Felsefe ile ilgilenenlerin giderek çapsızlaşmasından kaynaklanır.
Bugün lisede edebiyat bölümünde okuyanlar iyi bir bölüme kapağı atamazsa açıkta kalmamak için felsefe bölümüne giriyorlar. Oysa kafası matematiğe basmayan insanın felsefeye de kafası basmaz. Ancak oturur metin ezberler. Mevcut uygulama budur.
felsefe asla bitmeyecek bir daldır. felsefenin bitmesi demek nitekim bilimin de sona ermesi demektir. bilim felsefeden her zaman sonra gelmiştir. bilimin ortaya çıkması felsefe sayesindedir.
Felsefe paradigma üretir bilim o paradigma üzerine gelişir.
Misal descartes şöyle düşünür matematik ve geometri arasında geçiş yapabiliyorum yani birindeki bir kavramı diğerinin diliyle ifade edebiliyorum bu neden diğer dallarda olmasın ki diye sorar misal fizik ve kimya gibi... sadece sorar bunu. Burda devreye bilim adamları girer. Bilim adamları araştırır bir taslak ortaya çıkarır bundan sonra geliştirmek mühendislere ve üst katman uygulamacılarına iş düşer.
Aslında özünde bilim adamlarının çoğu buraz filozoftur. Misal newton aynı zamanda filozoftur, blaise pascal filozoftur. Fakat dediğim gibi bir yerde felsefeden bahsetmek için yeni paradigmaların olması gerek.
bakın kaplumbağalar demiyorum öyle deseydim kıyas kabul edebilirdik ve argümanlarımızı sunabilirdik ama elma diyorum. çakozladın mı? analitik önermelere değil sentetik önermelere ihtiyacımız var hoyttttttt be!!!