Felsefeyle ilgilenirseniz göreceksiniz ki; ya marksist felsefeyi banimsersiniz yada ona karsi olani. baska bir secenek yoktur. Referans noktaniz daima Marksist felsefe olacaktir.
sevmek sevmekse sevmek sevmemektirden öteye gidemeyen insanlar; niçe sözleri paylaşmak ve sürekli ondan örnek vermekle felsefeden anlamış olmuyorsunuz. en azından sorunca hiççiliğin anlamını bilin. felsefeden az buçuk çakarak olmaz, felsefeyi derinlemesine bilmen, hatta üstüne bi de kendi felsefene sahip olman lazımdır.
Kanta göre öğrenilmesi mümkün olan bir felsefe yoktur ancak felsefe yapmanın kendisi öğrenilebilir. Burdan yola çıkarsak felsefede önemli olan sonuç değil yöntemdir.
Platona a göre felsefe, doğruyu bulma yolunda düşünsel bir çalışmadır. Sadece düşüncede kalıp yaşama ilişkin olguları reddetmek felsefe anlayışını sınırlar.
teorinin işe yaramaz safsatalar bütünü. azıcık hegel, gramsci, tukvil mukvil karıştırınca, adamların saçmaladığı yerleri de görünce, işte o zaman, işte o gün...
felsefe günümüzde bi halta yaramaz. eskidenmiş o...
şimdi felsefeyi bitir, kpss'ye girip, öğretmen olursun...
felsefe artık kendisiyle uğraşıyor,
hayatla değil...
o yüzden hayata dair söyleyecek bir sözü de bulunmuyor...
Felsefe belli bir tanım yapılarak sınırlandırılabilecek bir alan değildir. Sürekli genişleyen, hareket halinde olan tarihin en eski disiplinidir. Felsefenin bugüne kadar net bir tanımı yapılmamıştır. Bu satırların yazarına göre Felsefe insanın kafasında kendini ve dünyasını anlamlandırma çabasıdır.