu kendi koluna bir ucunu kızın koluna tutup aaa benden elektrik mi alıyorsun kız sen ihihi diye cilvelesiyorlar :d

    (bkz: ben değil bir arkadaş)
    (bkz: valla ben degil)
    (bkz: tamam bendim ama kızdan hoslanmiyordum)
    10 ...
  2. 69.
  3. Psikoloji bölümünü içinde barındıran fakültedir.
    Yiyorsa siz kazanın siz kültürlenin.*
    11 ...
  4. 57.
  5. amacı bilim adamı yetiştirmek olan fakat mezun olanların öğretmen olacağız deyip formasyon aldığı gereksiz fakülte. kapatılsa ülke rahatlayacak fakat lobisi çok sağlam kapatamıyorlar. evet.
    7 ...
  6. 1.
  7. bir zamanlar ismi temel bilimler fakültesi olan, adedinin artmasıyla kıymeti gittikçe azalan ve hatta gereksizleşen fakülte türü. her ne hikmetse tüm üniversitelerde bulunur bunlardan. sebep zannedersem açılması ve işletilmesi en kolay fakülte olmasındandır. bir fakülteyi açmak için en temel ihtiyaç olan öğretim üyesi arzı fen edebiyat bölümleri için sonsuz büyüklüktedir. her köşe başı fizik, edebiyat, tarih, kimya vb. bölümlerin mezun birincileri olan aslanparçalarıyla doludur. bu çocuklarla ve uzuuun koridorlu gri bir binayla dükkan açılır, üçer beşer sayfalık yayınlarla çark dönmeye başlar. aslında memur olan bu çocuklar zamanla memuriyetlerinin dr. doçent ve profesör rütbelerini birer ele geçirir ve sonunda emekli sandığından emekli olurlar.

    bölüm birincisi olamayıp üniversitede kalamayanlar (bkz: üniversitede kalmak) dersane hocası olurlar. yaptıkları işte de gene çocukları üniversiteye hazırlarlar. bu kısır döngü sonsuza doğru döner durur.

    termodinamiğin ikinci kanununa göre bir sistemin ayakta kalabilmesi için evvela tüketmesi yani enerji harcaması ve dışarıya başka türlü bir enerji üreterek transfer etmesi gerekirki ihtiyacı olan enerjiyi alabilsin.
    uff yok abi yoruldum daha bunu üsteki iki paragrafla ilişkilendirecek dermanım kalmadı anasını satayım.
    5 ...
  8. 3.
  9. Atatürk ilk olarak fen edebiyat fakültesini ankarada kurduğunda burada asrın öğretmenleri yetişecek demiş yani amaç öğretmenin de öğretmenini yaratmakmış.ama görüyorum ki bir fen edebiyat maduru olan ablamdan; öğretmenin öğretmenine bu ülkede verilen değer açlık sınırında bir maaş ve de haftada 44 saat dershane ögretmenliği..

    fen edebiyat fakültesi ögrencileri işin bilimini ögreniyor ama okullarda bize bilimden bahsedilmeyecek derecede ezber yaptırılıyor. fen edebiyat fakültesi bu sebeple avantajı ve dezavantajı bol miktarda bünyesinde barındıran fakültedir.
    4 ...
  10. 62.
  11. temel amacı memlekete işsiz yetiştirme olan fakülte.
    4 ...
  12. 72.
  13. Benim de fakültem.
    içinde bir çok kız bulundurur.
    bu sebebiyetle mezun olana kadar bölümünuze ve cevrenizle alakalı tabiki kızların içinde yüzebilirsiniz.
    asosyaller hariç.
    4 ...
  14. 66.
  15. kendini gelistiren ogrencilerin ayni bolumden mezun egitim fakultesi ogrencilerinden daha donanimli yetisecegi fakultedir.
    4 ...
  16. 17.
  17. aslen bilim denen şeyin "temel bilimler (fizik, kimya, biyoloji, matematik) olduğunu unutarak, öss sıralamasında en düşük puanları alan öğrencilerin yerleştirilmesine neden olan kalitesiz, laboratuvarsız yeni üniversitelerde bile bu bölümleri açan zihniyetten dolayı artık ilim irfan yuvası olmaktan çıkmış fakültelerdir. ha bu güne kadar çok mu iyiydi? hayır. ama özellikle 2000 yılından sonra öylesine rezil bölümler haline geldi ki temel bilimler bölümleri, ordan mezun olan insanlara temel bilimci gözüyle değil, açıköğretimden mezun olmuş herhangi bir insan gözüyle bakılır oldu.

    avrupa ve amerika'da en kaliteli öğrenciler temel bilimler bölümlerine kabul edilirken, ülkemizde artık 3-5 soru yapan (şaka değil, açın öss kılavuzunu bakın) herkes girebiliyor bu bölümlere. ondan sonra da ülkede niye bilim gelişmiyor diye söylen dur.

    gerçi bu ülkede temel bilimci özelliklerine sahip yani düşünen, sorgulayan, araştıran nesiller kesinlikle istenmiyor. akp hükümeti sayesinde de iyice ayyuka çıktı bu. sorgusuz sualsiz itaat eden insanlar istiyorlar. 40-50 tane yeni üniversite açıp, hepsine doğal olarak fen-edebiyat fakültesi kurup, içine bırakın laboratuvarını altyapısını, hocasını hatta binasını bile koymayıp sırf oy kaygısıyla böyle bir işe girişilirse olacağı budur. artık bir de açıköğretimde olacakmış temel bilimler bölümleri. yuh artık diyorum başka da birşey diyemiyorum.

    bu günlerde yapılanlar ilerde ülkemize cahiliyet, üretimsizlik olarak geri dönecek. çok tehlikeli oyunlar oynanıyor üniversiteler üzerinden hepimiz üstünde.
    dikkat, dikkat, dikkat...
    3 ...
  18. 65.
  19. Çeşit çeşit işsiz yetiştirmeyi kendine görev edinmiş fakülte. Evet.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük